Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zakladatelko, ![]()
taky jsem 2× podstupovala náběry a plodovku. Jednou kvůli dřívějšímu potratu a potom kvůli věku.
Nezáleží na tom, kolik je číslo- 1: x, ale jestli jsi klidná a vyrovnaná.
Já mám doma tedˇ 15 letou cácorku a 7 měsíčního kloučka. Jsou oba zdraví. A doktoři mě pořád strašili, musíte TO dát pryč.
Vydržatˇ, určitě Ti to dopadne dobře. ![]()
Držím
.
Jitka
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli je tu někdo, u koho by se potvrdil Down 2 tehu po sobě.. U prvního se nám Down potvrdil, ale na genetice říkali, že to bylo jen náhoda, že s manželem nejsme nositeli nějakých špatných genů.. Podařilo se nám znovu otěhotnět a zítra je na řadě zase prvotrimestralni screening, jsem hrozně nervózní a mám strach, aby se to vše naopakovalo..já už ani několik dní nespím.. Vím že je to citlivá otázka, ale je tu někdo, komu se něco takového stalo? ![]()
Anonymní Stalo se mi to jako tobě také zatím jednou. Prvotrimestrální screening to neodhalil, i když si myslím, že byl odfláknutý. Přišlo se na to až v 19. týdnu. Můžu se zeptat, kdy se Ti podařilo otěhotnět znovu? Bojím se, že už to nepůjde…
Mám nižší děložní sliznici a psychika taky nic moc… Jinak riziko opakování je 0,75% přičtené k populačnímu riziku, pokud se to už jednou stalo.
@Anonymní píše:
Anonymní Stalo se mi to jako tobě také zatím jednou. Prvotrimestrální screening to neodhalil, i když si myslím, že byl odfláknutý. Přišlo se na to až v 19. týdnu. Můžu se zeptat, kdy se Ti podařilo otěhotnět znovu? Bojím se, že už to nepůjde…Mám nižší děložní sliznici a psychika taky nic moc… Jinak riziko opakování je 0,75% přičtené k populačnímu riziku, pokud se to už jednou stalo.
Moc mě to mrzí, tohle bych nepřála nikomu.. U nás to odhalil právě ten screening a následně potvrzeno CVS.. Ukončeno „porodem“ ve 14tt..naše první..
je to už nějakou dobu, na začátku jsem byla rozhodnutá znovu do mimča nejít.. po šestinedělí cca už jsem to tak nějak přijala, že se to prostě stalo.. ale nesmířila se s tím.. manžel už nevěděl co se mnou, bylo to dost špatné.. ale podržel mě a stál při mě neskutečným způsobem po celou dobu… Po první MS jsem byla na kontrole u gynekoložky a ta mi řekla, že děložní sliznice se rychle zotavila a je zase dobře „silná“, že v podstatě se můžeme začít zase snažit.. a navíc z genetiky info, že se naštěstí jednalo o volnou trizomii, takže „blbá“ náhoda.. to mě celkem vrátilo naději, počkali jsme ještě na druhou MS a začli se snažit..trochu jsem se srovnala i psychicky.. no a povedlo se nám to na první pokus.. ale musím říct, že od zjištění, že jsem znovu těhotná je psychika zase v háji.. to je takový neskutečný strach… doufám, že jsme si to už vybrali a bude teď vše v pořádku.. Nemá cenu říkat, aby byla ženská v klidu a nestresovala se, protože to prostě v takové situaci nejde.. takže drž se a hodně sil, moooooc držím palce, aby se vám to také povedlo a dopadlo to dobře ![]()
Můžu se ještě zeptat, kde si byla na tom screeningu? Mně zase pak třeba řekli, že to riziko je stejné jako běžné, o 0,75 % nic nevím ![]()
Anonymni No nam se to bohuzel nedari, trochu se bojim, ze jsem mela ke vsi te smule jeste nesetrnou revizi… Jsem z toho dost nestastna. Take to tedy byla volna trizomie, uz mi je ale 31, no. Nastesti mame aspon jedno zdrave dite… Byla jsem na gynekologii Opatovska v Praze. Tak at to u vas uz dobre dopadne!