Riziko Down.sy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22939
25.6.10 19:14

Ahoj zakladatelko, :mavam:
taky jsem 2× podstupovala náběry a plodovku. Jednou kvůli dřívějšímu potratu a potom kvůli věku.
Nezáleží na tom, kolik je číslo- 1: x, ale jestli jsi klidná a vyrovnaná.
Já mám doma tedˇ 15 letou cácorku a 7 měsíčního kloučka. Jsou oba zdraví. A doktoři mě pořád strašili, musíte TO dát pryč.
Vydržatˇ, určitě Ti to dopadne dobře. :srdce:
Držím :palec: :palec: :palec: :palec: .
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.20 17:44

Down 2x po sobě

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli je tu někdo, u koho by se potvrdil Down 2 tehu po sobě.. U prvního se nám Down potvrdil, ale na genetice říkali, že to bylo jen náhoda, že s manželem nejsme nositeli nějakých špatných genů.. Podařilo se nám znovu otěhotnět a zítra je na řadě zase prvotrimestralni screening, jsem hrozně nervózní a mám strach, aby se to vše naopakovalo..já už ani několik dní nespím.. Vím že je to citlivá otázka, ale je tu někdo, komu se něco takového stalo? :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.20 18:50

Anonymní Stalo se mi to jako tobě také zatím jednou. Prvotrimestrální screening to neodhalil, i když si myslím, že byl odfláknutý. Přišlo se na to až v 19. týdnu. Můžu se zeptat, kdy se Ti podařilo otěhotnět znovu? Bojím se, že už to nepůjde… :-( Mám nižší děložní sliznici a psychika taky nic moc… Jinak riziko opakování je 0,75% přičtené k populačnímu riziku, pokud se to už jednou stalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.20 20:41
@Anonymní píše:
Anonymní Stalo se mi to jako tobě také zatím jednou. Prvotrimestrální screening to neodhalil, i když si myslím, že byl odfláknutý. Přišlo se na to až v 19. týdnu. Můžu se zeptat, kdy se Ti podařilo otěhotnět znovu? Bojím se, že už to nepůjde… :-( Mám nižší děložní sliznici a psychika taky nic moc… Jinak riziko opakování je 0,75% přičtené k populačnímu riziku, pokud se to už jednou stalo.

Moc mě to mrzí, tohle bych nepřála nikomu.. U nás to odhalil právě ten screening a následně potvrzeno CVS.. Ukončeno „porodem“ ve 14tt..naše první.. :( je to už nějakou dobu, na začátku jsem byla rozhodnutá znovu do mimča nejít.. po šestinedělí cca už jsem to tak nějak přijala, že se to prostě stalo.. ale nesmířila se s tím.. manžel už nevěděl co se mnou, bylo to dost špatné.. ale podržel mě a stál při mě neskutečným způsobem po celou dobu… Po první MS jsem byla na kontrole u gynekoložky a ta mi řekla, že děložní sliznice se rychle zotavila a je zase dobře „silná“, že v podstatě se můžeme začít zase snažit.. a navíc z genetiky info, že se naštěstí jednalo o volnou trizomii, takže „blbá“ náhoda.. to mě celkem vrátilo naději, počkali jsme ještě na druhou MS a začli se snažit..trochu jsem se srovnala i psychicky.. no a povedlo se nám to na první pokus.. ale musím říct, že od zjištění, že jsem znovu těhotná je psychika zase v háji.. to je takový neskutečný strach… doufám, že jsme si to už vybrali a bude teď vše v pořádku.. Nemá cenu říkat, aby byla ženská v klidu a nestresovala se, protože to prostě v takové situaci nejde.. takže drž se a hodně sil, moooooc držím palce, aby se vám to také povedlo a dopadlo to dobře ;)
Můžu se ještě zeptat, kde si byla na tom screeningu? Mně zase pak třeba řekli, že to riziko je stejné jako běžné, o 0,75 % nic nevím :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.20 21:09

Anonymni No nam se to bohuzel nedari, trochu se bojim, ze jsem mela ke vsi te smule jeste nesetrnou revizi… Jsem z toho dost nestastna. Take to tedy byla volna trizomie, uz mi je ale 31, no. Nastesti mame aspon jedno zdrave dite… Byla jsem na gynekologii Opatovska v Praze. Tak at to u vas uz dobre dopadne!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky