Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zvažuji, že koupím devadesátileté babičce robotický vysavač.
Má doma koberce, vysoké prahy, místy hodně nábytku a zákoutí.
Robotický vysavač by měl být především snadno ovládatelný a dostatečně dobře vysávat.
Máte nějaké tipy?
Když si představím byt mojí babičky, tak by jí vysával tak leda chodbu. Vysavač máme doma, tak mám zkušenost.
@Leni_2019 tohle ten vysavač nedá, navíc by jej pořád musela přenášet
To budeš kupovat zbytečně. Prahy v bytě být nesmí, leda by ho chtěla extra přednášet do každé místnosti zvlášť. Hodně nábytku je taky špatně, ono kolem nábytku a v zákoutích to většinou blbě vysává. A ty lepší jsou většinou ovládané přes chytrý telefon, to by babička zvládla?
Co ji koupit bateriovy zametac Karcher? To jsem si koupila já a jezdím s tím porad
Ultrajednoduche ovládání, a lehoucke, neváží to skoro nic. Samozřejmě ale vysavač to nenahradí, no ale to byste ji mohli vysat jednou za čas poradne vy
jako fakt ma pro robota nevhodné podmínky.
Edit a není třeba se k tomu vůbec ohýbat, když je třeba, tou tyčí si to pritahnes k sobě nahoru.
@Semtex Jé, to je skvělý tip!
Moje babička pořád používá mechanické koště a na vysavač se práší.
@demian tak to mam radost, hele já jsem fakt rada, ze jsem si to koupila, jak doma vysaju, hned je zas nadrobeno a porad se mi nechce ten těžký vysavač vytahovat. Tohle posbira drobky, i prach, nepotřebujeme už ani slepici, která by bydlela pod stolem a konečně zvladam ty podlahy udržovat pekne
![]()
@Leni_2019 píše:
Zvažuji, že koupím devadesátileté babičce robotický vysavač.
Má doma koberce, vysoké prahy, místy hodně nábytku a zákoutí.
Robotický vysavač by měl být především snadno ovládatelný a dostatečně dobře vysávat.
Máte nějaké tipy?
Já bych radši 3× týdné bábi vyluxovala sama. My máme Roombu a než začnu luxovat, musím dát pryč dost věcí. Po každém luxování očistím od vlasů a vysypi. Zvládne to babi?
@Kriss Tina píše:
To budeš kupovat zbytečně. Prahy v bytě být nesmí, leda by ho chtěla extra přednášet do každé místnosti zvlášť. Hodně nábytku je taky špatně, ono kolem nábytku a v zákoutích to většinou blbě vysává. A ty lepší jsou většinou ovládané přes chytrý telefon, to by babička zvládla?
Náš nízký práh přejede. Ale taky si myslím, že na tak starou osobu je to moc. Možná ten zametač a přijít jí prostě vyluxovat, stejně asi nežije sama.
@Russet píše:
Náš nízký práh přejede. Ale taky si myslím, že na tak starou osobu je to moc. Možná ten zametač a přijít jí prostě vyluxovat, stejně asi nežije sama.
Sama sice nezije, ale bohuzel je jedina, kdo doma uklizi. Deda ji temer s nicim nepomuze.
Ja ji s domacnosti taky osobne nepomuzu, tak jsem to chtela resit alespon takhle.
@Semtex píše:
Co ji koupit bateriovy zametac Karcher? To jsem si koupila já a jezdím s tím poradUltrajednoduche ovládání, a lehoucke, neváží to skoro nic. Samozřejmě ale vysavač to nenahradí, no ale to byste ji mohli vysat jednou za čas poradne vy
jako fakt ma pro robota nevhodné podmínky.Edit a není třeba se k tomu vůbec ohýbat, když je třeba, tou tyčí si to pritahnes k sobě nahoru.
Dobrý tip!
Máme něco podobného doma a nemůžu si stěžovat.
@Russet píše:
Já bych radši 3× týdné bábi vyluxovala sama. My máme Roombu a než začnu luxovat, musím dát pryč dost věcí. Po každém luxování očistím od vlasů a vysypi. Zvládne to babi?
Přesně.. u nás všechny hračky, pěnové puzzle atd.. to je rychlejší to na udělat ručně
![]()
@Leni_2019 píše:
Sama sice nezije, ale bohuzel je jedina, kdo doma uklizi. Deda ji temer s nicim nepomuze.
Ja ji s domacnosti taky osobne nepomuzu, tak jsem to chtela resit alespon takhle.
A co ji zajistit pomoc s domácnosti u charity? Moje babička to má a funguje to super
sama by taky už vše nezvladala. Přijde paní, poklidi, prohodí par slov ![]()