Robotický vysavač pro seniory

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1671
17.12.21 15:37

Robotický vysavač pro seniory

Zvažuji, že koupím devadesátileté babičce robotický vysavač.
Má doma koberce, vysoké prahy, místy hodně nábytku a zákoutí.
Robotický vysavač by měl být především snadno ovládatelný a dostatečně dobře vysávat.
Máte nějaké tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
17.12.21 15:50

Do takového prostředí se robotický vysavač nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.21 16:12

@Leni_2019 prahy a zákoutí nebudou s robotem kamarádit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
17.12.21 16:16

Když si představím byt mojí babičky, tak by jí vysával tak leda chodbu. Vysavač máme doma, tak mám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20823
17.12.21 16:22

@Leni_2019 tohle ten vysavač nedá, navíc by jej pořád musela přenášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37116
17.12.21 16:31

To budeš kupovat zbytečně. Prahy v bytě být nesmí, leda by ho chtěla extra přednášet do každé místnosti zvlášť. Hodně nábytku je taky špatně, ono kolem nábytku a v zákoutích to většinou blbě vysává. A ty lepší jsou většinou ovládané přes chytrý telefon, to by babička zvládla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
17.12.21 16:39

Co ji koupit bateriovy zametac Karcher? To jsem si koupila já a jezdím s tím porad :lol: Ultrajednoduche ovládání, a lehoucke, neváží to skoro nic. Samozřejmě ale vysavač to nenahradí, no ale to byste ji mohli vysat jednou za čas poradne vy :lol: jako fakt ma pro robota nevhodné podmínky.

Edit a není třeba se k tomu vůbec ohýbat, když je třeba, tou tyčí si to pritahnes k sobě nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
17.12.21 16:47

@Semtex Jé, to je skvělý tip!

Moje babička pořád používá mechanické koště a na vysavač se práší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
17.12.21 16:52

@demian tak to mam radost, hele já jsem fakt rada, ze jsem si to koupila, jak doma vysaju, hned je zas nadrobeno a porad se mi nechce ten těžký vysavač vytahovat. Tohle posbira drobky, i prach, nepotřebujeme už ani slepici, která by bydlela pod stolem a konečně zvladam ty podlahy udržovat pekne :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.21 17:25
@Leni_2019 píše:
Zvažuji, že koupím devadesátileté babičce robotický vysavač.
Má doma koberce, vysoké prahy, místy hodně nábytku a zákoutí.
Robotický vysavač by měl být především snadno ovládatelný a dostatečně dobře vysávat.
Máte nějaké tipy?

Já bych radši 3× týdné bábi vyluxovala sama. My máme Roombu a než začnu luxovat, musím dát pryč dost věcí. Po každém luxování očistím od vlasů a vysypi. Zvládne to babi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.21 17:27
@Kriss Tina píše:
To budeš kupovat zbytečně. Prahy v bytě být nesmí, leda by ho chtěla extra přednášet do každé místnosti zvlášť. Hodně nábytku je taky špatně, ono kolem nábytku a v zákoutích to většinou blbě vysává. A ty lepší jsou většinou ovládané přes chytrý telefon, to by babička zvládla?

Náš nízký práh přejede. Ale taky si myslím, že na tak starou osobu je to moc. Možná ten zametač a přijít jí prostě vyluxovat, stejně asi nežije sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
17.12.21 17:52
@Russet píše:
Náš nízký práh přejede. Ale taky si myslím, že na tak starou osobu je to moc. Možná ten zametač a přijít jí prostě vyluxovat, stejně asi nežije sama.

Sama sice nezije, ale bohuzel je jedina, kdo doma uklizi. Deda ji temer s nicim nepomuze.
Ja ji s domacnosti taky osobne nepomuzu, tak jsem to chtela resit alespon takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24538
17.12.21 18:40
@Semtex píše:
Co ji koupit bateriovy zametac Karcher? To jsem si koupila já a jezdím s tím porad :lol: Ultrajednoduche ovládání, a lehoucke, neváží to skoro nic. Samozřejmě ale vysavač to nenahradí, no ale to byste ji mohli vysat jednou za čas poradne vy :lol: jako fakt ma pro robota nevhodné podmínky.Edit a není třeba se k tomu vůbec ohýbat, když je třeba, tou tyčí si to pritahnes k sobě nahoru.

Dobrý tip! :palec: Máme něco podobného doma a nemůžu si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.21 19:54
@Russet píše:
Já bych radši 3× týdné bábi vyluxovala sama. My máme Roombu a než začnu luxovat, musím dát pryč dost věcí. Po každém luxování očistím od vlasů a vysypi. Zvládne to babi?

Přesně.. u nás všechny hračky, pěnové puzzle atd.. to je rychlejší to na udělat ručně :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
17.12.21 22:35
@Leni_2019 píše:
Sama sice nezije, ale bohuzel je jedina, kdo doma uklizi. Deda ji temer s nicim nepomuze.
Ja ji s domacnosti taky osobne nepomuzu, tak jsem to chtela resit alespon takhle.

A co ji zajistit pomoc s domácnosti u charity? Moje babička to má a funguje to super :palec: sama by taky už vše nezvladala. Přijde paní, poklidi, prohodí par slov :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák