Roční uplakánek

276
26.5.20 21:54

Roční uplakánek

Ahoj maminky,
Vím, že je tady témat podobného rázu bezpočet, ale hledám nějakou aktuální zkušenost, nějak číst případy stejných dětí z roku 2013 mě neuklidní, protože ty děti už z toho určitě dávno vyrostly :lol:

Malému je čerstvě rok, poměrně uplakaný je od narození, ale co se naučil plazit a sedět (doteď neleze, i když to umí, ale udělá pár “kroků” a zas jde do plazení - chodíme na fyzio, žádné drama, cvičili jsme Vojtu a teď už ho nechávají být, má prostě své tempo), tak to bylo super, najednou měl možností a byl spokonenej. Teď si zkouší stoupat a jde mu to hůř, takže se strašně vzteká a navíc na cokoli, u čeho si stoupne, chce vylézt, což mu zatím nejde, a jede záchvat nanovo. Do toho pořád leze za mnou a postaví se u mé nohy, tam vlaje a křičí, anebo když jsem u něj na zemi, že si budeme hrát, tak pořád na mě leze a stoupá si, ale zase ječí :zed: :D takže spokojenej není vlastně pak nikdy. Je to asi kombinace separačky a toho, že něco chce dělat a nejde mu to, ale jinak pěkně spí, docela dost mluví, na kočárek si zvykl a spinká v něm hezky atd, takže já ho nechci pomlouvat, miluju ho nadevšecko, ale tyhle ječící fáze má hlavně po odpoledním spaní třeba na 2-3 hodiny denně a je to na budku. Neječí v kuse, ale s přestávkama to vydrží až do spaní večer. U jídla se vzteká tak 50/50, ale jí celkem pěkně a dost a hlavně vše, takže to moc neřeším. Záchvaty má i někdy při přebalování, regulérně ho nemůžu “přeprat” a musím to vzdát na chvíli, než se uklidní, ale ta chvíle je třeba i 10 minut :nevim: Nejlepší je, když jsme venku, to ale taky nejde furt, zvlášť jak neleze, tak nechce být v trávě ani na dvorku, vadí mu, jak tahá břicho při plazeni po zemi, takže se pohoupe, jdeme na písek a pak už tam být nechce :nevim:

Omlouvám se za sloh, ale jak tohle řešíte a kdy to přejde? :zed: Když ječí, uklidňuju většinou chvíli verbálně a pak ho nechám, jenže on za mnou doleze, pověsí se mi na nohy a jede dál. Máme ohrádku, ale tam ho tedy strkat nechci za trest, to bych asi nedala, abych odešla a nechala ho tam, to se uřve. Nechovám ho, když se vzteká, takže prostě čekàm, až začne něco dělat a přejde ho to, ale vůbec se to nelepší, spíš naopak. Asi je to “normální”, jen je to mé první dítě a nevím, co si o tom mám už myslet :nevim: :D

Díky všem, kdo dočetl až sem :kytka: a poradí/uklidní ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
26.5.20 22:11

Ahojky :mavam: já mám doma holčičku, 14m a je to taky vztekloun. Hodně jsem s ní doma sama a občas bych si nejraději sedla a brečela nebo utekla. Už teda chodí, ale motá se pod nohama, z každé blbosti je záchvat řevu (nechej to, pusť to, nechoď tam.. přebalování, vyndávání z vany..), z jedné strany uklízím, z druhé kramaří..v jídle se patlá, neustále je jako čuně..no co Ti budu vyprávět. Já většinou, když má ten vztek, si sednu k ní na zem a mlčím, čekám. Ona se za chvíli přijde pomazlit. Nebo občas když kňourá, kňourám taky :lol: Naučila jsem ji ukazovat, jak je veliká - to pomáhá u přebalovaní - nechytá si plínu, ale ukazuje jak je veliká :lol: Musíš vydržet, nic jiného nezbývá (krom útěku, alkoholu.. :D ). Až začne chodit bude to lepší (u nás byl taky řev, když chtěla a nešlo to, pak zase protože padala), ale zase začne jiné období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
26.5.20 22:26

@Petula306 děkuju moc za reakci :hug: to jak je velikej děláme taky, ale poslední dobou už to asi prokoukl :mrgreen: jinak taky někdy uź jen sedím na zemi a čučím do blba a nechávám ho křičet, dokud ho to nepřestane bavit, ale trpím na migrény a taky jsem s ním hodně sama, takže to je někdy dost náročné :zed: :D útěk ani alkohol nehrozi, pořád kojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.20 22:41

To je snad uplne normalni dite ne :think: nase rocni teda chodi, ale vzteka se porad a taky za mnou porad leze, me to teda nevadi, ale s kazdym bobkem musi do vany, protoze jak vyvadi u toho prebalovani, tak by nam tu jezdila pokadenym zadkem po koberci :-D a taky je to fajn, kdyz takhle nechce prebalit venku..ale jinak si rikam, ze to proste prejde, u ni zabira ji dat na hrani neco, co normalne nesmi, nejaky krem nebo prebalovaci ubrousky, nebo klice, ale to ji davam jen na to prebalovani…jinak vzdycky pockam a prejde ji to a porad ji rikam, ze ja jsem mama a ona bude delat, co chci ja :-D (zatim je ji to fuk) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
26.5.20 22:42

Krásné dětské období. :D doma to mám s dcerou taky (15 měsíců). Já se vždycky snažím při záchvatu vzteku upoutat její pozornost k něčemu jinému (ne vždy se to podaří). Takže když se kvůli něčemu začne vztekat, sednu si k ní třeba s knížkou (noviny, časopis) a v tichosti si prohlížím, to jí začne zajímat a přijde. Nebo si vezmu panenku, dcery hřebínek a začnu panenku česat. Hodně často říkám básničky spojené s pohybem, nebo zpívám. Prostě dělám nějaké činnosti které jí zaujmou. Ale taky mám dny, kdy se ten křik jen snažím ignorovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
26.5.20 22:44

@Melodie91 ja doufam, ze je to normalni dite, ale ted po karantene jsme tu meli dve navstevy a kroutili vsichni hlavou, ze to jeste nevideli tak ukricene dite, tak me to nahlodalo :lol: maly se po me sapal a knoural a oni jen koukali :D ale pravda, obe navstevy zatim bezdetne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.5.20 22:59

Naší malé bude 11 měsíců a je to to samé. Chodí kolem nábytku, občas udělá pár neohrabaných krůčků samostatně a kecne na prdku. A řve, protože chtěla dojít dál. A takhle je to pořád dokola. Vezme si hračku, něco se jí nepovede a řev. Starší brácha spí, řev. Máma jde na záchod, řev. Táta odejde do práce, řev. Přebalování je boj kdo z koho. A to podotýkám, že byla miminko, které jen jedlo a spali. Syn byl v tomhle období to samé. Kdy to přejde, to přesně nevím, i když mu jsou už 2,5, má záchvaty ještě stále a věř tomu, že ty od prcka jsou proti tomu nic. Dnes 3/4 hodiny řevu, že mu maminka vypla televizi. Mám prostě emotivní děti :lol:, nervy nadranc a nalitou sklenku vína. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
26.5.20 23:04

@Aduš8 tak na zdraví, ja upîjím svou decku, co jsem si dovolila, protože kojit se bude až ráno :lol: je to hrozný to říct, ale člověku pomůže, že na to není sám a jinde je to aspoň zčasti podobné :D už jsem i slyšela, že si za to můžu sama, ale to fakt snad ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.20 23:06
@Brevnovanka88 píše:
@Melodie91 ja doufam, ze je to normalni dite, ale ted po karantene jsme tu meli dve navstevy a kroutili vsichni hlavou, ze to jeste nevideli tak ukricene dite, tak me to nahlodalo :lol: maly se po me sapal a knoural a oni jen koukali :D ale pravda, obe navstevy zatim bezdetne :mrgreen:

Asi jeste moc deti nevideli :-D ja si myslim, ze snad dite by se melo v urcite fazi vyvoje vztekat..jako hlavne kdyz ji neco seberu, zakazu se hrabat v kosi, nebo ocucavat boty :-D to bych prisahala, ze mi regulerne nadava tou detskou hatmatilkou :-D treba ted si chtela furt hrat s moji rouskou, natahovala ruce z kocaru a rev, ze jsem kvuli tomu i sla parkrat domu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.5.20 23:12

@Brevnovanka88 klid, alkohol při kojení nijak zvlášť nevadí. Dřív bys byla mrtvá otravou alkoholem než dítě opilé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.5.20 23:14

@Brevnovanka88 a ještě kolikrát tuhle formulku uslyšíme :lol: mně máma vždycky říká, proč jsem si malou naučila, že ji chodím uspávat. Od narození usínala téměř na povel. Ale já ty večery miluju. Tu chvíli, kdy vyčerpáním zavírá oči, přítulí se ke mně a spokojeně usne. Přes den je to se dvěma dětmi hukot a tohle je taková naše osobní chvilka, jen pro nás dvě. Syn posledních pár týdnů usíná sám a musím přiznat, že je mi to malinko líto :lol: já si stejně myslím, že je takové každé dítě. Jen to člověk, přes to množství zážitků, prostě zapomene. Taky si u syna už nevybavuji, co všechno vyváděl. A pak, když se nad tím zapremyslim, tak mi dojde, jak mi dával zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
26.5.20 23:25

Dcera skoro 13 měsíců, třetí dítě, vzteklá jak blázen, háže s hračkami, odstrkavá nás od sebe, přebalovaní je boj. Přejde to, jen si nepamatuju kdy :roll:. Máš úplně normální dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
26.5.20 23:26

@Petula306 :mrgreen: :mrgreen: tak to je opravdu dobrá zpráva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
26.5.20 23:28

@Aduš8 taky uspavam a taky to miluju, dospely si taky prece pred spanim povidaji nebo ctou atd a ja mam maleho prdnout do postele a jit, nevidim v tom vyhodu ani pro sebe, natoz pro nej, je to hezky ritual vecerni. Prima cist, ze to nekdo ma podobne, at uz jsme je to “naucily” nebo ne, to usinani je zrovna krasny, to vztekani uz mene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
26.5.20 23:31

@Brevnovanka88
Až zjistíš kdy to přejde, dej mi vědět :lol: dcera má 18 měsíců a já už jsem na ten jekot úplně alergická a spouští mi migrény. I kdybych se doma stavěla na hlavu a dělala přemety, stejně se bude vztekat a absolutně ničím ji neuklidnim, neodvedu pozornost. Od narození je uřvaná, nejdřív kolika, pak asi separak nebo co to bylo (do 6teho měsíce se jí kromě mě nebo manžela nesměl pomalu nikdo ani dotknout). Pak přišlo vztekani, že ji nejde plazit, pak lozit, pak chodit. No a teď je to neber mi šišku, vajgl, šneka co právě jím :lol: neber mi tužku, kramlik, nabíječku, mobil, dezinfekci a tři sta milionů dalších věcí co jsem právě ukradla, protože jsem se dost složitě doplazila po židli na stůl a do horní police :roll: přísahám bůh, že doma nejsem schopna ani v klidu uvařit aniž by se vztekala, že chce být se mnou, nechce být se mnou, chce házet parakotouly z linky nebo skákat ze stolu. Jak se říká, dítě musíš hlídat furt, ale ta moje to je něco. Někdy mám pocit, že trpím ztrátou paměti a prostorové orientace a musela jsem stát 10minut na místě v úplným deliriu jelikož není možný, aby za 20 vteřin byla schopna těch jejich vrcholových výkonů. Takže asi tak :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí