Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla bych dotaz dnes jsem byla u švagrový a ta mi tvrdila,že už nemusíme nastupovat do práce ve třech letech dítěte,ale že prej automaticky můžeme zůstat doma do čtyř let,že nám bude zaměstnavatel držet místo .Moc se mi tomu nechce věřit nevíte někdo o nějaké změně?Já podepisovala papír,že ve třech letech malé nastupuji do práce.Díky Eli
Nevěř tomu! Je možnost se se zaměstnavatelem dohodnout na neplaceném volnu do 4 let věku dítěte, ale to musíš udělat ještě před tím, než bude mít 3. narozeniny a závisí to opravdu jenom na „dobrotě“ zaměstnavatele. Ty máš nárok na rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte a na rodičovský příspěvek až do věku 4 let za dodržení všech podmínek. Den po 3. narozeninách už není rodičovská dovolená, takže kdybys nepřišla do práce bez domluvy a omluvy, tak bys měla áčko.
Míša
opravdu zaměstnavatel má povinnost držet místo jen do třech let ![]()
Díky holky já si to švagrový říkala,ale ta mi nevěřila však já jí to povím díky moc .Já v práci také sepisovala papír,že mi drží místo do tří let,takže já se těším až půjdu
Ahoj, taky o zadne zmene nevim. Zamestnavatel ma povinnost drzet misto do 3l. Sany.