Rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj. mám dotaz. dostala jsem na úřadě papír, který se jmenuje Potvrzení o nároku na dávky ovlivnijící nárok a výši RD. s tímto formulářem mám jít na socku nebo k zaměstnavateli? děkuji
Ossz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastne se chci zeptat na pridavek na dite, spletla jsem to.No jde o to.Od ledna 2015 jsem si navysila rodicak.Asi to presahlo asi nejakou castku, tak mi odebrali od toho ledna pridavek na dite.Po 3 mesicich jsem to zase snizila ten rodicak, ale urednice na socialce mi rekla, ze mi ho hned zas nevrati ten pridavek.Ze o nej muzu zadat az v zari.Tak tam ted pujdu. Nevite, jestli mi v tom zari doplati zpatky ty pridavky od dubna? protoze to jsem na nej mela mit uz narok, jelikoz jsem uz zas pobirala nizsi rodicak.
- Citovat
- Upravit
@polokoule To je nějaké divné, pro přídavky na děti se dokládají příjmy rok zpět, takže aktuální zvýšení rodičáku ho nijak ovlivnit nemůže, takže bych hledala problém jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@polokoule) sule/ To je nějaké divné, pro přídavky na děti se dokládají příjmy rok zpět, takže aktuální zvýšení rodičáku ho nijak ovlivnit nemůže, takže bych hledala problém jinde.
Ale jo.Pote co jsem navysila rodicak, dosel dopis, ze uz presahujeme nejakou castku a ze se odebira pridavek na dite.
- Citovat
- Upravit
@polokoule je to v ustanovení § 51 odst. 1 zákona o státní sociální podpoře, cituji: (1) Pro nárok na výplatu přídavku na dítě se prokazuje výše rozhodných příjmů. Náleží-li výplata přídavku na dítě za září, náleží výplata této dávky za dobu po 30. září, jen jestliže do uvedeného data je prokázána výše rozhodných příjmů pro nárok na tuto dávku po 30. září. Nejsou-li prokázány rozhodné příjmy podle věty první, výplata přídavku na dítě se zastaví od splátky následující po splátce této dávky náležející za kalendářní měsíc, do jehož konce je třeba prokázat výši příjmů pro její výplatu na období po 30. září. Neprokáže-li se rozhodný příjem ani do 31. října bezprostředně následujícího po dni 30. září, do něhož měla být výše rozhodných příjmů prokázána, nárok na přídavek na dítě dnem 1. listopadu téhož roku zaniká. Prokáže-li se nárok na výplatu přídavku na dítě za dobu, za kterou výplata této dávky podle tohoto odstavce nenáležela, přídavek na dítě se doplatí zpětně za dobu, kdy se tato dávka nevyplácela. Prokáže-li se nárok na přídavek na dítě za dobu po zániku nároku na tuto dávku podle tohoto odstavce, nárok na přídavek na dítě opětovně vznikne zpětně za celou dobu, za niž byly podmínky pro nárok splněny. Zpětně lze přídavek na dítě podle věty páté a šesté přiznat nejdéle na dobu stanovenou v § 54 odst. 2 větě první. TO JE ASI TO, CO JSI MYSLELA
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@polokoule Takže to vypadá, že by to po nějakou dobu zpětně mělo jít, zeptala bych se paní na úřadě a odkázala na toto ustanovení
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz
Dobrý den ráda bych se zeptala jestli mi někdo poradí. Za tři měsíce mi končí rodičovský příspěvek no chceme se dříve odstěhovat na Slovensko. Přítel zůstane nadále pracovat v ČR nejsme vzatí přijdu o rodičovský příspěvek nebo ho můžu pobírat nadále z ČR i na Slovensku? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiriamKitty píše:
Dobrý den ráda bych se zeptala jestli mi někdo poradí. Za tři měsíce mi končí rodičovský příspěvek no chceme se dříve odstěhovat na Slovensko. Přítel zůstane nadále pracovat v ČR nejsme vzatí přijdu o rodičovský příspěvek nebo ho můžu pobírat nadále z ČR i na Slovensku? Děkuji
Já bych se informovala na příslušném ÚP který vás vyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se vás zeptat, pokud se vdám za partnera, jenž není otcem dítěte které čekám, budu ho muset psát do papírů na sociálku na rodičovský příspěvek pokud se dítě narodí až po svatbě? O jiné příspěvky žádat nebudu, jelikož na ně nedosáhnu vzhledem ke svému nynějšímu platu. Přítel má nějaké finanční problémy, samozřejmě svatba bude pojištěna předmanželskou smlouvou. trvalé bydliště bychom chtěli aby měl i po svatbě na jiné adrese než já. Jediné co by byl problém je, že bychom nebyli schopni doložit jeho příjem. Nechci tady řešit nic co se netýká dotazu prosím. Anonym, z důvodu osobní záležitosti, jinak smazat, děkuji.
- Citovat
- Upravit
Pokud nechceš žádat o rodičovský příspěvek přes otce dítěte, postačí ti na to tvé příjmy, tak se příjem otce dítěte nedokládá. Tvůj nastávající manžel bude do rodného listu dítěte zapsán automaticky, se všemi souvisejícími právy a povinnostmi, přestože to není biologický otec, ale to předpokládám, že víš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chtěla bych se vás zeptat, pokud se vdám za partnera, jenž není otcem dítěte které čekám, budu ho muset psát do papírů na sociálku na rodičovský příspěvek pokud se dítě narodí až po svatbě? O jiné příspěvky žádat nebudu, jelikož na ně nedosáhnu vzhledem ke svému nynějšímu platu. Přítel má nějaké finanční problémy, samozřejmě svatba bude pojištěna předmanželskou smlouvou. trvalé bydliště bychom chtěli aby měl i po svatbě na jiné adrese než já. Jediné co by byl problém je, že bychom nebyli schopni doložit jeho příjem. Nechci tady řešit nic co se netýká dotazu prosím. Anonym, z důvodu osobní záležitosti, jinak smazat, děkuji.
manžel bude právně otec dítěte, ale jeho příjmy jsou rodičovskému příspěvku jedno ale jako otec figurovat bude…
a nechceš nic jiného řešit ale podle mě jsi blázen
a on taky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Doe_Jane takže do papírů na rodičovský příspěvek se otec dítěte, nebo manžel nezapisuje? Myslím že tam kolonka pro otce je, nebo ne?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Doe_Jane takže do papírů na rodičovský příspěvek se otec dítěte, nebo manžel nezapisuje? Myslím že tam kolonka pro otce je, nebo ne?
zapisuje ale ne jeho příjmy, zapsaný bude i v RL automaticky
- Citovat
- Upravit
Ahoj. mám dotaz. dostala jsem na úřadě papír, který se jmenuje Potvrzení o nároku na dávky ovlivnijící nárok a výši RD. s tímto formulářem mám jít na socku nebo k zaměstnavateli? děkuji