Rodičovský příspěvek na druhé dítě, když na první dítě RP nemá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
12.4.13 15:44

@T.Hololinka No právě, proto se ptám, jak to bylo před těma 2 letama, kdy nebylo možnost výběru a bylo automaticky na 4 roky, páč v tom případě je to blbost. Musela by buď mít PPM, aby měla na 2 roky, nebo nárok na PPM není, tím pádem automaticky na roky 4.. A ani jedno mi do toho nezapadá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
12.4.13 15:46

@T.Hololinka Ale zakladatelka píše, že zatím nebere na první dítě rodičák a ne, že už nebere na první dítě rodičák. Z toho taky usuzuji, že na první dítě vůbec nebrala rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
12.4.13 15:49

@Seizdra Taky se mohla vrátit ze zahraničí.

Jinak jak už ženský psaly, rodičák lze brát vždy pouze na nejmladší dítě v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.4.13 15:50

@mag Vidíš, to mě vůbec nenapadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
12.4.13 16:12
@Seizdra píše:
@mag Vidíš, to mě vůbec nenapadlo :)

Mě taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
12.4.13 16:13

Ahoj, nechci tu zakladatelce plevelit, ale když už se tu řeší ten rodičák, já řeším otázku změny výše rodičáku. Aktuálně beru 11.500,– Kč, nevíte někdo (asi někdo, kdo se v tom víc vyzná), jestli je nějak omezena spodní hranice, kdybych to chtěla změnit? Např. dva měsíce před ukončením pobírání by mi zbylo ještě 24500 nedočerpaných z těch 220.000, mohla bych si to rozložit např. na 1020,– Kč měsíčně (za předpokladu, že do té doby dítěti nebude více, než 4 roky, což nebude…). Jde mi o to, jestli, když už pobírám těch 11.500,– Kč, tak jestli moje nejnižší hranice není těch 7.600,– Kč (trochu na to navádí 30 odst. 3. zákona o státní sociální podpoře), i když si myslím, že tomu tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
12.4.13 16:21
@T.Hololinka píše:
@Seizdra
Ale tomu prvnímu jsou už 2 roky, tak přece musela dostávat RP, nebo se pletu? :nevim:
Na RP má přeci nárok každý.

Nárok má třeba každý, ale ne každý si na ten úřad zajde. Taky znám takové pohodlné typy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
12.4.13 16:23
@Anabellkaa píše:
Nárok má třeba každý, ale ne každý si na ten úřad zajde. Taky znám takové pohodlné typy..

Je to možné.
Nebo se opravdu vrátila ze zahraničí jak už tu bylo zmíněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
12.4.13 16:37
@T.Hololinka píše:
Je to možné.
Nebo se opravdu vrátila ze zahraničí jak už tu bylo zmíněno.

Já bych taky spoustu věcí nevěděla, ještě že máme to emimino :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 18:48

Ahoj,
jj, švagrová se nedávno vrátila do čr. Tak jsem nevědely, jestli si ještě může na těch pár měsíců může žažádat o rp pro první dítě a pak jestli se po narození druhého mimča převede rp na něj…tak už v tom mám jasno, moc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 18:49

Jen tak ze zvědavosti… :mrgreen:… měla jsem původně jiný nadpis diskuse, i když vím, že ne moc výstižný, to pak admin mění??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
12.4.13 19:35
@Pampelishka píše:
Jen tak ze zvědavosti… :mrgreen:… měla jsem původně jiný nadpis diskuse, i když vím, že ne moc výstižný, to pak admin mění??

Většinou ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat