Rodičovský příspěvek na druhé dítě, když na první dítě RP nemá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek - prosím o radu
Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu:
moje švagrová má syna kterému teď byly 2 roky. V červenci bude mít druhé mimčo. Na to první zatím nedostává rodičák (neměla ani mateřskou) a já jsem se chtěla zeptat, jestli kdyby jí teď schválili rodičák na první dítě (i když docela pozdě), až se narodí druhé dítě, bude pak dostávat i na něj? Pokud ano, v jaké délce?
Moc děkuji za všechny rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč nemá rodicak? Dostane do narození druhého a pak už jen na to druhé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi ![]()
Nešlo mi o to, jestli by brala 2 rodičáky, jenom jsem nevěděla, že kdyby teď ještě brala pár měsíců rodič. na to první dítě, když se narodí druhé dítě, na to první rodičák skončí a jestli může brát peníze na to druhé… Někdo v mém okolí mi totiž tvrdil, že se to změnilo a teď se může brát rodič. jenom na jedno dítě…nebo jsem to pochopila já špatně a bylo tím myšleno, že se nedá brát na dvě děti najednou…no jsem z toho celá popletená
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pampelishka
Rodičák se bere pouze na jedno dítě a vždy na to mladší. Až se jí narodí druhé dítko, tak se rodičák přepíše na něj.
Nelze brát 2 rodičáky.
@MarieOVMUC
Třeba měla 2letou variantu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@T.Hololinka njn, někteří lidí si neumějí zajít na úřad, pár jich znám:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@T.Hololinka To by zas ale nepsala „Na to první zatím nedostává rodičák (neměla ani mateřskou)“ ne?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra
Ale tomu prvnímu jsou už 2 roky, tak přece musela dostávat RP, nebo se pletu? ![]()
Na RP má přeci nárok každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC píše:
Si myslela, že nemá nárok, tak tam ani nesla:)))
To jedině ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@T.Hololinka Jj, má na to nárok každý, proto to vůbec nechápu, páč MNĚ to zní, jakože nedosátává (OK, mohla mít do dvou let), ale ještě k tomu ani nedostávala… Tak mi to teda vyznělo
Zas i kdyby, tak proč nedostávala mateřskou..? Já teda nevím, jak to s volbou délky bylo před těma 2 letama, to se nechci hádat, ale nebylo to podobný jak dneska? Nemáš odpracováno = nemůžeš volit délku???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, to asi ví jen zakladatelka, já jsem student a mám rp 11500:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra
Takhle to bylo jak píšeš.
Kdyby nedostávala mateřskou, tak bych to chápala, že neměla odpracované dny, ale nerozumím proč nepobírala RP.
No jo, teď mě napadá, že ona si vlastně nemohla volit délku, to by zakladatelka psala, že brala mateřskou první měsíce
Takže s délkou 2 roky je blbost, to jsem napsala špatně.
Tak já nevím, třeba si o něj vážně nežádala
protože jiný důvod tam být přeci nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit