Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím ![]()
Mám dotaz - kamarádka tvrdí, že její sestřenice nedostala 3 měsíce rodičovský příspěvek ![]()
Prý proto, že nedokázala příjmy za čtvrtletí(které se ale dokazují na přídavek na dítě ne na rodičák, na ten se nedokazuje nic) ![]()
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek??? ![]()
@Deluxe27 píše:
Zdravím
Mám dotaz - kamarádka tvrdí, že její sestřenice nedostala 3 měsíce rodičovský příspěvek
Prý proto, že nedokázala příjmy za čtvrtletí(které se ale dokazují na přídavek na dítě ne na rodičák, na ten se nedokazuje nic)
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek???
No jedina moznost, jak prijit o rodicak, je dat dite mladsi 2 let do statni skolky, spis jesli. Jinak se ti rodicak vyplaci proste tak dlouho, dokud nevyberes tech 220 tisic.
@Deluxe27 píše:
Zdravím
Mám dotaz - kamarádka tvrdí, že její sestřenice nedostala 3 měsíce rodičovský příspěvek
Prý proto, že nedokázala příjmy za čtvrtletí(které se ale dokazují na přídavek na dítě ne na rodičák, na ten se nedokazuje nic)
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek???
Spíš myslela příspěvek na dítě
Právě já to vím, že se rodičák vyplácí tak dlouho,dokud tam nevyčerpá rodič/nebo někdo jiný 220 000,– ![]()
A právě o jeslích nebo školce nemluvila a ještě jsme se o tomhle dohadovaly ![]()
příspěvek můžou vzít to vím (stopnout) doku nedoloží člověk příjmy za dané čtvrtletí ![]()
Tak nic holky ukážu jí to at vidí, že to je blbost díky za nazory ![]()
@srpen89 píše:
No jedina moznost, jak prijit o rodicak, je dat dite mladsi 2 let do statni skolky, spis jesli. Jinak se ti rodicak vyplaci proste tak dlouho, dokud nevyberes tech 220 tisic.
To s tema skolkama a jeslema od 2018 neplati. I kdyz tam dite chodi, nema to na vyplaceni vliv
drive bylo omezeno hodinama…ted jiz muze chodit neomezene…
@Kukacka123 píše:
To s tema skolkama a jeslema od 2018 neplati. I kdyz tam dite chodi, nema to na vyplaceni vlivdrive bylo omezeno hodinama…ted jiz muze chodit neomezene…https://m.maminka.cz/…bujete-vedet
To neni pravda, omezeni skolky do 2 let plati stale. Musis cerpat info ze schvaleho zakona a ne neaktualnich clanku na netu.
@j.a.n.i1 píše:
To neni pravda, omezeni skolky do 2 let plati stale. Musis cerpat info ze schvaleho zakona a ne neaktualnich clanku na netu.
Do 2 let ano, to jsem spatne napsala…ale nad 2 roky i kdyby maminka byla doma a kopala se do pr.dele jeste rok, tak dite muze neomezene do skolky ![]()
@Kukacka123 píše:
Do 2 let ano, to jsem spatne napsala…ale nad 2 roky i kdyby maminka byla doma a kopala se do pr.dele jeste rok, tak dite muze neomezene do skolky
Ale to zas platilo i dříve, tedy od roku 2018 v tomto není žádná změna.