Rodičovský příspěvek - zrušení

89
18.7.18 21:56

Rodičovský příspěvek - zrušení

Zdravím :mavam:
Mám dotaz - kamarádka tvrdí, že její sestřenice nedostala 3 měsíce rodičovský příspěvek :think:
Prý proto, že nedokázala příjmy za čtvrtletí(které se ale dokazují na přídavek na dítě ne na rodičák, na ten se nedokazuje nic) 8o
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
18.7.18 21:58

jo, je to kravina, plete si pojmy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
18.7.18 22:37

A nemá už prostě vyčerpáno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
18.7.18 22:38
@Deluxe27 píše:
Mám dotaz - kamarádka tvrdí, že její sestřenice nedostala 3 měsíce rodičovský příspěvek :think:
Prý proto, že nedokázala příjmy za čtvrtletí(které se ale dokazují na přídavek na dítě ne na rodičák, na ten se nedokazuje nic) 8o
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek??? :zed:

No jedina moznost, jak prijit o rodicak, je dat dite mladsi 2 let do statni skolky, spis jesli. Jinak se ti rodicak vyplaci proste tak dlouho, dokud nevyberes tech 220 tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
18.7.18 22:58
@Deluxe27 píše:
Je to kravina? Že z takovéto věci by jí neposlali 3 měsíce ani rodičovský příspěvek??? :zed:

Spíš myslela příspěvek na dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
19.7.18 04:43

Právě já to vím, že se rodičák vyplácí tak dlouho,dokud tam nevyčerpá rodič/nebo někdo jiný 220 000,– :think:
A právě o jeslích nebo školce nemluvila a ještě jsme se o tomhle dohadovaly :lol:
příspěvek můžou vzít to vím (stopnout) doku nedoloží člověk příjmy za dané čtvrtletí :dance:
Tak nic holky ukážu jí to at vidí, že to je blbost díky za nazory :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.7.18 07:04
@srpen89 píše:
No jedina moznost, jak prijit o rodicak, je dat dite mladsi 2 let do statni skolky, spis jesli. Jinak se ti rodicak vyplaci proste tak dlouho, dokud nevyberes tech 220 tisic.

To s tema skolkama a jeslema od 2018 neplati. I kdyz tam dite chodi, nema to na vyplaceni vliv ;) drive bylo omezeno hodinama…ted jiz muze chodit neomezene…

https://m.maminka.cz/…bujete-vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
19.7.18 08:48
@Kukacka123 píše:
To s tema skolkama a jeslema od 2018 neplati. I kdyz tam dite chodi, nema to na vyplaceni vliv ;) drive bylo omezeno hodinama…ted jiz muze chodit neomezene…https://m.maminka.cz/…bujete-vedet

To neni pravda, omezeni skolky do 2 let plati stale. Musis cerpat info ze schvaleho zakona a ne neaktualnich clanku na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.7.18 09:38
@j.a.n.i1 píše:
To neni pravda, omezeni skolky do 2 let plati stale. Musis cerpat info ze schvaleho zakona a ne neaktualnich clanku na netu.

Do 2 let ano, to jsem spatne napsala…ale nad 2 roky i kdyby maminka byla doma a kopala se do pr.dele jeste rok, tak dite muze neomezene do skolky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
19.7.18 12:07
@Kukacka123 píše:
Do 2 let ano, to jsem spatne napsala…ale nad 2 roky i kdyby maminka byla doma a kopala se do pr.dele jeste rok, tak dite muze neomezene do skolky ;)

Ale to zas platilo i dříve, tedy od roku 2018 v tomto není žádná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.7.18 12:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat