Rodičovský styk s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
8.2.21 20:59

No ted to jeste bude, jak chces ty, v roce uz idealne budes kojit jen rano a vecer a tata da um..kamardka to ma stejne, chlap pres 60km, do roka jezdil k nim, na odpoledne i vic sli ven, prikrmy sebou, od roka si bral dite klidne i na 5 dni a vsichni to zvladli, kamoska kojila asi do 2 let…zase mela vic casu, chodila na castecnej do prace, jeste na to rada vzpomina, chlap ted na ne uplne prdi..takze obligatni..bud rada, ze ma ex zajem, nedes se dopredu, oni to spolu zvladnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
8.2.21 22:09

@VitaminC @malákráličice A otec může vyčkávat, kdy se matka uvolí dítě „půjčit“. I otec by byl vázaný těmi termíny. A pokud by je nevyužíval, tak se zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21392
8.2.21 23:05

@canaglia lepsi je domluvit pevne terminy predem a ne byt v casovem useku k dispozici. Klidne vzit kalendar a planovat po mesicich, kdyz jsou rodice schopni se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.2.21 07:45

@canaglia Sam dobre vis, jak dlouho trva nez dojde k nove uprave styku. Pokud by se jednou odkleplo, ze matka o vikendu ceka dvakrat denne na otce, vznikl by velky prostor k vydirani matky, ktera v tento dany moment neni schopna si naplanovat vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.2.21 08:08
@malákráličice píše:
@canaglia lepsi je domluvit pevne terminy predem a ne byt v casovem useku k dispozici. Klidne vzit kalendar a planovat po mesicich, kdyz jsou rodice schopni se domluvit.
No vždyť to jsou pevné termíny.....
@VitaminC píše:
@canaglia Sam dobre vis, jak dlouho trva nez dojde k nove uprave styku. Pokud by se jednou odkleplo, ze matka o vikendu ceka dvakrat denne na otce, vznikl by velky prostor k vydirani matky, ktera v tento dany moment neni schopna si naplanovat vubec nic.

Bez úpravy zase může matka vydírat odpíráním péče. Co je lepší?
Do návrhu i rozsudku se dá vložit i výrok, že v případě neuskutečnění styku je otec povinen informovat matku 24 hodin předem. Když se chce, tak to jde.
Viděl jsem i rozsudek, kdy otec měl všechny víkendy a matka všechny všední dny u ročních dvojčat, odůvodněno tak, že otec pracuje a pro matku je všední den stejný jako víkendový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2306
9.2.21 08:15
@Anonymní píše:
Děkuju vám za odpovědi, bohužel tatínek se moc domlouvat nebo teda jakkoliv komunikovat nechce, mediátora odmítá, takže chci do návrhu uvést variantu a uvidím jak na to zareaguje.. Chci vymyslet něco rozumného pro všechny tři, chci aby s ním měl malý kontakt, byl zvyklý, tatínek bohužel má nereálné představy, to je jediné co řekl, že si ho chce brát v roce na celý víkend, což nevim, když bude stále částečně kojeny.. Přijde mi to nerozumné. A nevím jak to soud řeší, když bude stání třeba v malého 6 měsících, když bude pořád plně kojeny. Dá se to vůbec řešit u soudu jak to bude za půl roku, když nikdo nevíme jak to bude s kojením, jak často bude chtít, jak moc zvládne být bez mámy? Opravdu chci něco rozumného, nevidím problém ve víkendu až bude malý starší..

Já úplně nerozumím tomu, proč by měl kontakt s dítětem schvalovat soud? Vůbec do návrhu nic takového nedávejte. K soudu si dejte pouze návrh na úpravu poměrů k dítěti. Ani to by v podstatě nemuselo být, ale pokud si budete žádat o jakékoliv sociální dávky, tak to po vás bude ÚP vyžadovat. Také mám zkušenost, že je lepší pokud je výživné schváleno soudem, protože pak je vymahatelné v případě, že by otec přestal platit. Co se týká styku rodičů s dítětem, tak to je plně v jejich kompetenci a soud o tom rozhoduje až ve chvíli, kdy se rodiče nemůžou dohodnout a jeden z nich dá návrh k soudu na úpravu styku. Takže za mne si domluvte kontakt pouze písemně vy dva mezi sebou a pak jej můžete podle dohody upravovat. K soudu bych šla v tomto případě kdyby to v praxi prostě nefungovalo.

Jak tady již někdo zmiňoval ono jsou dvě strany mince. Jsou rodiče, které tomu druhému blokují styk s dítětem, ale pak jsou také na druhé straně rodiče, kdy častěji tedy matka čeká a čeká a otec nedorazí. Bohužel pokud vám druhý rodič dítě nedá, tak to je vymahatelné, ale pokud rodič nedorazí a dítě si nevezme, tak tato povinnost zatím vymahatelná není. Respektive podle práva (výkladu právníků) by bylo možné se s druhým rodičem soudit pokud by si dítě nevyzvedával jak má, ale v praxi jsem se s tím ještě nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.2.21 08:54

@canaglia Ale ja jsem za upravu styku, ale ne takoveho, ktery matku dnes a denne nuti sedet doma a vyckavat ve state, kde povinnost stykat se s ditetem neexistuje.
Nevim, na cos chtel poukazat s rozsudkem o dvojcatech. To totiz v tehle diskuzi nahrava do karet mne. Mne ten rozsudek prijde v poradku a nedela z matky otroka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.2.21 10:51
@VitaminC píše:
@canaglia Ale ja jsem za upravu styku, ale ne takoveho, ktery matku dnes a denne nuti sedet doma a vyckavat ve state, kde povinnost stykat se s ditetem neexistuje.
Nevim, na cos chtel poukazat s rozsudkem o dvojcatech. To totiz v tehle diskuzi nahrava do karet mne. Mne ten rozsudek prijde v poradku a nedela z matky otroka.

No ale to byly větší děti, kdy mohly být souvisle dva dny týdně u otce. Pokud je dítě půlroční a plně kojené, je potřeba tu péči druhého rodiče omezit na přestávky mezi kojením, a musí jich být více.
Povinnost stýkat se s dítětem existuje a je právně vymahatelná nebo kompenzovatelná pokutou. Navíc, chlap by při rozsudku sám (kvůli vzdálenosti) nejspíš počet dnů redukoval. Jde o to mu navrhnout co nejvíc, nemusí se to dostat do rozsudku. Ale tu možnost by měl mít. A třeba s tou postupnou proměnou od 8.-9. měsíce na pět hodin, což by mohlo počet péčí snížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna