Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj maminy, chtěla bych se zeptat (spis ciste ze zvědavosti jak to mají jiné rodiny ), jak to mate při stridave péči? Dceru (8let) mame ve stridavce tyden a týden. My jsme dohodnuti tak, ze otec mi dává 3000 (na ošacení+ stravu a další věci pro dítě), platí obědy a i sem tam něco dceři koupi. Ja jsem asi spokojena jen mi zajímá jak to chodí jinak
a jak řešíte daně?
Dekuju
Nedavame si nic, detem nakupujeme jak je potreba, o vetsi naklady se delime.
To se nedivím, že jsi spokojená…A ty na stravu dáváš otci kolik?
@Rive nic on nechce..ale věci do školy, oblečení atd hradim ja (tedy z peněz co mi dává )
@Lesanka22 dane myslis slevu na dite predpokladam. Jde pul na pul. Kazdopadne to mas velmi stedre nastavene v tvuj prospech a nestoural bych do niceho.
Výživné se vypočítává z příjmu a rodiče, kteří mají dítě ve střídavé péči si mají výživné navzájem vyplácet.
Příklad z rodiny- dítě ve střídavé péči, střídání po týdnu otci bylo vyměřeno výživné ve výši 5000,–kč, matce ve výši 1500,–kč. Takže se domluvili, že ona mu neplatí nic a on jí 3500,–kč.
Vzhledem k tomu, že zakladatelka o příjmech nic neuvádí, tak rozhodně nelze jednoznačně říct, že je jí popsané nastavení pro ni nějak výhodné. Může to tak být a taky to může klidně být i naopak.
Naprosto přesně, ale tady závist je jednou z nejvíce zastoupených vlastností:-).
@Lesanka22 píše:
Ahoj maminy, chtěla bych se zeptat (spis ciste ze zvědavosti jak to mají jiné rodiny ), jak to mate při stridave péči? Dceru (8let) mame ve stridavce tyden a týden. My jsme dohodnuti tak, ze otec mi dává 3000 (na ošacení+ stravu a další věci pro dítě), platí obědy a i sem tam něco dceři koupi. Ja jsem asi spokojena jen mi zajímá jak to chodí jinaka jak řešíte daně?
Dekuju
Pokud jste dohodnuti a dítě má zajištěné potřeby tímto způsobem, pak je vše v nejlepším pořádku. My to máme tak, že já platím ex nějaké peníze, ona mně platí o 200 Kč na holku méně zpět. K tomu já dětem platím veškeré kroužky a občas jim přidám na dovolenou s matkou. Není to úplně přesně podle rozsudku, ale vyhovuje nám to tak.