Rodíme v září 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
26.1.05 15:13

Vlasinko,
já jsem to zkoušela a mě to napsalo že jsem v 5tt, v pondělí jsem byla ještě 4tt, tak už jsem asi postoupila, nebo se to nějak zaokrouhluje naohru, ale dr. mi vysvětloval, že v těhu knížce mám napsaný 6tt protože je k tomu připočteno těch prvních 14 dní od poslední menstruace k početí, řekl mi to aby mě to prý nepletlo, že tam vždycky budu mít o dva týdny víc, než co jsem skutečně těhotná. Protože vždy vycházejí s tý menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
26.1.05 15:24

Holky,

já jsem kapku starší, je mi 27 let. Miminko si s budoucím manželem moc přejeme. Já každý den chodím domů s poznatkama, které se tu dozvím a samozřejmě čím horší příběh, tím víc si ho pamatuju. On mě potom doma uklidňuje, ať nešílím apod.
Jak už jsem tisíckrát psala, tak doufám, že vše dopadne dobře.

Mě právě doktor vzal cytologii (měla jsem ji popadlou) a nic, jenom mě začal vykládat o zamlkém těhotenství, že to nemáme nikomu říkat, tak že jsem odcházela skoro se slzama v očích.
Asi ho změním, už jsem na něj slyšela dost stížností. Jenže on se gynekolog špatně mění.

Boumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
26.1.05 15:28

Wenndy

a co budeš říkat a psát pod jméno? Skutečné stáří plodu, tj. o dva týdny méně než máš v TK nebo to co máš v knížce :?: :! Neřekl ti, co se obecně uvádí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
26.1.05 15:45

hlásím se k vám

Ahoj holky,
hlásím se k vám. termín porodu mi vychází na 20.9.2005 už mám doma vítka /21 měsíců/
Stáří těhotenství se udává od poslední menstruace. Plod je +- 14 mladší. takže je správné uvádět termín od poslední menstruace. Já jsem teda teď 6+1 tt. Na rodine mají v tomto nějaký zmatek, udávají stáří těhotenství jako stáří plodu.
Täky mi gynekolog na první prohlídce mluvil o zamlklem těhotenství /teda nemluvil. ale stačilo, aby to vyslovil/ a já mám teď pocit, že je něco špatně a jen čekám až mi to příěté potvrdí. I kdyz rozum mi říká, že tím nic nemnyslel, jen prostě chtěl ukázat i tuto možnost. Ach jo… Teď na to akorát pořád myslím…
Tak se zatím mějte Chillie+Vítek+Bebely /6tt/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
26.1.05 15:56

Podle toho co jsem se tu dočetla tak bych měla být 5 + 5tt - to je hezké, doufám, že to nejsou jako známky ve škole.

Koupili jste si fotku z ult?

Boumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
26.1.05 17:14

Boumi já jsem si ji nekoupila, nebylo tam skoro nic vidět. Raději si počkám, až bude brouček starší. Pokud nejsi se svým Dr. spokojená, tak se ho snaž vyměnít co nejdříve. Nemá cenu, aby tě takhle trémoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
26.1.05 20:01

TP 17.9.

Ahojky, taky se hlásím do party. Je mi 30 let a v pondělí 24.1. jsem měla na testu II a hned v úterý jsem byla u svého gyn. a potvrdil mi to na UZ. Fotku s naší tečkou mi dal jako dárek. 4.2. jdu ještě jednou, aby si prý upřesnil stáří těhotenství ( měla jsem nepravidelný cyklus). Snažili jsme se od 6/2003, takže už bylo na čase. Už mě chtěl poslat na kliniku, ale já ho nakonec přemluvila, že to necháme přírodě. Vy:,–(ila jsem všechny podpůrné tabletky a nakonec to přišlo samo :-) Na skluz jsem byla docela zvyklá a na negativní výsledky testů také. Takže jsem to tentokrát ani nečekala a spíš jen tak cvičně jsem si test udělala. Jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Zatím mě jen bolí prsa a mám takovou divnou kovovou chuť v puse. Manželovi jsem dala malinké bačkůrky jako dodatečný dárek k Vánocům. Ještě nikdy jsem ho neviděla tak šťastného.
Jak jste to vy oznámili rodině a svým drahým polovičkám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.1.05 20:43

Ahoj,

já mám termín 6.9. 2005, dozvěděla jsem se o už 27.12. 2004, největší legrace je že 6.9. budou mé první dceři Sáře 4 roky.

Ahoj Lenka

• Citovat
  • Upravit
174
27.1.05 07:34

Vlasinko
já sama nevím, co budu uvádět, jsem z toho taky pěkně zmatená, ale asi jak uvádí Chillie, tak budu říkat to co mám TK.
Jinak fotečku z UTZ jsem si taky ještě nebrala, snad příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.05 10:02

čuste těhulky. Uvádějte údaje, které máte v těhu průkazce. Těhu trvá 40. týdnů no a když to podělíš čtyřmi (měsíc má 4 týdny), tak zjistíš, že bys měla být těhotná 10 měsíců. Což je blbost. Mezi těhu holkama uvádím týdny a mezi ostatními používám měsíce.
Zrovna pořád nad sebou přemýšlím, jestli je vše OK. K špinění a ke krvácení nedochází, prsa trošičku bolí, bolí mě vpodbříšku skoro 24h denně a na další utz jdu 10.2. a tak se bojím, aby bylo vše OK. Už se moc těším, až to bříško vyhoupne. No a toho 10.2. budu chtít už fotečku. Měla bych být 11t, tak to už na tom utz něco uvidím.

No a víte jak jsem to řekla manželovi? 3.1. jsem si udělala test, 2× z jiné značky a byly tam II. Samozřejmě jsem tomu ani nemohla uvěřit. Je mi 32 let a snažíme se od 08/2003. Na ultz jsem byla objednaná 6.1. a tak jsem si říkala, že to vydržím, no ale nevydržela. 3.1. večer, kolem 20h jsme si pustili film na DVD a manžel oznámil, že ten film trvá skoro 3 hodiny. No a protože mě to pořád v hlavě šrotovalo a věděla, že z toho filmu nic nebude, tak jsem mu řekla, ať to stopne, že mu musím něco říct. Zašla jsem si vedle do pokoje pro ty testy a když jsem je měla v ruce (ty 2 proužečky), tak jsem brečela a dala mu to do ruky a sedla si vedle něho. Chudák byl z toho zmatený, vůbec nevěděl co mu do ruky dávám, ale pak mu to asi začalo docházet, objal mě a říkal, jestli je to dobře nebo špatně. No tak jsem mu sdělila, že dobře, že budeme tři. No a pak jsme se už jenom mačkali, smáli, utírali slzy, dal si panáka (prý bude slavit i za mě) a já už s velkou úlevou mohla sledovat film. A když jsme šli spát, tak jsme oba dva neusli.

A jak holky u vás? Hlavně se držte a opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
27.1.05 10:42

Ahoj těhulky, já jsem manžovi prostě strčila do ruky papírek z odběrů krve…nejdřív prskal, co mu to dávám - něco totiž dělal - a pak na to tak koukal a ptal se jestli teda jo? byl nádherně zmatený :-)))) Rodině jsem raději nic neřekla, ví to jen sestra a 2 nejlepší kámošky a pak taky vy z emimča :-))) Přdtím jsem to řekla hned v šestém týdnu a když to pak nevyšlo, tak mi to bylo hrzně nepříjemný, jak se na mě koukali… Takže zatloukám, zatloukám a řeknu to až v 10 tt
Zuzajde bolesti v podbříšku jsou normální, je to všechno překrvené a citlivé. Ale kdyby to bolelo moc, tak si raději skoč k Dr. at máš jistotu. Mě dokonce bolelo trochu i sono, hlavně když mi hledal vaječníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
27.1.05 11:04

Ahoj holky,

já si dělala 1 test večer 13. 1. a byl negativní, ale ráno 14. už byl jeden mírně pozitivní, tak jsem vzala ještě Clear Blue a tam vyšly hned // čárky. Nemohla jsem tomu věřit. Bylo to ještě před očekávanou MS. Říkala jsem si, že to vydržím do 23. 1. a „dám to“ manželovi k narozeninám. Tušila jsem, že to přes týden nevydržím. Snaha byla, vydržela jsem 2 dny. No a pak jsem už věděla, že to nevydržím a řeknu to a přemýšlela jsem jak. Manžel má v ložnici svůj koutek a vzhledem k tomu, že má moc věcí a málo místa a nejpořádnější taky není, tak prohodil, že jde nějak přestavovat a uklízet ložinici, aby se tam lépe vyšel. Mě se to zrovna hodilo, tak jsem mu sdělila, že za 9 měsíců jí bude muset přestavovat znova. Nějak povídal dál, pak se zarazil, začal se culit a povídal jestli je to pravda. Tak jsem mu to potvrdila a ukázala testy, z kterých teda taky zrovna nebyl hned chytrý. Pak mi hned hladil bříško a byl moc rád. Taky jsme se smáli, tulili aj. Od té doby pořád povídá, že se musím šetřit, kupuje mi ovoce a hlavně přemýšlí jak přestavíme byt. Nevíme jak se vejdeme do bytu s jedním mimčem, a to máme v rodině dispozice k dvojčatům. Začátek bude u koupelny. Tak se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.1.05 11:07

Ahojte holky!
ja jsem to tomu svemu rekla hned ten den, co jsem si udelala test. Bylo to prvni opozdeny den…, ale na zpozdeni menstruace jsem byla trosku zvykla, takze jsem ani necekala, ze by tam ty dve carecky mohly byt…:-) Koukal na to a pomalu cetl…„jestli-ze jsou carky dve, jste tehotna“…:-) Pak kouknul na me a zacal se smat. Pak ale stejne z legrace rekl, ze dokud nebudu mit prukazku, tak mi neveri…:-)) Tohle bylo 25.12. a pro prukazku jsem si sla hned 28.12.2004, doktor mi ji dal a to uz jsem byla v 5 tydnu. Ted je to 8 + 6tt a zatim je vsechno OK. Doufam, ze bude, protoze uz to vi cela rodina a taky par lidi v praci, takze bych byla nerada, kdyby ..... Ne, na to ani nebudu myslet!
Za 14-dni jdu na 2. ultrazvuk, to uz mel byt 10 - 11 tyden, takze si taky necham dat fotecku…:-)
Drzte se vsechny!!!
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.05 11:19

Ahoj vsechny podzimnenky!
Musim rict, ze jak si to procitam , co doktor to nazor. Ja momentalne bydlim v Irsku no a muj prvni ultrazvuk me ceka ve 20tem tydnu !!!!!
Tak doufam, ze je vsechno v pohode, strasne se na to tesim a mrzi me ze to tady neprobiha jako u nas. Celkove je pece vice mene rozdilna, napriklad je za me zodpovedny muj doktor - normalni doktor - ne gynekolog. Tento doktor me pouze ( a to asi 4krat) behem tehotenstvi posle na vysetreni do porodnice - na gyndu - jinak se stara on. Tak se snazim byt v pohode.
Jinak svemu priteli jsem to rekla velice neromanticky po telefonu ( byl na sluzebce na 5 dni a ja jsem nevydrzela cekat) -je ale hrozne stastny a tesi se snad vic nez ja.

mejte se krasne
Marie

• Citovat
  • Upravit
127
27.1.05 11:53

Ahojky budoucí mamky, hlásím se do klubu. termín bych měla mít 7.9. čekala jsem s přihláškou do včerejška, kdy jsem byla u Dr. a on mi ukázal malé tlukoucí srdíčka na UZ. Těhotenství, o které jsme se pokoušeli předtím skončilo zamlknutím. Bylo to pro mě velmi smutné, protože jsem „móóc ve věku“, děti mám již 21 a 13 (ale let, ne měsíců) :D , a s mým přítelem si miminko moc přejeme. Tedˇ se jen budu modlit, aby to vyšlo. Těh průkaz ještě nemám. Dr mi ho dá až za tři týdny,při další kontrole. Zatím je mimi ještě moc citlivé a křehké, musím být připravena, že se mu u mně třeba zas nebude líbit :cry: . Příteli jsem novinu sdělila až včera večer, i když příznaky těhotenství mě lapily snad hned v den otěhotnění. Zavolala jsem mu, je na cestách, brečel jak želva a okamžitě mi zakázal cokoliv dělat.Podle něho bych měla následujících 7měsíců strávit na posteli s nohama podloženýma a teploměrem v podpaždí! :D Rodině a starším dětem vše povím až ve 20týdnu- po výsledcích náběru plodové vody. Doufám, že se toho dočkám a moc jsem zvědavá na reakci 21letého syna, který nás dobu pošťuchoval, kdy mu nadělíme nějakého malého uřvaného sourozence…- No a teď by se dočkal! :D Vitamíny mi Dr nedoporučil, jen mi předepsal kys.listovou, že prý to ostatní je pouze byznys, ať hlavně kvalitně a pravidelně jím( No a to mi teď moc nejde- je mi nanic ,ať jím co jím)Maminy, držte se, moc vás všechny zdravím. A jestli je mezi Vámi nějaká, které už klepe čtyřícítka let na záda a přece chce být mámou , ozvěte se, prosím ! Ejka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex