“Rodina“ a dědictví

Anonymní
7.11.14 22:27

“Rodina“ a dědictví

Ahoj, tak nejprve se omlouvám za anonym, ale opravdu nevím kdo vše sem chodí a nerada bych, aby to četl někdo z rodiny… pochopíte po přečtení… a za druhé že to bude asi delší…
Už jsem fakt v koncích a nevím si rady…
Tak kde začít.. No asi tím, že před několika měsíci moje maminka zemřela za nejasných okolností, všechny nás to poslalo do kolen (detaily psát nebudu).

Vše se hrozně dlouho vyšetřovalo atd. a o to víc se vše táhne a stále se nám tím otevírají rány…
No ale teď k tomu hlavnímu, mě by to v životě nenapadlo řešit (dědictví), ale bohužel patří to k tomu, což o to kdyby to řešila normální rodina, ale ta naše? To se fakt nedá a jsem z toho zklamaná až vzteklá…
Aby jste byly v obraze jde o to, že když ještě mamka žila a bydlela s tátou a bratrem, táta si do bytu dotáhl těhotnou milenku plus její dítě.. (Já s našimi nežila od 18, kdy mě táta vyhodil z bytu a vůbec se nestaral co se mnou je či není, s mamkou a bráchou jsem se občas vídala)takže nevím co se tam dělo, vím jen že se mamka jednoho dne sebrala a odstěhovala se, našla si přítele a byla celkem spokojená až na to, že se chtěla rozvádět, ale táta jí tvrdil, že k rozvodu nemá důvod..
Takže každý si žil svůj život až na bratra, který si v bytě s tátou a jeho milenkou zažíval peklo, ona před ním schovávala jídlo a dělala mu naschvály, dopadlo to tak, že se jí povedlo zbavit i bratra, protože ho nakonec táta vyhodil také… se slovy že se nesal se mnou ani s mámou a že s ním se taky sát nebude…
Tak šel čas a já neslyšela o tátovi ani slovo xlet, až do dne kdy zemřela mamka… to mi zvoní tel. každý týden, že si potřebuje promluvit ohledně dědictví, že nemáme nic chtít a vše máme přepsat na něj a pak jednou dostaneme vše, prý když se to bude kouskovat atd. budeme mít prd, což nechápu. Přeci když to necháme jak to je, nikdo o nic nepřijde jen tam každý má to svoje.. on ale stále tvrdí, že to je blbost, že máme vše přepsat na něj jinak o vše přijdeme…
Možná je to blbé, ale poslední dobou přemýšlím, že bych se nechala vyplatit, protože čekáme mimčo a vše co jsme měli stranou, padlo na mamky pohřeb…

Jenže to mi řekl, že když budu chtít vyplatit, bude muset prodat byt a mně šrotuje v hlavě kam půjde atd..
Když jsem to řekla manželovi, zeptal se mě, zda se někdy zajímal táta o to kde jsem já… odpověď je - nezajímal.. Ale pořád je to táta a ja prostě nevím jak se rozhodnout… :(

Proto by mě zajímal názor i někoho nestranného… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1336
7.11.14 22:33

Nechala bych se vyplatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
7.11.14 22:33

V zadnem pripade na nej nic neprepisovat. Jen s Vami manipuluje. Pokud by se jednalo o otce, ktery me vyhodil z domu, nezajimala bych se, kde bude zit. Muze bydlet v najmu jako spousta dalsich, kdyz nema na vlastni. Nech se vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.11.14 22:35

Tvuj otec ( jestli se to tak da rict) je pekne vychcanej. Nic bych na nej neprepsala. Za jistejch okolnosti by mohla po nem jednou dedit i jeho milenka. Nech se vyplatit! Buh vi co by pak s prepsanym majetkem delal.
Je evidentni, ze se nechce delit.

Příspěvek upraven 07.11.14 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
7.11.14 22:35

Nechala bych se vyplatit. Mas na to pravo, on uz si to nejak zaridi, neboj ;) :hug: a bylo by mi to jedno, kdyz to bylo jedno jemu…

• Citovat
  • Upravit
4396
7.11.14 22:36

Tak já bych rozhodně na něj nic nepřepisovala. Abys nakonec neskončila tak, že budeš mít prd.

Pokud se chceš nechat vyplatit, tak nejdřív peníze a pak přepis. Jde to udělat přes notáře.
A pokud se o tebe nestaral a zachoval se tak jak se zachoval. Tak by mě to nezajímalo, že musí prodat byt. Bude mít taky peníze a rozhodně dostane za byt víc než ty a brácha.

Navíc pokud bude všechno napsané na něj a on by si případně vzal tu přítelkyni, tak bude taky dědit, případně jeho další děti taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
7.11.14 22:36

Rozhodně to na něj nepřepisuj. Potom by se další dědictví dělilo už nejen mezi tebe a bratra, ale i mezi jeho děti s přítelkyní a přítelkyni a to ještě může závětí udělat tak, že nedostanete nic. Takže přepsáním na něj počítej s tím, že o vše přijdeš.
Pokud spolu nevycházíte, nech se vyplatit - buď prodá byt (což po tom, jak se k tobě choval nebude nic proti ničemu), nebo si někde půjčí a je to jeho boj.
Nebo se nech svůj díl a pak na tvém rozhodnutí bude vždy závislej (ale může ho zdevastovat a tím by tvůj podíl ztratil na ceně).
Já bych to osobně neřešil, ale pokud by můj rodič ke mě přistoupil tak, jako přistoupil k Vám, nechal bych se vyplatit a jak si to zařídí, to je jeho problém (a bacha, ať neprodá a peníze neztopí s tím, že „co si na mě vezmete“, buď v tomhle aktivní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
7.11.14 22:38

Vysral se na vas predtim, vysere se i potom.Je to vychcanek a rekla byc mu nezajimal jsi se o nas, tak se nezajimej dal a kdo co podedi bych nechala na spravedivem dedickem rizeni.Jemu never. Kdyby to byl tata, tak se takhle nikdy nezachova a hlavne otec se o sve deti zajima.On je pouze zploditel.Jen si uzil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.11.14 22:43

Na jednoho z rodičů se dědictví přepisuje pouze v bezproblémových případech, což ten váš není. Při dědictví se naopak přepisuje majetek na jedno z dětí, které vyplatí ostatní dědice, aby se znovu neplatila odměna notáři za stejné dědictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 22:48

Děkuji všem za názory… ;)
Rozhodně bych na něj nic nepřepsala, jen jsem chtěla nechat to co mi náleží s tím, že to teď nechám jak to je a bylo…
Jenže on pořád tlačí, že to máme přepsat, že mu to radí i právník, protože jakmile se to začne kouskovat budeme mít všichni prd a o vše přijdeme… což nechápu a o to víc si myslím, že na něj tlačí ta jeho nádhera co chce vše pro sebe a radši jsem začala uvažovat nad vyplácením i když nerada… Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
10905
7.11.14 22:54

Tak to je dobře vyčůraný :) „Jednou dostanete vše (co zbyde)“. Pokud nechceš svůj podíl dědictví otci věnovat, tak nic nepřepisuj.
S tím vyplacením to asi nebude takový fofr :think: No, on se nějaký zkušený dědic asi ozve.
Kam půjde - tak on taky něco dědí, ne? Prodá byt, kam se vešlo šest lidí, vyplatí podíly a sežene si za zbytek něco, kam se vejdou tři. Pokud na něj budeš chtít být extrémně hodná, tak nemusíš na to vyplacení tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.14 23:01

No já dokonce přemýšlela, že bych se svého podílu vzdala, ale na druhou stranu si zase říkám, že to by měl moc snadné a nám i mimču se ty peníze jednou hodit budou… Možná kdybych nebyla těhotná opravdu bych mu řekla ať si to vše nabouchá… zakladatelka…

• Citovat
  • Upravit
26248
7.11.14 23:07

Nic nepřepisovat, nevzdávat se, nechat se vyplatit. Proč bys ty měla řešit, kam půjde? Staral se snad on, když tě vyhodil z domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
7.11.14 23:10

Hele, i kdyby ti to měl splácet po tisícovce měsíčně, tak se to hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
7.11.14 23:29
@Knihomyš píše:
Hele, i kdyby ti to měl splácet po tisícovce měsíčně, tak se to hodí.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová