Tchýně a úklid

Anonymní
2.11.14 08:58

tchyně a úklid

Bydlím s manželem v dvougeneračním domku, dole bydlí tchyně, je hodná pomáhá mi hodně s dětma, ale!!! Když přijde a má tu svou náladu a baví se o úklidu tak je konec, tenhle tejden jsme malovali a když přišla nahoru začla mluvit jak to mám špatně uklizené, jenže znáte to po malování uschne to a může znova mejt, došlo na hádku, já prostě nejsem nějakej oukropeček a hned jí něco řeknu. Ona se pak urazí a nebaví se. Chci tu žít v klidu. Jo a manžel je s ní. Takže si můžu stěžovat jak chci. Poraďte mi jak na ní aby ostrouhala a dala pokoj.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26331
2.11.14 09:03

Odstěhovat se do vlastního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
2.11.14 09:03

Odstehovat se… Ja bydlet jeste nyní s ex tchýni, tak uz bydlím v pěknem zamrizovanem pokojicku…fakt neznám nikoho, kdo bydlí s tchýni a maji to bez problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.14 09:04

Já bych na ní prostě nereagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65513
2.11.14 09:04

Jestli je hodna a je s ni řeč, nechala bych deti manželovi a pozvala ni někam na kafe a treba víno a v klidu bych ji řekla, Mže takhle ne, ze ti to vadí…at to nedělá a raději se kousne do jazyka, protoze by te mrzelo, kdyby kvuli tomu byly nějaký hádky mezi vámi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
2.11.14 09:05

Já bych jí dala hadru, když se jí něco nelíbí, ať se snaží. Ǔklid po malování je fakt hnus. Koupelnu jsem dělala asi 4× a pořád to chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.11.14 09:05
@Anonymní píše:
Bydlím s manželem v dvougeneračním domku, dole bydlí tchyně, je hodná pomáhá mi hodně s dětma, ale!!! Když přijde a má tu svou náladu a baví se o úklidu tak je konec, tenhle tejden jsme malovali a když přišla nahoru začla mluvit jak to mám špatně uklizené, jenže znáte to po malování uschne to a může znova mejt, došlo na hádku, já prostě nejsem nějakej oukropeček a hned jí něco řeknu. Ona se pak urazí a nebaví se. Chci tu žít v klidu. Jo a manžel je s ní. Takže si můžu stěžovat jak chci. Poraďte mi jak na ní aby ostrouhala a dala pokoj.

Kamarádce se tchýně dívala pod ruce jak žehlí a pomalu jí nutila, aby vyžehlila jejímu synáčkovi i ponožky.
V tém případě bych jí asi na rovinu řekla, že tohle je moje domácnost a že si to chci dělat, tak jak chci já, že já jí taky nemluvím do jejich věcí. I když nevím, jestli to bude mít nějaký efekt u tchýně :nevim:
Já taky nejsem z těch co drží hubu a krok. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
2.11.14 09:07

Pokud se nechceš stěhovat, tak vyslechnout, nechat být a zařídit se po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.11.14 09:10

Já zase řekla tchýni, že jestli si chce pochovat vnučku (nyní 6 týdnů) že si nepřeju aby si před tím zakouřila, že když bude smrdět čerstvě po cigárech, že jí ji prostě nepůjčím. Sice vyvalila oči a byla v šoku, ale od té doby si kouří v poklidu doma a když jde za malou, nesmrdí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
2.11.14 09:11

Mám super tchýni, kterou mám moc ráda a skvěle si rozumíme, ale i přes to bych s ní bydlet nechtěla… Na tohle je opravdu jediná rada a to ta se odstěhovat. :)

Pokud nemůžeš tak znáš to, jedním uchem tam a druhým ven, do něčeho si kopni až odejde… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.11.14 09:25

Řekla bych: „no jo, no. A kdyby budete maminko malovat vy? Přijdu to k vám taky prohlídnout.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 09:32

@Špageta no ona už právě uklízela po malování obejváku u ní, jenže Já nejsem taková abych jí furt mlela co a jak má na stole nandaného. Mě je to prostě jedno. Ať tam má třeba nas…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.14 09:33

A stěhovat do svého asi ne když barák je tu na manžela psanej a ona je tu na dožití.

• Citovat
  • Upravit
1626
2.11.14 09:50
@Anonymní píše:
@Špageta no ona už právě uklízela po malování obejváku u ní, jenže Já nejsem taková abych jí furt mlela co a jak má na stole nandaného. Mě je to prostě jedno. Ať tam má třeba nas…

Někdy platí „na hrubý pytel hrubá záplata“.
Zkus to, třeba to pomůže. „To jsem si všimla maminko… máte to tam v tom obýváku taky nedodělaný, že jo? Ono se to po malování musí víckrát.“ nebo něco o tom stolečku. Není to zrovna košer, ale někdy to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21779
2.11.14 09:51

Recitchyne bych asi poustela jednim uchem tam a druhym ven. Pokud by neco rekl manzel, mel by okamzite hadr v ruce s nalezitym komentarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová