Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a muj ex byl take pri matince…opravdu žůžový to bylo:-) fakt ti nezávidím
@mitulik píše:
Pokud se nechceš stěhovat,. ak vyslechnout, nechat být a zařídit se po svém.
Souhlas.
Jedním uchem tam, druhým ven, nechat vykecat, být nad věcí, co to půjde. Absolutně nemá smysl se hádat. Říct jí „já to prostě dělám takto“ a konec.
@Špageta píše:
Někdy platí „na hrubý pytel hrubá záplata“.
Zkus to, třeba to pomůže. „To jsem si všimla maminko… máte to tam v tom obýváku taky nedodělaný, že jo? Ono se to po malování musí víckrát.“ nebo něco o tom stolečku. Není to zrovna košer, ale někdy to jinak nejde.
Problém je, že na některé povahy tohle nezabere… já to zkoušela na manželovu rodinu stejně, ale zjistila jsem, že se to po nich sveze… a to jsem se musela kolikrát fakt přemoci, abych na ně vypálila podobnou nevychovanost, jakou mne častují oni, ale bez efektu, sjede to po nich…
@eva333 píše:
Problém je, že na některé povahy tohle nezabere… já to zkoušela na manželovu rodinu stejně, ale zjistila jsem, že se to po nich sveze… a to jsem se musela kolikrát fakt přemoci, abych na ně vypálila podobnou nevychovanost, jakou mne častují oni, ale bez efektu, sjede to po nich…
To si radši nechci ani představovat. To musí být děs.
Já to dělávám jako poslední záchranu a aspoň na čas to vždycky zabralo. To bych byla nahraná.
@lllucie píše:
Odstehovat se… Ja bydlet jeste nyní s ex tchýni, tak uz bydlím v pěknem zamrizovanem pokojicku…fakt neznám nikoho, kdo bydlí s tchýni a maji to bez problému…
my takhle bydlíme a kdyby jsme mohli, jezdíme spolu na dovolenou, na výlety. Nemůžeme si to vynachválit a ještě tu pěstuji na zahradě místečko, kde by si mohla ta nejmladší postavit domeček.
@lllucie píše:Odstehovat se… Ja bydlet jeste nyní s ex tchýni, tak uz bydlím v pěknem zamrizovanem pokojicku…fakt neznám nikoho, kdo bydlí s tchýni a maji to bez problému…
to že nikoho takového neznáš neznamená, že neexistuje…žije tak spousta lidí a spousta to má naprosto v pohodě včetně mě ![]()
základem je však tolerance a nedělat z komára velblouda…pouštěla bych to jedním uchem dovnitř, druhým ven, nebo bych jí řekla něco ve stylu jak psala @Špageta a nebo bych jí řekla tak fajn můžete nám pomoct ![]()
@brumdinka ano přesně tak, já jsem teda ta tchyně, ale děckám do ničeho nemluvím. Ale ani dcera není chytlavá, stejná pohodářka jako já, její manžel je skvělý táta. Asi bych měla problém, ne jak někdo uklízí, nebo jak žehlí, to mě je ůplně jedno, neřeším to ani u sebe, ale kdyby si našla nevhodný protějšek, který by ji nějakým způsobem ubližoval, ale jinak, kdyby týden nevařili a neuklízeli, jejich problém.
A zakladatelce bych poradila neřešit, jedním uchem sem, jedním tam, když uvidí, že ji to přejde, tak ji to nebude bavit. Jetě bych ti poradila, aby třeba když ti bude radit, jak žehlit prádlo, strčila bych ji žehličku do ruky, pochválila bych ji, jak je šikovná, že to tak dobře umí a šl bych si číst.
@šmoulinka71 ![]()
já tě chci za tchýni
s tebou bych i na tu dovolenou jela ![]()
@brumdinka píše:
@šmoulinka71
já tě chci za tchýnis tebou bych i na tu dovolenou jela
My jsme spolu koupily domek, ne že by si tu zůstala bydlet. Bydlely jsme spolu bez sebe asi rok, to šla do podnájmu, ale pořád jsme si volaly, strašně jsme si chyběly. Je to moje zlatíčko. Všechny moje děti a jejich partnery respektuji. A je pravda, že já jsem taková střelená tchyně.
Já se přiznám bez mučení, že ačkoli mají synové zatím 10 let a druhý 6 měsíců, nebudu asi příjemná tchýně.
Myslím, že jim budu kecat do výběru partnerek, protože pro ty mé miláčky NEBUDE žádná dost dobrá.
![]()
No mám ještě dost času srovnat si to v hlavě.
Mám takovou osobní teorii, že ženy, které tak bojují s tchýní pak budou stejně bojovat se snachou. Z důvodu, že si tak hodně chrání nejbližší (manžel a děti) a tchýně už je narušující element, to samé pak může být v budoucnu oartnerka syna. Najednou vstoupí a narušuje.
@marcela74 píše:
Já se přiznám bez mučení, že ačkoli mají synové zatím 10 let a druhý 6 měsíců, nebudu asi příjemná tchýně.Myslím, že jim budu kecat do výběru partnerek, protože pro ty mé miláčky NEBUDE žádná dost dobrá.
![]()
![]()
No mám ještě dost času srovnat si to v hlavě.Mám takovou osobní teorii, že ženy, které tak bojují s tchýní pak budou stejně bojovat se snachou. Z důvodu, že si tak hodně chrání nejbližší (manžel a děti) a tchýně už je narušující element, to samé pak může být v budoucnu oartnerka syna. Najednou vstoupí a narušuje.
Souhlasím, já si zase myslím, že to, jaký máš vztah se svou tchýní, to přenášíš na vztah se svou snachou, k tomu jsem došla pozorováním vlastní rodiny… je to hodně o lidech a jejich vlastnostech, ale když se k tobě tvá tchýně chová hezky, máš rozhodně jinou představu, jak se chovat ke své snaše, než když je tchýně kráva…
Ale nevím, zda mnoho problémů s tchýněmi nepramení z minulosti, kdy - na rozdíl od západních zemí - lidé v důchodu měli méněcenný společenský status, který si srovnávali tím, že pomáhali a hlídali „mladým,“ a tím pádem do domácnosti více viděli, mluvili atd. Na západě senioři v důchodu prostě vstoupí do další etapy života, rozhodně to povětšinou nejsou hlídací babičky, hlídají, jen když nemají jiný program, a do života mladým zdaleka tolik nekecají, protože mají pořád srovnatelně hodnotný svůj život, do něhož si taky kecat nenechají. To je má teorie.
@eva333 Ano máš pavdu, já se vůbec necítím jako babička, žiji si svůj život, který si teprve teď začínám užívat. Děti jsou už velké, takže sex můžu kdykoliv, je víc peněz, protože už máme jiné finanční ohodnocení, cestujeme, milujeme se. Já jsem možná taková, protože jsem spokojená se svým životem, který mě naplňuje, tak nemusím řešit ostatní.
A pohlídám jen když já chci, máme to tak nastavené. A navíc já mám dodůchodu fakt daleko, jsem mladá tchyně, je mi něco málo přes 40.
Já jsem měla 8 dlouhých let šílenou „skorotchýni“. Kdyby byla nějaká encyklopedie tchýní, tak ona by měla velikánskou fotku na titulní straně… Proč to děláš tak? To je úplně špatně. Já bych to dělala takto…Všechno bylo vždycky špatně. Když jsme rekonstruovali byt, dokonce nám vybrala i nábytek. Expřítel vždycky říkal: „Odkývej jí to a mysli si svoje“. Chudák mezi náma lítal jako kopací míč a to jsme s ní naštěstí nebydleli v jednom domě. Ono to někdy přes veškerou snahu opravdu nejde. Teď mám úžasnou tchýni a a bývalá skorotchýni otravuje život někomu jinému.