Tchýně a úklid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
2.11.14 12:46
@Anonymní píše:
Jinak je velmi těžké bejt ledově klidná a pouštět to druhým uchem ven, Holky ona dole furt uklízí, meje okna, dokonce zametala silnici před domem, pač traktor udělal bordel. Ŕíkám si v duchu že je maniak na uklízení, no stále se se mnou nebaví, ráno jsem jí dala vánočku ani nepoděkovala, nechci tu mít doma napětí, tak jsem se snažila, jako příměří. Tak na ní kašlu.

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
2.11.14 12:47
@Anonymní píše:
Jinak je velmi těžké bejt ledově klidná a pouštět to druhým uchem ven, Holky ona dole furt uklízí, meje okna, dokonce zametala silnici před domem, pač traktor udělal bordel. Ŕíkám si v duchu že je maniak na uklízení, no stále se se mnou nebaví, ráno jsem jí dala vánočku ani nepoděkovala, nechci tu mít doma napětí, tak jsem se snažila, jako příměří. Tak na ní kašlu.

Nechej tomu volny pribeh.Tak to muze brat, ze dolizas.Chce to cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 12:49

@lenusek11111 Dolejzat určitě nebudu, už jsem taky moudřejší, pozdravím a konec.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
2.11.14 12:50
@lenusek11111 píše:
Beru, kdyz pomuze.Ale ne, kdyz leze vsude mozne bez toho, anoz by ji o to uzivatelka pozadala.To ji rovnou muze prijit neco udelat, jak budou s manzelem v tom nejlepsim.

Holky neřeště blbiny a bude vám lépe. :hug:

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
2.11.14 12:51
@blecha72 píše:
Matka mojí matky byla schopná přijet z jiného města, mé matce vyžehlit a přerovnat skříně. Pamatuji si z dětství, jak se zhádaly, babičce rodiče sebrali klíče od bytu. Jako moje matka je fakt bordelářka, moje děcka to asi mají po ní, ale až budou fuč, rozhodně k nim nepolezu :mrgreen:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
2.11.14 12:53
@lenusek11111 píše:
Jasne, ze me tam nikdo nedrzi. Nicmene kdyz je to ma domacnost, pak si v ni budu taky rozhodovat.Aby mi vyrvala kdovi co a pak delala jako ze se nic nedeje…Clovek nezapomina.

No vidíš nikdo tě nenutí tam bydlet.

• Citovat
  • Upravit
1575
2.11.14 13:04
@Anonymní píše:
@lenusek11111 Dolejzat určitě nebudu, už jsem taky moudřejší, pozdravím a konec.

Pozdravit je povinnost, odpovedet je slusnost.Pak aspon uvidis, jak kdo je slusne vychovany. A jinak se na to vyprdni.Kdyz bude neco potrebovat, pak se muzes ty pripomenout a vratit ji to.
Asi tak ja se pripomenu o letosnich vanocnich svatcich nebo pri cemkoliv jinem. Nejsem nejaka hej ty pockej.
Ver, ze ja to tchyni taky vratim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
2.11.14 13:14
@lenusek11111 píše:
Pozdravit je povinnost, odpovedet je slusnost.Pak aspon uvidis, jak kdo je slusne vychovany. A jinak se na to vyprdni.Kdyz bude neco potrebovat, pak se muzes ty pripomenout a vratit ji to.
Asi tak ja se pripomenu o letosnich vanocnich svatcich nebo pri cemkoliv jinem. Nejsem nejaka hej ty pockej.
Ver, ze ja to tchyni taky vratim.

8o 8o 8o 8o vrátíš? 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
283
2.11.14 13:14

Žít v klidu v dvougeneračním domě? :mrgreen: jediná rada odstěhovat se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
2.11.14 13:16

@Marsmeli No vidíš a my jsme si takový domek koupili. Naše doktorka prodala svůj luxusní domek, její rodiče taky, aby si mohli koupit vilku, jezdí spolu ještě jako Homolkovi, tobolkovi na dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
283
2.11.14 13:21

@šmoulinka71 ty jo 8o nechce se mi tomu věřit :) tak samozřejmě je to vše o lidech určitě jsou lidé, kteří dokážou spolu vycházet, ale podle mě je takových situací asi hodně málo. Klobouk dolu, teda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
2.11.14 13:34

Jak bydlíte s tchyní, tak je to skoro jistě obrovská třecí plocha. Myslím, že stejně nejde vymyslet nic lepšího, než že se odstěhujete. A pokud tu možnost nemáte nebo dokonce bydlíte v jejím domě, tak holt musíte držet basu. Jak se říká, koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 13:50

@MartinaIrena já tu bydlím s manželem nahoře, a zpívat její píseň nikdy nebudu. Nejsem jak tupá ovce. Dělat podle ní nebudu.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
2.11.14 13:57
@Marsmeli píše:
@šmoulinka71 ty jo 8o nechce se mi tomu věřit :) tak samozřejmě je to vše o lidech určitě jsou lidé, kteří dokážou spolu vycházet, ale podle mě je takových situací asi hodně málo. Klobouk dolu, teda ;)

Nejsi jediná, která se tomu diví. K nám kdy přijedou holky z emimina na návštěvu za dcerou, tak se taky diví tomu, jak nám to tu skvěle funguje, říkají, že jsem strašně hodná maminka. A já zas říkám, že mám strašně hodnou dceru.

• Citovat
  • Upravit
1626
2.11.14 14:33
@eva333 píše:
Souhlasím, já si zase myslím, že to, jaký máš vztah se svou tchýní, to přenášíš na vztah se svou snachou, k tomu jsem došla pozorováním vlastní rodiny… je to hodně o lidech a jejich vlastnostech, ale když se k tobě tvá tchýně chová hezky, máš rozhodně jinou představu, jak se chovat ke své snaše, než když je tchýně kráva…
@eva333 píše:
Ale nevím, zda mnoho problémů s tchýněmi nepramení z minulosti, kdy - na rozdíl od západních zemí - lidé v důchodu měli méněcenný společenský status, který si srovnávali tím, že pomáhali a hlídali „mladým,“ a tím pádem do domácnosti více viděli, mluvili atd. Na západě senioři v důchodu prostě vstoupí do další etapy života, rozhodně to povětšinou nejsou hlídací babičky, hlídají, jen když nemají jiný program, a do života mladým zdaleka tolik nekecají, protože mají pořád srovnatelně hodnotný svůj život, do něhož si taky kecat nenechají. To je má teorie.

Přesně, tohle si myslím taky. Rovněž vypozorováno z rodiny a okolí.
Jen bych k tomu ještě dodala, že v tom hraje velkou roli i něco dalšího. Nevím jak to přesně napsat - povaha, empatie nebo nějak.
Protože na druhou stranu koukám, že hodně mladých očekává, že tchýně/maminky jim pomáhat musí i kdyby čert na koze jezdil a diví se, že taky mají svůj život, zájmy a povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová