Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šmoulinka71 píše:
Nejsi jediná, která se tomu diví. K nám kdy přijedou holky z emimina na návštěvu za dcerou, tak se taky diví tomu, jak nám to tu skvěle funguje, říkají, že jsem strašně hodná maminka. A já zas říkám, že mám strašně hodnou dceru.
Ono je něco jiného žít s dcerou nebo synem. Dcera je totiž vychovaná podle maminky, má její návyky a jede podle nich i nadále. Jak se ale střetnou dvě cizí ženský, tak bývá zle, obvykle všechno vidí dost odlišně. Znám z vlastní zkušenosti ![]()
@aleaa píše:
Ono je něco jiného žít s dcerou nebo synem. Dcera je totiž vychovaná podle maminky, má její návyky a jede podle nich i nadále. Jak se ale střetnou dvě cizí ženský, tak bývá zle, obvykle všechno vidí dost odlišně. Znám z vlastní zkušenosti
Aha, no to nevím, můj syn má taky přítelkyni a taky spolu vycházíme dobře. ![]()
@aleaa píše:
@šmoulinka71 já myslím spolužití.
jo tak to nemůžu posoudit, je pravda, že mám k dceři blíž. Ale stejně si myslím, že je to o člověku, protože když přijede dcery tchyně jednou za měsíc, tak z ni taky roste, pořád ji v něčem radí, nedá si říct. Já se tomu vždycky směju, zavřu dveře a řeknu ji, užij si to.
A to tu nebydlí. A tchyně má problém i se svoji tchyní. Takže tak.
@šmoulinka71 píše:
@kvetinova Tak to taky tak ber, přestaň si to brát osobně a že ty jsi neschopná a udělej z toho přednost. A´t si nakonec říká, co chce ne?
Jsou prace za ktere jsem vdecna za pomoc(prace se drevem, na zahrade apod.)ale tezko ji vysvetlovat, ze kdyz synackovi byla zvykla uklizet obleceni a delala mu ze sebe sluzku, ze ja to nechci! Nasteti pritel je nad veci a rika, ze kdyz je tak akcni at jeste umyje okna a vysaje
takze asi na ni musime jinak ![]()
@šmoulinka71 píše:
@lenusek11111 Musíte to vyřešit tak, že každý bude mít na zahradě svůj prostor. My máme každý svoje, nic nemáme společně.
přesně, také to tak máme .ona má záhonky, jelikož hrabat se v hlíně nebaví a my tam máme posezení ......na jaře si jen udělám na kousku bylinky ![]()
@šmoulinka71 píše:
@kvetinova Tak to taky tak ber, přestaň si to brát osobně a že ty jsi neschopná a udělej z toho přednost. A´t si nakonec říká, co chce ne?
jo tak nějak @kvetinova hele já jsem taky byla ta nejhorší, černá ovce rodiny, jelikož sem si dovolila mít vlastní názor, nepotřebovala její rady. to jsdme byli v podstatě s manželem oba a co jako
prostě si to tak neber, to je pouze její problém, né tvůj
…časem jí došlo, že je zbytečný se takhle handrkovat a ted´po těch 15 letech už je to uplně v pohodě…spoustu věcí dávno neřešim…ona jiná nebude a já taky ne
a na dovolenou s ní sice asi nepojedu (i když už jsem taky jednou neplánovaně byla) ale navzájem se respektujeme…ono je totiž zbytečný se handrkovat o blbostech ![]()
@Anonymní píše:
@MartinaIrena já tu bydlím s manželem nahoře, a zpívat její píseň nikdy nebudu. Nejsem jak tupá ovce. Dělat podle ní nebudu.
Já ti rozumím, já bych se svou vyřídilkou taky měla stále nastartováno. Ale počítej, že dokud spolu budete bydlet, tak pravděpodobně budou stále konflikty. A to jsem Ti ještě chtěla říci, jak jsi psala…„a manžel je s ní“. To by se mi nelíbilo jako první. Manžel by měl stát vždy při tobě. Na to si dej fakt bacha. Zkusila bych si třeba s ním někdy o tom promluvit. Přeji hodně štěstí. Tchyně je holt tchyně a málokdo má takovou, která je ve všech ohledech skvělá.
@MartinaIrena stejně tak jako málokdo je skvělý sám o sobě… všichni jsme pouze lidé a každý máme své chyby a mne mrzí, že velmi málo lidí je ochotno si je navzájem tolerovat a mít se rádo…
@brumdinka No jasně, jenže ono se tak nějak vzájemně lépe toleruje, když člověk přijede ke tchyni na kafíčko než když s ní má bydlet pod jednou střechou. Já bych to nedala. A myslím, že má tchyně taky ne. Nevím, jestli existuje fenomén dvě slepice na jednom smetišti, ale to jsme přesně my!
@MartinaIrena no právě on chce mít klid ať si to prej sami vyřídíme. Máte pravdu mě by stát u mě, já kdybych bydlela se svým tátou tak bych stála taky za svým manželem. Když se hádáme s tchýní o jejím synovi, tak zase musím uznat, že manžel se mě zastal, matka nematka.
Už jsou to dva dny a říkám si, že sme se pohádaly úplně kvůli kravině. Bohužel je magor přes pořádek tak s tím nic neudělám. ![]()
@MartinaIrena píše:
Já ti rozumím, já bych se svou vyřídilkou taky měla stále nastartováno. Ale počítej, že dokud spolu budete bydlet, tak pravděpodobně budou stále konflikty. A to jsem Ti ještě chtěla říci, jak jsi psala…„a manžel je s ní“. To by se mi nelíbilo jako první. Manžel by měl stát vždy při tobě. Na to si dej fakt bacha. Zkusila bych si třeba s ním někdy o tom promluvit. Přeji hodně štěstí. Tchyně je holt tchyně a málokdo má takovou, která je ve všech ohledech skvělá.
proč by měl stát pokaždé při manželce? Snad má svůj názor ne?
@brumdinka píše:
@MartinaIrena stejně tak jako málokdo je skvělý sám o sobě… všichni jsme pouze lidé a každý máme své chyby a mne mrzí, že velmi málo lidí je ochotno si je navzájem tolerovat a mít se rádo…
@šmoulinka71 píše:
proč by měl stát pokaždé při manželce? Snad má svůj názor ne?
To určitě ano. Bylo to myšleno jinak. Jako že ten muž odešel od matky a má už jinou rodinu, novou. Ale někteří chlapi neustřihli pupeční šňůru a třeba se bojí konfliktu s maminkou a když se spolčí proti snaše v domě matky, tak prostě ta mladá nemá šanci. Rozumíš mi, jak to myslím?