Je špatný nápad založit rodinu bez vlastního bydlení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Renee1986
1.9.25 02:44

@Tlačenka-fuj pretože si tam zase domyslela veci. Ja som svoju situáciu nepopisovala podrobne. Preto mi tie rady proste nesedia. A tým pádom sú úplne zbytocne. A tie postoje ktoré som tu riešila vychádzajú snáď zo strachu a nie z toho žeby ma rodina nemala rada. Ale ako vravím môžete sa tu vychechtavat a vymýšľať si a robiť sa múdre, mne už táto “diskusia” nemá čo dať.

• Citovat
  • Upravit
65666
1.9.25 06:36
@Renee1986 píše: Více

Tak proc resis cesky rodicivsky prispevek, i materskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
1.9.25 06:49

@vokishka protože se zamotala do svých pohádek :nevim:
Samozřejmě, že pokud se ptala na český rodičák, tak tu pravděpodobně plánují zůstat. I to, že ona má příjem cca 40 tisíc a on 100 hrubého, to psala taky. Takže rodina bude asi jedna z normálnějších a přirozeně má obavy, když by se něco stalo, jak ona uživí v nájmu se 40 tisíci 4 děti :*
No asi to taková pohádka u nich rozhodně nebude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6075
1.9.25 07:34

Tak jako reakci příbuzných chápu - u nás to bylo taky keců. Jestli jsme normální, že chceme zalidnit planetu… Kdybysme přišli s tím, že chceme páté (jako že nechceme, už jsme staří), tak nás vynesou v zubech 😃

Na hypotéku je potřeba hlavně mít našetřené vlastní peníze. Máte je? Nevím, co jsi psala v prvních příspěvcích, protože jsi je smazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
1.9.25 07:44

@Modesta to máš úplně jedno, jaké pohádky, stejné řady nechce, jak vidíš.
Vymýšlí si, blbě, nepamatuje si. Píše o založení rodiny, pak o tom, že mají čtvrté dítě, takže asi tak. Kočují, bydlí v nájmu, a rodině se nelíbí, že by stavěli. No nezlob se, ale pokud mám čtyři děti, tak takovéhle věci řeším sama, ne s rodinou. Je celá divná. Nebydlí zde, řeší zdejší přídavky, aby se v tom prase vyznalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renee1986
1.9.25 07:59

A to je tu finančný urad alebo sa hlásim do nejakej funkcie kde mám podať majetkové priznanie? Mne slo čisto o to vlastne bývanie. Nepotrebujem tu dokazovať či a koľko mám peňazí a majetku. Mne je úplne jedno čo si myslite. Hneď tu podľa týchto pani žijem ma ubytovni a pijem alkohol. To mi prišlo úplne mimo, a možno tri ženy odpovedali bez útočenia. Budto je to v pohode že ok nie každý býva vo svojom alebo som socka a nezmyselne útoky s domyslanie. Nepríde vám?

• Citovat
  • Upravit
Renee1986
1.9.25 08:02

@Modesta dakujem. Viem ako funguje hypotéka. Samozrejme, downpayment dokopy dáme.

• Citovat
  • Upravit
6075
1.9.25 08:13

@inkakřivák

A tak jako já bych se rodiny taky zeptala na názor. Proč ne. Jako rozhodnutí je na těch dvou. Ale kdyby nám rodina řekla, že jsme úplně pito*í, tak bych chtěla vědět proč. Třeba vidí něco, co my ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6075
1.9.25 08:16

Aha. No já nevím, co jsi psala před tím, protože jsi to promazala. Co ti teda ostatní řekli? Proč to podle nich není dobrý nápad? Stavěli byste svépomocí nebo byste to dali nějaké firmě? A to byste kupovali čistý pozemek, nebo něco koupili staršího a rekonstruovali to?

Jinak naše rodina je důkazem toho, že se 4 dětmi se dá bydlet i ve 2+1, i když to samozřejmě je hlavně byt uzpůsobený dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renee1986
1.9.25 08:25

@Modesta mne neslo o tu stavbu, a konkrétne financie. Mne slo len o to, že z rodiny pociťujem take nazory, že akoby sme si pokazili život že sme nešli do svojho už pred x rokmi. Čo beriem každý chce mat istotu. OK, ale žeby mam byt teraz v depke :nevim: A tu ženy si zacali domýšľať a normálne urážať že bývam u rodiny neviem čo od koho chcem … drogy beriem, na ubytovni žijem.

• Citovat
  • Upravit
80450
1.9.25 08:28

@Modesta Já bych se neptala. Ano, řekla bych jim plán, ale nakonec bych udělala podle sebe. Spíš bych se s nimi domlouvaly a potřebovala souhlas, kdybych po dobu stavby chtěla bydlet u nich.
@Renee1986 Takže čemu ty říkáš založit rodinu? Máte tři děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renee1986
1.9.25 08:35

Ved to ja som len príklad, tu ide o to nastavenie že v prvom rade vlastne bývanie. A či je to už v dnešnej dobe koniec sveta. Môj vzťah s rodinou nie je vôbec taky dramaticky a vidíme sa pár krat v roku, takze to skutočne ani nemá priestor na extra drámu.

• Citovat
  • Upravit
80450
1.9.25 08:46

Tvuj základní problém je, že neumíš naformulovat, oč ti jde. A pak, místo co by ses to pokusila tedy upravit, aby se to dalo pochopit, začneš být agresivní a mazat příspěvky.
Takže ne, klidně můžeš žít do smrti v nájemním bytě i s deseti dětma. Je to jen tvoje volba. Anebo klidně muzes teď začít stavět, nic se neděje. Tvoje volba.
Ale na tvém místě by ses měla místním omluvit, protože tvuj původní dotaz neměl ani hlavu ani patu a byl nesmyslný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová