Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam dotaz ohledne fungovani vztahu. Zijeme spolu uz 11 let, celou dobu tvrdi, ze si me chce vzit, ale musi k tomu dozrat. Mne je ted 32 a svatba stale v nedohlednu, deti take. Pry o me nechce prijit apod. pri hadkach me urazi a tvrdi ze sem se na nej prisala, ze sem lina flundra, hnusna hadava svine apod. Ze si me nevzal, protoze se me boji apod. Behem vztahu jsem mu pomahala za pomerne smesne penize na jeho firme, zila v byte ktery si koupil za penize rodicu, starala se o domacnost apod. Ted chodim do prace, staram se o domacnost a nevim co dal? Mame se radi, je nam spolu dobre, ale kdyz se pohadame tak mi nadava a kdyz neustoupim rekne mi tak vypadni - soucasne, ale tvrdi ze nechce abych odesla, ze by to byla jeho zivotni prohra, ze se vezmeme a ze chce se mnou deti… Finance mame oddelene, sice me pozve na veceri apod. nicmene krom jidla platime kazdy sve naklady zvlast. Zadny spolecny rozpocet nic. Tvrdi, ze me miluje, ale nevim co dal. Ve 32 letech zacinat uplne sama me desi a po nem se mi bude styskat, soucasne se ale bojim, ze s nim zustanu svobodna, bezdetna a nezajistena - kdyz bych s nim mela deti sice zaplati jidlo apod. ale ja nebudu mit vubec nic a kdyz by me nekdy s ditetem vyhazoval tak budu shanet podnajem a bude to jeste horsi? Tvrdi, ze se misime domluvit - nevim co po nem mam chtit nebo uz nechtit a odejit?
Na tvém místě bych si po sobě přečetla, co jsi napsala a podle toho se zařídila. Je to celkem jednoznačné, tak neztrácej čas, stará nejsi a je škoda takhle zahodit život s někým, kdo si tě neváží..
S takovým partnerem bych se nechtěla dostat do situace finanční závislosti na něm ![]()
Vlastně o žádné partnerství nejde, ani o rodinu. Jste spolubydlící, kteří se navíc spolu občas pohádají a on je k tobě sprostý. utekla bych hned, abych nestrácela drahocelé týdny a měsíce
Opravdu si myslíš, že člověk, který miluje, nazve partnerku hnusnou hádavou sviní? Ne, nenazve. Jestli máš pocit, že ti ujíždí vlak, najdi si lepšího partnera. S tímhle tě nečeká nic hezkého.
Mě přijde jako labilní jedinec, co neovládá své emoce. Děti jsou zátež i pro normálně fungující vztah. Nikdy bych neměla děti s někým, o kom si nejsem 100% jistá, že se postará a mohu se o něho opřít.
Hádka se dá snést, ale proč Tě takhle uráží?…to do vtahu nepatří…
To Ti to fakt nevadí, když ti říká ty hnusné věci? Pokud ano, co tam ještě děláš?? ![]()
Až by řekl vypadni, šla bych… měj připravené zázemí, kam půjdeš, najdi se třeba s někým podnájem…nejsi stará…a s ním asi není na co čekat, tak proč strácet čas s tímhle, když můžeš někde potkat někoho jiného a třeba do půl roku se vdáš, otěhotníš a nakonec budeš ta nejšťastnější..
Pokud máte každý své peníze, tak sis něco našetřila, ne? ![]()
Tak neříkej, že nic nemáš…
@Santyna píše:
Ahoj, mam dotaz ohledne fungovani vztahu. Zijeme spolu uz 11 let, celou dobu tvrdi, ze si me chce vzit, ale musi k tomu dozrat. Mne je ted 32 a svatba stale v nedohlednu, deti take. Pry o me nechce prijit apod. pri hadkach me urazi atvrdi ze sem se na nej prisala, ze sem lina flundra, hnusna hadava svine apod. Ze si me nevzal, protoze se me boji apod. Behem vztahu jsem mu pomahala za pomerne smesne penize na jeho firme, zila v byte ktery si koupil za penize rodicu, starala se o domacnost apod. Ted chodim do prace, staram se o domacnost a nevim co dal?Mame se radi, je nam spolu dobre, ale kdyz se pohadame tak mi nadava a kdyz neustoupim rekne mi tak vypadni - soucasne, ale tvrdi ze nechce abych odesla, ze by to byla jeho zivotni prohra, ze se vezmeme a ze chce se mnou deti… Finance mame oddelene, sice me pozve na veceri apod. nicmene krom jidla platime kazdy sve naklady zvlast. Zadny spolecny rozpocet nic. Tvrdi, ze me miluje, ale nevim co dal. Ve 32 letech zacinat uplne sama me desi a po nem se mi bude styskat, soucasne se ale bojim, ze s nim zustanu svobodna, bezdetna a nezajistena - kdyz bych s nim mela deti sice zaplati jidlo apod. ale ja nebudu mit vubec nic a kdyz by me nekdy s ditetem vyhazoval tak budu shanet podnajem a bude to jeste horsi? Tvrdi, ze se misime domluvit - nevim co po nem mam chtit nebo uz nechtit a odejit?
to myslíš vážně? máte se rádi a ty seš pro něj flundra? hádavá svině?
…věř máš na lepšího, není nic horšího než s někým setrvat jen ze zvyku a strachu ze samoty - jsi mladá - neboj se ![]()
Příspěvek upraven 09.02.16 v 16:26
@Santyna
a ty nadávky jsou taky ok? on se vázat prostě nechce ani netušim s miminem jak by jste to vše financovali, těžko půl na půl. v tomhle bych žít nedokázala, on tě bere max jako inventář, sex zdarma a služku. Vztah dlouhý a nijak se nikam neposunul a ty nadávky no alespon víš za co tě má ![]()
Tak to bych vzala rychle nohy na ramena. Někde určitě čeká někdo, kdo Tě nebude urážet, vezme si Tě a i děti budete mít ![]()
Neváhala bych ani minutu a odešla hned. Děti nemáte, tak bych si zbalila pár svých švestek a makala pryč.
Mladá jsi, tak si najdi nějakého hodného chlapa, který Tě podrží.
Přeji hodně štěstí. ![]()
@Lenka512 píše:
Tohle je přechozený vztah…
@jdukolem píše:i v přechozeném vztahu se k sobě lidi mohou chovat hezky
to ano, to bezpardonu… ![]()
Diky, po 11 letech je to fakt tezky, ale s detma ci po vice letech by to bylo tezsi no…