Jsem spravedlivá? Peníze

52
9.2.16 08:57

Jsem spravedlivá? Penize

Dobry den, mame doma problem a nevim jak to resit. Muzsky chodi na brigadu a castku, kterou si vydela si ponechava jako kapesne. To mi nevadi a takto jsme se dohodli. Problem je v tom, ze ted mame pred prodejem jeho bytu, kupujici si prevezme byt s hypotekou, tudiz z toho nebudou zadne penize spis vydaje - odhadce, dan z prodeje a dalsi poplatky vyrovnani sluzeb. V listopadu jsme do bytu dali 40 tisic na novy kotel a z toho jsem mu na to pulku dala ze svych uspor, ktere jsem mela nasetrene, jeste pred nasim vztahem a zbytek jsme i tak resili spolecne. Byt nebyl nikdy muj, s muzskym jsme se dali dohromady a sestehovali. Ja zadluzena nejsem, on ma dluhy cca 900 tis. Tri roky ty dluhy s nim resim, hlavne se na nich financne podilim, to mi nevadi s tim sem do toho sla. Ale co me vytocilo, ze ma pred sebou ted velke vydani a suverene si z internetu udela objednavku za tri tisice s tim ze jsou to jeho penize a nevi co mi vadi (koupil si potreby pro rybare), kdyz jsme se tak dohodli, ze je bude vyuzivat on. To neni poprve co mel takovy to pristup a me to vadi, radeji utrati za neco co nutne ted nepotrebuje nez, aby si schoval penize na vydaje na prodej bytu. A v budoucnu si pak vse poridit co potrebuje. Uz nevim jak to mam resit. V lete mame pred svatbou a tohle me dost odrazuje. Jeho pristup je takovy, ze vsechno chce hned. Zas na druhou stranu je moc hodny tolerantni, klidny pohodovy, pomaha kdyz si reknu, nerada bych ho ztratila k vuli penezum. Penize jsou u nas fakt tema :pocitac: Nevim jestli jsem nespravedliva, nevim jak to resit, uz jsem tolikrat vysvetlovala a nechce to slyset. Ale treba je v mem pohledu chyba, tak mi prosim poradte nebo aspon reknete nahled dekuji M. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.2.16 09:00

@MiskaMra pro mě by byl nespolehlivý, pokud má takové dluhy, neřeší to a ještě utrácí bokem, tak ave :think: jako jo, jsou to jeho prachy, ale asi bych řešila, pokud utrácí za blbiny a neřeší velké dluhy.. pokud jsi mu dobrovolně dávala prachy do bytu, to je pro mne nepochopitelné, ale tak jako udělala jsi to dobrovolně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
9.2.16 09:03

@MiskaMra
Počkej…a kdo plati jídlo, bydlení? Ty platis všechno sama a on ma brigádu a ty penize si nechává jako kapesné? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15149

Tak hlavně bych si někoho, kdo má dluh skoro milion, nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605

Já bych v něm neměla oporu, určitě by mi to vadilo. On má dluhy a klidně si utrácí… :think:

Příspěvek upraven 09.02.16 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.2.16 09:05

@MiskaMra

S jeho přístupem k penězům ti zničí život. Hlavně si ho neber. Hospodaření nějak spolu proberte a prosím, nebuď hloupá. Jednou odejde a tobě zbydou dluhy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
20767

My máme každý svoje a nemáme žádný problém, takže já bych to řešila tak, že bych to neřešila, je to jeho problém, až na to nebude mít, nedala bych mu nic. Nicméně bych si chlapa, který takhle uvažuje nevzala, jinak bych problém neměla jsem finančně nezávislá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52

Resi to, vse splaci z jeho vyplaty jde cca 12 tis. na dluhy, ma uz kupce na byt zatizeny hypotekou. A letos by mel mit vse zaplaceno. Tak ze bude oddluzneny, nikdy nemel exekuce ani insolvenci. Ja mam svuj byt bez dluhu, takze bydli u me, bylo to nejlepsi reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
9.2.16 09:06
@karkarka píše:
Tak hlavně bych si někoho, kdo má dluh skoro milion, nebrala.

Amen :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590

..

Tak chlapec má dluhy a p*dí na ně a kupuje si blbinky? Já bych z takových dluhů nespal. Řešení jsou v podstatě tři:

1. nucená správa nad financema, s tím, že bys kasu držela ty a o by dostával jen kapesné na svačinu
  2. necháš to jak je a budete mít pořád h*vno
  3. rozejdeš se s ím a seženeš spořivějšího, nebo alespoň ne zadluženého chlapa.

Jak k těm dluhům přišel? 900tis není málo, to má na celý život, pokud má průměrný plat v týhle zemi. Kam ty peníze zmizeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900

Když jste se tak dohodli, tak je to ale opravdu jen jeho věc.
Se mnou by se muž, který má takové dluhy, takto rozhodně nedohodl.
My jsme se též dohodli na určité částce, kterou máme jako kapesné bez vyúčtovávání, ale my na to máme.
Těch 900 tisíc, to je hypotéka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
9.2.16 09:07

Peníze jsou vždy až na prvním místě. Rozbíjí to partnerství ještě více než nesoulad v sexu. Jeho přístup je alarmující. Je na tobě, jak si to uvážíš.
Blbé je, že jakmile bude bez dluhů, bude se cítit mnohem lépe a bude za blbiny utrácet ještě více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:07

Ten pristup k penezum mi vadi strasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:09

Cast hypoteka, cast obyc pujcky, ma to z predesleho vztahu. Jsme spolu tri roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.2.16 09:10
@Tecumseh píše:
Tak chlapec má dluhy a p*dí na ně a kupuje si blbinky? Já bych z takových dluhů nespal. Řešení jsou v podstatě tři:
  1. nucená správa nad financema, s tím, že bys kasu držela ty a o by dostával jen kapesné na svačinu
  2. necháš to jak je a budete mít pořád h*vno
  3. rozejdeš se s ím a seženeš spořivějšího, nebo alespoň ne zadluženého chlapa.
Jak k těm dluhům přišel? 900tis není málo, to má na celý život, pokud má průměrný plat v týhle zemi. Kam ty peníze zmizeli?

Také bych si ho nevzala, vlastně bych s takovým snad ani nebyla, ale tvůj bod dvě nechápu. Chlap má být výnosný? Už se nedivím, že se nehrnou do ženění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí