Jsem spravedlivá? Peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
9.2.16 09:29
@MiskaMra píše:
Nehlede do konce roku 2016 bude bez dluhu.

Tak tu svatbu o rok odložte. Uvidíš, jak bude s penězma hospodařit, až bude bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:32

Nikde jsem nepsala, ze bydli u me zadarmo. Cisteho do domacnosti jde z jeho vyplaty 17 tisic 12 jsou naklady na dluhy. A i já mam vyplatu. Mame to spolecne, do vztahu jsem sla s tim ze ty dluhy ma, a letos je mit nebude byt s hypotekou je již v prodeji a uhradi se tim cela hypoteka, nic nezbyde. A pujcky co ma se letos doplati ma asi tri. Bytu se ja vzdavat nehodlam, mam dite, pokud by jsme sli do manzelstvi bude uz vse vyrovnano, snad prime jedne a i ta do konce roku nebude. Ja vam Dekuji za nahled, ale chtela jsem spis vedet jak resit situaci a ne ho hned vyhodit z bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
9.2.16 09:33
@MiskaMra píše:
On ma velkou vyplatu, takze, dluhy pokryje a jeste zbyva na bezne veci do domacnosti jako je jidlo, ostatni naklady atd. Z brigady si hradi kraviny co chce, nechci se ho zastavat, vim, ze je v tomhle desnej. Ja mam z prvniho vztahu dceru. Mame vsichni tri dobry vztah, nechce se mi to menit hned při prvnim problemu. Nehlede do konce roku 2016 bude bez dluhu.

já myslím, že tady ani tak nejde o ten dluh jako takovej, nepíšeš, jak k němu přišel..jde o to, jak se k tomu staví, ty platíš ze svýho a on si utrácí. To bych nedala… myslíš, že do budoucna se to změní? jeho přístup k rodinnému rozpočtu? Navíc svatbu máte v létě a píšeš, že dluh do konce r.2016 nebude. Pokud si ho chceš vzít, minimálně bych počkala až bude bez dluhů a uvidím, že se snaží, jinak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.2.16 09:34

Po přečtení diskuze mi to nepřijde tak hrozné, jak tu všechny píšete. Ano má dluhy, udělal chybu, jak spousta lidí, nic zač tleskat, ale pracuje, dluhy platí, přispívá partnerce, takže úplně zadarmo tam není a největší zátěže v podobě hypotéky se snaží zbavit, takže mně na tom nepřijde nic zavržení hodného.. Problém je v tom, že by měl šetřit na ty výdaje. To chápu, že tě štve. To by jste měli vyřešit, promluv s ním, ať vydrží, ať volí levnější útratu za věci mimo, že až to splatí, tak mu bude hej, ale že se z toho musí dostat. Na druhou stranu, trochu ho i chápu. Domluvili jste se na něčem, on chodí do své běžné práce, plus navrch na brigádu, aby vše poplatil a ještě mu něco zbylo :nevim:Tak možná měl toho všeho dost a chtěl z něčeho radost. Proberte to v klidu, poslední nákup neřeš, stalo se, dejte řeč a vezměte se, až se toho všeho zbavíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.2.16 09:35

Takže jestli to dobře chápu, má dluhy (hypotéku a nějaké úvěry) na ten byt a jeho zařízení? A to splácí těch 12 tisíc měsíčně… a k tomu mu zbude na jídlo a běžné věci do domácnosti, ostatní náklady a k ještě má tu brigádu jako kapesné… takže je na tom v podstatě líp než spousta domácností tady na emiminu, kdy jim po zaplacení hypotéky a dalších nutných nákladů zbude sotva na jídlo… ale on je tu coby nezodpovědný lump, zatímco u všech ostatních je to v pořádku?
A tím prodejem bytu chce zaplatit tu hypotéku a další úvěry, které má a s tebou chce začít bez dluhů a s čistým štítem?
Pokud je to tak, tak mi nepřijde jako nějaký nezodpovědný floutek, jak se tu spousta komentářů z něho snaží udělat…
Jinak - peníze nejsou nejdůležitější věc na světě, ale v dnešní době jsou důležité… ovšem to nejdůležitější pro vztah je spíš mít stejný nebo podobný přístup k hospodaření, nebo si aspoň dopředu určit pravidla a dodržovat je… takže jestli se chcete brát a založit rodinu, měli byste si tohle ujasnit… to, že si koupí nějaké věci pro svůj koníček - to bych chápala ve chvíli, kdy by neměl ani na ty splátky a na další nutné výdaje… ale pokud to takhle vychází a má na to všechno, tak nevidím důvod, proč by si neměl udělat radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

A proc ta svatba? Je vám dobre, tak si zijte na psi knížku. Az se stane zázrak a půjde do sebe, můžeš si ho vzít. A az se ten zázrak nestane, tak mu proste zamavas a bez soudních tahanic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767

@MiskaMra Však jí řeš tak, že odložíš svatbu a podíváš se, jak bude hospodařit nějakou dobu bez dluhů. Tady to nikdo nemyslí zle, asi nevíš, do jakého průseru se dostaneš jako manželka finančně negramotného chlapa, právě na dceru bys měla myslet a nehrnout se do vdávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986

Perly…

Příspěvek upraven 09.02.16 v 09:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
9.2.16 09:37
@MiskaMra píše:
Nikde jsem nepsala, ze bydli u me zadarmo. Cisteho do domacnosti jde z jeho vyplaty 17 tisic 12 jsou naklady na dluhy. A i já mam vyplatu. Mame to spolecne, do vztahu jsem sla s tim ze ty dluhy ma, a letos je mit nebude byt s hypotekou je již v prodeji a uhradi se tim cela hypoteka, nic nezbyde. A pujcky co ma se letos doplati ma asi tri. Bytu se ja vzdavat nehodlam, mam dite, pokud by jsme sli do manzelstvi bude uz vse vyrovnano, snad prime jedne a i ta do konce roku nebude. Ja vam Dekuji za nahled, ale chtela jsem spis vedet jak resit situaci a ne ho hned vyhodit z bytu

aha, musela jsem docist.
On ti po vsech strankach vyhovuje, tak o co jde? Chtela sis za trojku koupit parfem nebo boty? Nebo co se po nas chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.2.16 09:38

@Regina Hero Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.2.16 09:38
@radkka píše:
Tak si ho vem, ale pak se nediv. Má tak úžasný plat, ale má dluhy, to o něčem svědčí. Když jste se dohodli na tom, že peníze z brigád jsou na jeho záliby, tak se teď nediv, že je na ně využívá.

no to tady má ale každý druhý, ne? Je tu snad jen velmi málo lidí, kteří nemají hypotéku nebo úvěr na byt, dům, auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:39

Rokys25: konecne me nekdo pochopil. Prece ho hned neukamenuju, ze udelal chybu, taky nejsem dokonala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
9.2.16 09:40

@MiskaMra

A proč ten byt prodává, když na prodeji nevydělá vůbec nic - jaký to má smysl?? To vůbec nechápu!! Abys ho měla na krku se vším všudy a už ho nemohla vykopnout?? Čí to byl nápad?
Není lepší ten byt pronajmout a prodat až ve chvíli, kdy na tom nebude tratný??

Dobře si tu svatbu zvaž.
Pokud nemá děti a má dobrou výplatu ale vysoké dluhy - je tam předpoklad, že vždycky za blbinky utrácel a evidentně vždycky za blbinky utrácet bude… (peníze z brigády - místo toho aby šly na umořování dluhů nebo na přilepšení domácnosti, na dovolenou třeba).
Jak to budete řešit, až spolu budete mít děti???

No, nevím.
Nechceš se rozcházet, OK. Ale aspoň se ani nevdávej. Svatbu zruš - řekni, že si ho vezmeš, ale až poplatí dluhy a uvidíš, ze se naučil hospodařit s penězi - jinak sbohem a šáteček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.2.16 09:41
@MiskaMra píše:
Toho se bojim, ze bude utracet vic. A to je nejaky reseni ho hned poslat nekam? Ja jsem se ted blokla a rekla jsem ze si necham na svou potrebu taky tri tisice. Jinak finance mame spolecne a vedu je ja

tak když vedeš finance, proč si taky nenecháš nějaké kapesné? Předpokldám, že jste dva dospělí svéprávní lidé, tak se snad můžete dohodnout i na takové maličkosti, jako je kapesné a další hospodaření, když už spolu bydlíte a společně vedeš finance… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.2.16 09:42

@MiskaMra Zkus s ním promluvit, ať vydrží, než se prodá byt, ať si snaží šetřit a pak ať si to, co po prodeji zbude, myslím z těch našetřených peněz z brigád, tak ať s tím naloží jak uzná za vhodné, ať si něco vybere a tak. Ale zkus ještě apelovat, ať se snaží více šetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí