Jsem spravedlivá? Peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
9.2.16 09:43

@Whitedog taky nechápu… na splácení má, byt má… já bych byt pronajala a tím bych měla na splátky… ale za každou cenu být bez dluhů, jen aby se mohli vzít? Majetku bych se nezbavovala až do chvíle, kdy by nebylo vyhnutí a kdy bych opravdu neměla z čeho to splácet… ale do té doby bych si ho nechala a neprodávala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
9.2.16 09:43

@MiskaMra v první rade bych nepristoupila na to, ze s dluhem 900 tis bude chodit na brigádu a mit kapesné. Clovek s takovým dluhem by mel myslet na to, jak se toho co nejdriv zbavit, ne kupovat veci na rybaření. Holka myskim, ze hřeší na to, ze mu finančně pomahas. Ja bych mu nedala ani korunu. Proc taky. Tvoje dluhy to nejsou. Pomohla bych zařídit prodej atd, ale nedala bych nic.
A vubec bych si ho nevzala. Az budes na matersky, tak budes odkazana na nekoho, kdo evidentne neumi hospodařit. Good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:44

Me slo jen o to jak mu vysvetlit, ze je dulezite nejdriv uhradit zavazky a pak si udelat radost, ja nu prece nebranim, me jde o princip ne o prachy jak se nektere snazite naznacit. Ale asi jsem napsala spatne. Nechtelo se mi ho hned resit s kamaradkama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
9.2.16 09:45

@MiskaMra A co ten pronájem bytu? To jste zkusili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
9.2.16 09:46
@levandule23 píše:
Spravedlivá nejseš vůbec - ale k sobě. Nejvíc mě na tom zarazilo, že mu splácíš jeho dluhy z předchozí doby, ale on má brigádu, ze které si peníze nechává pro sebe. Takovýho chlapa, navíc tak zadluženýho, bych si nevzala…

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:48

Pronajima ho uz tri roky, ja nu rikala, ze by to bylo nejlepsi, ale poroucet nu nebudu co ma delat, nejsem jeho maminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@MiskaMra píše:
Me slo jen o to jak mu vysvetlit, ze je dulezite nejdriv uhradit zavazky a pak si udelat radost, ja nu prece nebranim, me jde o princip ne o prachy jak se nektere snazite naznacit. Ale asi jsem napsala spatne. Nechtelo se mi ho hned resit s kamaradkama :(

jako že si nemůže dělat radost, dokud nesplatí hypotéku a nebude mít žádné dluhy? A co pak ti lidi, co mají hypotéku na 25 - 30 let? Ti taky nesmí mít žádné kapesné a nedělat si radost, dokud to nesplatí? Nebo ti asi pořád nerozumím, jak to máte a o co ti jde… on má přece příjmy dost vysoké na to, aby platil splátky na to všechno, uhradil běžné výdaje a všechny další náklady a ještě má i na kapesné pro svou osobní potřebu… tak proč to všechno harakiri kolem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Regina Hero píše:
no to tady má ale každý druhý, ne? Je tu snad jen velmi málo lidí, kteří nemají hypotéku nebo úvěr na byt, dům, auto…

Já ne, nikdy jsem neměla dluh, ani můj manžel, ani ledničku na splátky. Raději jsem si prala tři měsíce v ruce, než jsem na pračku vydělala na brigádách navíc, než abych si jí koupila hned na splátky. Hypotéku chápu, my se odstěhovali z Prahy a koupili si byt v centru maloměsta za své, ale pokud bychom chtěli být v Praze, tak se hypotéce nevyhneme, jenže jsme jí nechtěli. Oba s manželem razíme heslo na co nemám si nekoupím, zvládla to i moje mamka, když živila sama tři děti z platu prodavačky. Ono se musí chtít a hlavně se musí chtít přežít bez luxusu, když na něj nemám. Nestydím se za to, že jsem x let měla ledničku za 300 Kč z aukra, teď mám byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
9.2.16 09:51

@MiskaMra Tak vyhodit hned z bytu bych taky neudělala, ale dávala bych pozor do budoucna, protože pokud se zadluží znovu za manželství, tak by to byly i tvoje dluhy.Tak já bych asi si ho nebrala zatím a vyčkala, je riziko že si udělá dluhy znovu. Protože i kdyby ses chtěla ošetřit předmanželskou smlouvou, tak ono to moc u dluhů velkou váhu nemá. Podívej, znáš ho nejlépe, nejsi hloupá, už proto že to vidíš a snažíš se řešit, a každý poradí tak jak to vidí sám za sebe. Počkej až bude vše zaplaceno, a pak se třeba uvidí. A taky si kupuj něco pro sebe ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.2.16 09:51

@radkka my taky žádné dluhy nemáme, ale chápu, že spousta lidí má hypotéku nebo úvěr na bydlení a podobně… ale v tomhle případě to prostě nechápu, o co vlastně jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.2.16 09:52

@Regina Hero Jinak s tebou souhlasím, ze začátku jsem zakladatelku chápala jinak, ale ve finále to tak zlé není. Jen bych se nehrnula do svatby s někým, kdo zaplácává díry půjčkami, ale to musí zakladatelka vědět sama, jak moc byly důležité. Já jsem v tomhle ostražitá, jsem zvyklá si na sebe a své potřeby vydělat sama, nikdy jsem z chlapů peníze necucala a nechci, aby je cucali oni ze mě. V nouzi samozřejmě manželovi pomůžu, ale vše má své meze, nechtěla bych dojet na to, že někdo musí mít všechno a neumí si to spočítat. Snad mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
9.2.16 09:54

@MiskaMra Platíš „jeho“ kotel a podílíš se na splácení jeho dluhů?
Proč? Nedělej to, ať to platí sám. Pak mu nezbudou peníze na kraviny.

Jinak ano, určitě to neznamená, že když splácí dluhy, že se nic pro radost x let nekoupí, ale asi by bylo záhodno o tom s tebou mluvit. Zvlášť když se chcete brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
9.2.16 09:57

Pokud jsem to pochopil, tak vlastně žádné výrazné dluhy nemá, ten velký dluh je krytý nemovitostí. Vydělává nadstandartně a k tomu má brigádu. V podstatě mu nic nechybí a nejspíše jsi i ty ta osoba, která o tu svatbu stojí více, takže posun sňatku = žádný sňatek, že?
Nepokoušej se chlapa změnit, pokud ti nevyhovuje, tak ho vyměň. To se ti ale nechce, tak se s tím smiř, že si koupil rybářský prut, zajdi mu nachytat žížaly a buď hodná holka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.2.16 09:57

Regina hero: bohuzel jste mě nepochopila, slo mi jen o to jestli to já nevnimam blbe, treba mu krivdim co já vim. Poprosila jsem o nahled nic vic. Tim, ze si kupuje kazdy mesic kraviny a pak vytahne z rozpoctu spolecnyho penize na odhadce, poplatky tykajici se bytu, kterej neni muj mi vadi, tak jsem chtela jen vedet jestli nu nahodou neublizuju, kdyz chci po nem, aby cast vzal z brigady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
9.2.16 09:58
@Regina Hero píše:
jako že si nemůže dělat radost, dokud nesplatí hypotéku a nebude mít žádné dluhy? A co pak ti lidi, co mají hypotéku na 25 - 30 let? Ti taky nesmí mít žádné kapesné a nedělat si radost, dokud to nesplatí? Nebo ti asi pořád nerozumím, jak to máte a o co ti jde… on má přece příjmy dost vysoké na to, aby platil splátky na to všechno, uhradil běžné výdaje a všechny další náklady a ještě má i na kapesné pro svou osobní potřebu… tak proč to všechno harakiri kolem?

Přesně tak, každý druhý má hypotéku na x let. To chcete říct, že mají 20 až 30 let škudlit a nedopřát si žádnou radost? Ani dovolenou, nic? Jen kvůli toho, že mají hypotéku? To je podle mě dost blbý názor, pokud ti lidé mají na splátky a řádně hypotéku platí, tak nechápu proč z toho, co jim zbyde, by si nemohli udělat radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí