Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znam ho od 15 pak jsme se dlouho nevideli, a dali jsme se pred tremi roky dohromady.
@MiskaMra to čekáš, to je přirozené. Jen nevím, jestli já neumím počítat, nebo ty to nevidíš, ale pořád mi vychází, že ty toho borca celou dobu dotuješš. A nazýváš to společnou domácností.
Nebo se pletu?
Kdyz v nem byte zije, tak preci vyuziva vsechny zalezitosti jako ja, elektrinu, internet, vodu, plyn, i naklady na fond oprav. Takze to chapu spatne, ze se ma podilet, take? Mame auto vse kolem nej platime dohromady. Mame zahradu, je jeho, ale jdu a zaplatim pronajem a. dalsi dalsi. Tak nevim jak to delaji jini. Nemam jedinej dluh, ktery bych zatezovala tu domacnost ![]()
@MiskaMra Když v něm žije, tak se podílí stejnou měrou na všem. Tak, aby ty jsi nedotovala jeho.
Ty nemáš dluh, ale upřímně- kolik jde z tvé výplaty a kolik z jeho na to všechno? Z čeho šetříš do společných peněz? Kolik on má měs. pro sebe a kolik ty? Myšleno jen sama pro sebe?
Až nebude mít dluhy, už jsi s ním mluvila o tom, kam půjde jeho výplata?
Apropos-je zcela evidentní, že když žije jak žije, tak na svatbu neměl, nemá a mít nebude.
Kdo ji bude platit? Ty? ![]()
Svatba, to bych musela zalozit nove tema. S necim nam pomuzou jeho rodice, stejnym dilem nasi, a nas podil budu hradit z vyuctovani za byt, nasetrim dost za rok ze zaloh a zvyplaty obouch postupne uz kupuju, alespon alkohol a chtela jsem mu koupit ted oblek usetrila jsem V lednu dva tisice, tak sem neco chtela jeste dat z unora a koupit mu jeho vlastni, myslim, ze by ho mit v satniku mel, jsou ruzne prilezitosti a muze se mu hodit. Pred rokem jsme bylo na pohrbu dedy a nic nemel ![]()
Kdyz jsme mely vse uplne i ty penize dohromady z brigady takze komplet spolecna kasa, setril si penize na tajnacku a schoval si to u maminky. To byl podraz, vyresili jsme to tim, ze si bude nechavat penize z brigady, aby si nesyslil penize bokem na tajno, vse funguje uz rok, az do ted nez sem se zasekla, ze kdyz ho cekaj vydaje za byt a rozhodnuti, ze ho chce prodat, navrhovala jsem vic reseni. A asi uz se nerozseknu, v nedeli si udela objednavku za tri tis. a na vydaje za odhadce a dan z prodeje nemysli.
Příspěvek upraven 09.02.16 v 21:37
@terinka4444 píše:
když se oprostíte od toho svého nadutého chlapského myšlení, které ve vašem případě tady dosahuje obr rozměrů, tak mají peníze společné, budou manželé, v manželství se absolutně nehraje na to, kdo vydělává víc, ona hospodaí s penězi, takže ano, až doplatí dluhy, bude mít k dispozici na rodinné hospodaření nejen část, co má teď, ale i tu část, co se nebude muset dávat na dluhy. Už jste s tím oba dva trapní.
Pořád lepší bejt trapnej než být oškubanej a chudej.
Pokud vím napsala jsi přesně tohle: Příští rok, až doplatí půjčky, tak budeš mít k dispozici celých jeho 29000 tisíc. Nepsala jsi nic o tom, že budou mít společně na domácnost celou jeho výplatu, ale pokud umím číst (a to si myslím, že umím), psala jsi pouze o tom, že udělá stojku a vyklopí ji celých 29000 tisíc. Takže se uklidni a péruj si toho svého, navíc jak tě tu tak čtu, rozumíš téměř všemu, aniž bys znala celou pravdu. A navíc ty svoje rádoby rady myslíš opravdu vážně. ![]()
Příspěvek upraven 09.02.16 v 21:39
Kdyz jde na pivo, na cigara, jeho telefon, casak co odebira, cesty za rybama, svaciny a nakonec jidlo, vydaje za domacnost, jen za nej myslim. A to si urcite zpomenu jeste na neco. Nemam pocit, ze by udelal doma stojku, tohle vse se hradi ze spolecneho. Prachy z brigady jsou jen na to co si chce utratit sam aniz bych to ovlivnovala
@MiskaMra
To se tady neobhajuj. To napsala Terinka, že budeš mít k disposici celých jeho 29000 kč. Teď jen že ti dává, podle ní, pouze 17000kč na nájem a jídlo.
@strýček sally píše:
Pořád lepší bejt trapnej než být oškubanej a chudej.Pokud vím napsala jsi přesně tohle: Příští rok, až doplatí půjčky, tak budeš mít k dispozici celých jeho 29000 tisíc. Nepsala jsi nic o tom, že budou mít společně na domácnost celou jeho výplatu, ale pokud umím číst (a to si myslím, že umím), psala jsi pouze o tom, že udělá stojku a vyklopí ji celých 29000 tisíc. Takže se uklidni a péruj si toho svého, navíc jak tě tu tak čtu, rozumíš téměř všemu, aniž bys znala celou pravdu. A navíc ty svoje rádoby rady myslíš opravdu vážně.
Příspěvek upraven 09.02.16 v 21:39
no, tak píšeme v rámci diskuze, ne? Řadíš se do řady trapných, co nečtou a jen mají chytré řeči? Celádiskuze se točí okolo toho, že se mají brát, že mají společné peníze a ona hospodaří se zbytkem, co zbyde. Zatímco ostatní ženy ho hanily, já se ho zastávala, že to není žádný povaleč a dlužník a nezodpověda…a stejně se to otočí. Pánové, jděte se bodnout, jste trapní. Co jste to tady proboha za vzorek mužské populace?
@MiskaMra píše:
Nedela doma stojku[/citace
prosím tě, zddejší naduté muže nečti, je jich velmi málo, co mají normální názory, jinak je to tady samej bojovník za chlapské výplaty. Prostě je vůbec neber jako normální vzorek populace, v normálním životě u normálních chlapů je naprosto běžný model společného hospodaření, takže skutečně máš pak coby hospodařící osoba v domácnosti k dispozici výplatu manžela. Jsou trapní, vůbec se jimi nenech rozhodit.
@strýček sally píše:
@MiskaMra
To se tady neobhajuj. To napsala Terinka, že budeš mít k disposici celých jeho 29000 kč. Teď jen že ti dává, podle ní, pouze 17000kč na nájem a jídlo.
jaký pouze, jsi úplně mimo, prosím tě, běž a pročti si tu diskuzi, než na mě budeš úplně zcestně trapně reagovat. Těch 17000 jsem psala reakci na příspěvek před tím, že jí dává jen 5000. Nikde jsme nenaspala, že podle mě jen 17000. Já toho chlapa bráním celou dobu, když ostatní píšou, jak je nezodpovědný dlužník a já nevím, cpo ještě, jak si ho nemá brát a co o něm svědčí jeho dluhy. Chce to nejdřív číst, než budeš mít blbé kecy a nevytrhávat věty z kontextu, celý ten příspěvek, ze kterého tak velmi hloupě cituješ byl psán co ty ženské blázní, že ten chlap není žádný lempl a dlužník, že dluhy jsou pokryty nemovitostí a až doplatí dluhy, tak bude k dispozici celá výplata, takže nejdřív čti, pokud se zapojit trochu mozku, popřemýšlet a pak tady vydávat nějaké soudy. A nevytrhávat věty z kontextu.Fakt trapnost nad trapnost.
No ja jsem to, tak od tebe pochopila jak to myslis
ach jo, nekdy mam pocit, ze ty chlapi si mysli jen to, delam s 35 chlapama v praci, a to je jedna perla za druhou. Muzskej muj je v pohode, ale proste ma ted zatmeni a ja tu jen chtela zjistit jestli mu nekrivdim
V tomhle si ale dost protiřečíš. Píšeš, že ty peníze nevyužíváš pro svoji potřebu, ale platíš z nich fond oprav v tvém bytě, náklady do školy tvé dcery, pojistku tvojí dcery, kroužek tvojí dcery.. Ono je to tak správně, ale nemůžeš potom teda dělit výdaje na společné a ty jeho. když si to vezmeš, tak on dává peníze do rozpočtu, ani se nepídí po tom, kam ty peníze vlastně jdou, ty z nich zaplatíš všechno potřebné, on si vydělá na brigádě peníze pro sebe a tobě se najednou nelíbí, že ty peníze pro sebe chce používat. Tak buď teda utvořte společnou kasu, ale se vším všudy nebo si přiznej, že společnou kasu zas až tak nedáváš a peníze rozpočítávej na jeho a tvoje. A domluvte se, jestli peníze za dceru půjdou společné nebo jenom tvoje