Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaMra píše:
Asi se neuskrovni, taky jsme téma dite resili, a furt mam jinej nazor. Ja uz dite mam on ne, vysvetlila jsem mu, co dite financne obnasi mě prijde ze mi neveri.
To je těžké, jsou chlapi, kteří by se nikdy neměli ženit a mít děti. Těžko si zvykají na to, že musí trochu slevit ze svých zálib a že teď nemůžou myslet jenom na sebe. Jako, být tebou, rozhodně se ještě nevdávám, ale zkusím s ním jenom tak žít, abych zjistila, jak se jeho chování změní po zaplacení dluhů. Jestli to není moc tajné, tak kolik mu prosím je let? Jak dlouho žil a hospodařil sám.
@jdukolem píše:Četla jsem to a zakladatelka mi to zatím nevyvrátila, tak si počkám, co mi k tomu napíše.
skoro by se chtělo si rýpnout, at se naučíš číst, ale neudělám to.. prostě si to přečti lépe
Obema nam je 31 ja uz mam po jednom vztahu, ktery trval 9 on po vztahu co trval 7 let, neni zadny kure, ale ted mi to fakt prijde ze se chová jak malej a ja mu zakazuju auticko. Dcera si na nej zvykla a toleruji se je to v poklidu. Vsak kdyz dojde na finance je zle
@MiskaMra A nedrzela ho nejak zkratka jeho ex?? Treba je z posledniho vztahu zdeptanej a ted si resi nekolik let nedostatku.. tezko rict.
@karinka píše: Četla jsem to a zakladatelka mi to zatím nevyvrátila, tak si počkám, co mi k tomu napíše.
Uz sem vam to vyvratila, zalistujte zpět
@adlita píše:
@MiskaMra A nedrzela ho nejak zkratka jeho ex?? Treba je z posledniho vztahu zdeptanej a ted si resi nekolik let nedostatku.. tezko rict.
Drzela asi, ale tezko toto soudit. Spis bych řekla, ze se tu setkavaji dvě veci ex ho drzela zkratka a sam neumi zachazet s prachama
Ze strýčka sallyho si nic nedělej, dnes není ve formě.
![]()
No @Inaris uznej, že větu „budeš mít k disposici jeho 29000 táců“ jsem si zrovna já nemohl odpustit nechat jen tak.
Kdyby napsala budete, ani by mě nenapadlo něco napsat, jen bych to prolítl a pousmál se nanejvýš nad některými příspěvky. ![]()
@strýček sally píše:
Ze strýčka sallyho si nic nedělej, dnes není ve formě.![]()
![]()
No @Inaris uznej, že větu „budeš mít k disposici jeho 29000 táců“ jsem si zrovna já nemohl odpustit nechat jen tak.
Kdyby napsala budete, ani by mě nenapadlo něco napsat, jen bych to prolítl a pousmál se nanejvýš nad některými příspěvky.
napsala budeš, protože zakladatelka psala, že se všemi penězi hospodaří ona, on si pro sebe nechává jen ty peníze za brigádu…
@Inaris
Hele, tak nedostatek rybářských prutů měl určitě, když si nějaké koupil za tři tácy. Zase pořád lepší než pár hodin sexu s lehkou děvou. Takže sexu má zase dostatek.
![]()
@Inaris píše:
Ale taky mu pomáhá platit JEHO splátky, že.
myslíš těch dvanáct tisíc, co on zaplatí? Nebo máš na mysli těch dvacet na kotel, co mu dala? Oprav mě… on si zaplatí tu dvanáctku, sedmnáct dá zakladatelce a brigošku si nechá…
@Inaris
Zase bych se na ten výdaj koukal jinýma očima. Pořád lepší rýma a kousance od komárů, než kousance od komárů a velké riziko pohlavních nemocí. ![]()
@Inaris píše:
To je málo? Kolik platíš za svého chlapa Ty?
Ono asi nejde jen o ten propočet nebo částky, jde o ten pocit z jeho jednání.
nechápu… dá jí skoro dvacet tisíc… ona má svou výplatu… i kdyby to brali napůl, tak si myslím, že on přispívá dost… neříkej mi, že třem lidem nestačí skoro třicet tisíc na měsíc… a když jde o pocity z jeho jednání, já tam pořád nevidím nějakou tu nepřekonatelnou hrůzu… nehledě na tom, že se na tomto způsobu financování společně dohodli… ![]()
A když už tedy nebude muset splácet těch dvanáct tisíc, až ten dům prodá, a zůstane jim o to víc, tak bude i dost času našetřit na zaplacení daně… to jim za ty tři měsíce akorát vyjde…
Lidi me nevadi, ze si prachy nechava, me vadi, ze ma zavazek, kterej v nejblizsi dobe bude muset hradit a utraci ted za neco, co nutne nepotrebuje, misto toho aby aspon cast dal na dan a odhadce. V budoucnu se muzem dohoudnout jinak prece, tohle jsou veci co jsou pruzne. Obhajuje to jako jeho penize, ja dávám do rozpoctu vse vyplatu a alimenty. Necham si na kadernika na bazen a nehty tot vse. Malou resime spolecne, proste jako rodina co ma dite. Vsak je to docasna situace. A kdybych mu kasu predala v polovině mesice nemame nic. Jeste ušetříme, nerikam, ze vse utratime.
@MiskaMra píše:
Lidi me nevadi, ze si prachy nechava, me vadi, ze ma zavazek, kterej v nejblizsi dobe bude muset hradit a utraci ted za neco, co nutne nepotrebuje, misto toho aby aspon cast dal na dan a odhadce. V budoucnu se muzem dohoudnout jinak prece, tohle jsou veci co jsou pruzne. Obhajuje to jako jeho penize, ja dávám do rozpoctu vse vyplatu a alimenty. Necham si na kadernika na bazen a nehty tot vse. Malou resime spolecne, proste jako rodina co ma dite. Vsak je to docasna situace. A kdybych mu kasu predala v polovině mesice nemame nic. Jeste ušetříme, nerikam, ze vse utratime.
Tak to co jsi napsala v tom posledním příspěvku je dost výstižné a jednoznačné. Ty předchozí cos psala, tak z toho moc nešlo vyčíst, jestli spíš nechceš aby dělal stojku a vše dával jen tobě ![]()
Podle mě je finanční negramot a o tom svědčí to poslední cos napsala. U takového člověka je úplně šumák jestli vydělává 15tisíc anebo 100 litrů měsíčně, finanční negramot je prostě trouba, který nezná hodnotu peněz a je mu jedno, že zítra nebude mít co do huby. Můj skromný názor je, že vám to fungovat nebude, protože pokud je někdo nezodpovědný, tak prostě nepochopí nikdy toho kdo prachy neprohýří za kraviny anebo věci kterými dělá rádobydojem nadruhé.
Příspěvek upraven 10.02.16 v 00:27
@Regina Hero píše:
nechápu… dá jí skoro dvacet tisíc… ona má svou výplatu… i kdyby to brali napůl, tak si myslím, že on přispívá dost… neříkej mi, že třem lidem nestačí skoro třicet tisíc na měsíc… a když jde o pocity z jeho jednání, já tam pořád nevidím nějakou tu nepřekonatelnou hrůzu… nehledě na tom, že se na tomto způsobu financování společně dohodli…A když už tedy nebude muset splácet těch dvanáct tisíc, až ten dům prodá, a zůstane jim o to víc, tak bude i dost času našetřit na zaplacení daně… to jim za ty tři měsíce akorát vyjde…
Nejde o dum, ale o byt, nedava mi 20, ale 17 a ma sve potreby, ktere se plati, ze splecneho, napriklad prokouri 2500 mesicne, ja kourit prestala. Protoze vydela dost, taky si dost doprava to mu neberu je to v poradku. Nema krome dluhu zadne povinnosti, vydelava tezce, beru, ze si to chce vynahradit a nekecam mu dotoho, ze kouri a jine libustky, ja mam dite na starost, taky to beru v potaz, ze on za me dite nenese financni odpovednost, naoplatku se nesnazim ho omezovat a byt semetrika. Resime konkretni situaci, ktera bude aktualni v nejblizsi dobe a on da prednost, kravine co nepotrebuje, ted hned.