Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blabla123 píše:
@MiskaMra Zakladatelko, pochopila jsem dobře, že ti měsíčně dává 5 000 na jídlo a nájem?
17000
@Terezzkaa píše:
Tak to bych nezvládla. Jistě že si člověk musí někdy udělat radost, ale zase 3000 není málo. Ještě když má takové dluhyChápu, že téma je to hodně citlivé, ale já bych si takového chlapa rozhodně nikdy nevzala. Nejde o peníze jako takové, ale tu nespolehlivost. Za prvé, že se k takovému vysokému dluhu dostal ( i když to nevím jaks se stalo, někdy je to vážně smůla) a za druhé jaký přístup má k jeho splácení.
zkus dočíst diskuzi… na to, že je to hypotéka za byt, tak to není největší dluh na emiminu… a splácí to normálně pravidelně, jak zakladatelka psala… a ještě mu zbývá na ostatní výdaje a provoz a ještě má brigádu na kapesné… co pořád šílíte s tím dluhem? Asi to nebude taková hrůza, když to do konce roku bude mít vše splacené, ne? ![]()
@terinka4444 Já to pochopila tak, že dá 17 000 a z těchto peněz jde 12 000 na dluh, což by zakladatelce zbývalo těch 5 000 kč na domácnost
@terinka4444 píše: Š, arjá ženský, co furt máte s tím dluhem? Většina z toho je hypotéka na nemovitost, která se teď prodává a pokryje onen dluh. Je jako dluh a dluh. Zbytek má nějaký úvěr, který z platu, ze kterého stále zbývá 17000 na domácnost doplatí letos. Co furt máte s tím dluhem?Tady jediné co je, je jestli je v rovnováze jejich kapesné, peníze máme společné, ty kapesné 3000, tak já kapesné 3000. Pokud to finance dovolují. Tečka, co si s ními udělá, ještě v případě, kdy nemají finanční nouzi, je přeci jeho věc. Pokud je to vykompenzováno stejným kapesným jen pro ni na druhé straně.
Pokud nastane situace, kdy jsou potřeba velké výdaje jako třeba nyní odhadci a podobně, které narušují měsíční hospodaření domácnosti, musí se to říct, hwle zlato, teď dva měsíce kapesné použijeme na to, páč z domácího rozpočtu to brát nelze.
Me ten dluh nevadi, to se resi a vse se uspesne doresi. Prodej bytu proto, ze mu odchazi podnajemnici, a uz s tim nechce mit starosti viz nahle financni naklady na kotel, nevadi mi ze jsem mu na polovic kotle dala vyresili jsme to. Kazdopadne jsem byla spis pro dalsi pronajem, nechce, nutit hó nemuzu. Jde mi o to aby na nejaky cas presmeroval cast!!! financi na mimoradne vydaje jako je odhadce cca 3000 dan z prodeje cca 30tisic a ne nejaky kraviny typu prut atd. Ha kapesne nemam, ale dojdu si ke kadernikovi a nehty, do baziku vydaj ciste pro me cca 1000. Taky mi ten nepomer nevadi. Stve me ze kdyz je treba zabrat ön nezabere. Ha prestala kourit, on si kouri dal. Proste se neumi a Snad ani nechce omezit. Ale az bude povsem omezovani po nem chtit nebudu
@MiskaMra píše:
Me ten dluh nevadi, to se resi a vse se uspesne doresi. Prodej bytu proto, ze mu odchazi podnajemnici, a uz s tim nechce mit starosti viz nahle financni naklady na kotel, nevadi mi ze jsem mu na polovic kotle dala vyresili jsme to. Kazdopadne jsem byla spis pro dalsi pronajem, nechce, nutit hó nemuzu. Jde mi o to aby na nejaky cas presmeroval cast!!! financi na mimoradne vydaje jako je odhadce cca 3000 dan z prodeje cca 30tisic a ne nejaky kraviny typu prut atd. Ha kapesne nemam, ale dojdu si ke kadernikovi a nehty, do baziku vydaj ciste pro me cca 1000. Taky mi ten nepomer nevadi. Stve me ze kdyz je treba zabrat ön nezabere. Ha prestala kourit, on si kouri dal. Proste se neumi a Snad ani nechce omezit. Ale az bude povsem omezovani po nem chtit nebudu
to chápu, jenže co s tím, to ti neumím poradit, on si stejně pojede podle sebe, ať se ti to líbí nebo nelíbí.
@MiskaMra Asi to budeš muset ještě ten rok překousnout a stále střežit rodinné finance. Tihle neomezovači můžou být pro rozpočet riziko, pokud se to zvrtne. Aspoň víš, na čem jsi. Poradila bych odebírat z peněz, které ti dává na domácnost, malou částku a spořit to bokem. Budou to jako „jeho peníze“ a můžou se použít zase na jeho výdaje, když bude potřeba, aby to nešlo ze společných peněz. Myslím, že peněz jsi mu dala už dost.
@MiskaMra píše:
První vytučněná věta ho imo diskvalifikuje jako partnera pro život. Dokud je pohoda, je zlatej každej, bohužel málokdy vydrží pohoda celoživotně. Zpravidla se krizovky jako málo financí, ztráta práce, nemoc atd. najdou.
K druhé vytučněné: Nikdy nevíš, kdy bude omezování se potřeba.
K prvni vete. Ano, prave to beru v potaz, proto jsem chtela vedet jestli nejsem ta co to resi spatne. K druhe vete, to taky vim jednou je dobre jednou hure. Myslela jsem to az do dalsiho problemu, ikdyz verim, ze uz budou mensi aspon na chvilku. udelala jsem to tak, ze se neminim finance obchodu s bytem ucastnit, kdyz si neda rict. Bylo mi asi na truc receno, ze aby nas nezatezoval proda zahradu. Tak sem mu rekla, ze je blazen kdyz chce vymenit ustupek za prodany majetek, ach jo
@brko píše:
@MiskaMra kdyz mel kdysi davno muj manzel, tehdy jests pritel, podobne stanovisko k utraceni penez, nelenila jsem a vzdy si take koupila neco stejne draheho. Dvakrat nebo trikrat jsme nevysli, on musel pujcit penize od sve mamy( rudej hanbou az na prde.li) a od te doby je v utraceni rozumny a nakupy o vyssich castkach spolu resime( jeho i moje). Penize mame od zacatku vztahu spolecne.
A to jste vydělávali oba stejně?
@strýček sally píše:
Pánbůh s chlapem a zlé pryč![]()
![]()
Taky jsem se málem osypal… prej k dispozici…
@WontTell píše:
Taky jsem se málem osypal… prej k dispozici…
když se oprostíte od toho svého nadutého chlapského myšlení, které ve vašem případě tady dosahuje obr rozměrů, tak mají peníze společné, budou manželé, v manželství se absolutně nehraje na to, kdo vydělává víc, ona hospodaí s penězi, takže ano, až doplatí dluhy, bude mít k dispozici na rodinné hospodaření nejen část, co má teď, ale i tu část, co se nebude muset dávat na dluhy. Už jste s tím oba dva trapní.
@terinka4444 píše:
když se oprostíte od toho svého nadutého chlapského myšlení, které ve vašem případě tady dosahuje obr rozměrů, tak mají peníze společné, budou manželé, v manželství se absolutně nehraje na to, kdo vydělává víc, ona hospodaí s penězi, takže ano, až doplatí dluhy, bude mít k dispozici na rodinné hospodaření nejen část, co má teď, ale i tu část, co se nebude muset dávat na dluhy. Už jste s tím oba dva trapní.
Diky za zastani, samozrejme ze penize nevyuzivam pro svou potrebu. Platime z toho jidlo, telefony, naklady jako je fond oprav, sluzby, naklady dcerky do skoly, opravu auta, naftu, internet, pojistky vsech tri, krouzek, jidlo. Nemyslela jsem, ze je nutne uvadet rozvahu domaciho rozpoctu. Pro sebe si necham na kadernika, nehty a pernamentku do baziku, prestala jsem kourit a delam v kanclu, nemuzu si dovolit vypadat jak cuchta. Nezazlivam mu potrebu si nechat penize, to je v poradku!
@MiskaMra píše:
Regina hero: bohuzel jste mě nepochopila, slo mi jen o to jestli to já nevnimam blbe, treba mu krivdim co já vim. Poprosila jsem o nahled nic vic. Tim, ze si kupuje kazdy mesic kraviny a pak vytahne z rozpoctu spolecnyho penize na odhadce, poplatky tykajici se bytu, kterej neni muj mi vadi, tak jsem chtela jen vedet jestli nu nahodou neublizuju, kdyz chci po nem, aby cast vzal z brigady
@berry4 píše:
HOLKA MŮŽEŠ MI PROSÍM VYSVĚTLIT, JAK DLOUHO S TÍM CHLÁPKEM JSI, NAKOLIK SI MYSLÍŠ, ŽE HO ZNÁŠ A CO OD NĚJ VLASTNĚ DO BUDOUCNA ČEKÁŠ? HLAVNĚ PO SVATBĚ?![]()
![]()
Já ti nevim, ale ty máš asi úplně špatnou optiku. A stačilo mi udělat si úsudek prvních pár stránek.
Jak to myslite? Nevim co cekam, normalni vyrovnany souziti v poklidu? Nebo mam cekat neco jineho? Me spolecne poklidne souziti staci a mit se radi, je to moc? Jsme spolu tri roky, svatbu jsem si nevynutila, spis me prekvapil.