Jsem spravedlivá? Peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
10.2.16 08:01
@adlita píše:
@Inaris Njn, asi jsem narocna. Beru to podle sebe. Nikdy bych po nikom nechtela, aby resil moje dluhy. To je kazdeho vec. Asi jsem prilis zodpovedna :dance:

ale on śi řeší své dluhy sám. Dluží necelý milion a je v tom hypotéka za byt, který se prodává. Dones domů rodině 17000 čistého, po tom, co si ze své výplaty zaplatí dluhy. Takže on si své dluhy platí sám a do konce roku zaplatí celé.

Jinak Miško, on je skutečně finanční negramot, jsou takoví lidé, nejsou schopni hospodařit s výplatou. Takže pro vaši rodinu je model, kdy on dává výplatu a ty hospodaříš ideální. Pokud mu ke štěstí stačí, že má své 3000 z brigády, nechala bych to tak. Blbá je aktuální situace, protože nakonec mu ty prachy budou chybět a stejně je budeš muset dát z domácího rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
10.2.16 08:33
@terinka4444 píše:
ale on śi řeší své dluhy sám. Dluží necelý milion a je v tom hypotéka za byt, který se prodává. Dones domů rodině 17000 čistého, po tom, co si ze své výplaty zaplatí dluhy. Takže on si své dluhy platí sám a do konce roku zaplatí celé.Jinak Miško, on je skutečně finanční negramot, jsou takoví lidé, nejsou schopni hospodařit s výplatou. Takže pro vaši rodinu je model, kdy on dává výplatu a ty hospodaříš ideální. Pokud mu ke štěstí stačí, že má své 3000 z brigády, nechala bych to tak. Blbá je aktuální situace, protože nakonec mu ty prachy budou chybět a stejně je budeš muset dát z domácího rozpočtu.

Urcite mas pravdu. At premyslim kudy chodim a i ty nazory mi tady pomohly. Budu to muset doma financne prehodnotit, nastavit pravidla, ktera plati pro oba. A vse rovnym dilem, kdyz si nechava trojku pro sebe, tak já taky. Nehraju na to, ze vydelam min, taky jsem se rozdelila vyhradne o svoje penize. To, ze to s penezma ma tak jak ma, vim nejednou jsme na toto vedli debatu. Nejlepsi na tom, je ze to ví i on, ale nic s tim nedela. Neresi to, vyhovuje mu, ze s penezma myslim za oba. Budu muset delat rezervu na mimoradny vydaje, ktere nepredpokladame ani jeden. Za odchod najemniku nemuze. A uvidime co bude dal. Jinak je to pracovity clovek na ktereho je spoleh, kdyz mu sverim sve dite a bonus k tomu, ze spolu vychazi a maj se za kratkou dobu docela i rádi. Spis vidím pozitiva, tenhle skraloup proste asi budu muset brat v potaz a byt pripravena na nejake jobovky. Kdo jsme dokonaly, ze. Pekny den preji a moc dekuji s pomoci utribenych myslenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.2.16 08:52
@Inaris píše:
Z hlediska zakladatelky se asi o maličkosti nejedná, to trošku odvádíš jinam.Příspěvek upraven 09.02.16 v 22:38

Pokud vydělává ty velké peníze, tak tři tisíce z toho maličkost jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.16 08:57
@MiskaMra píše:
Urcite mas pravdu. At premyslim kudy chodim a i ty nazory mi tady pomohly. Budu to muset doma financne prehodnotit, nastavit pravidla, ktera plati pro oba. A vse rovnym dilem, kdyz si nechava trojku pro sebe, tak já taky. Nehraju na to, ze vydelam min, taky jsem se rozdelila vyhradne o svoje penize. To, ze to s penezma ma tak jak ma, vim nejednou jsme na toto vedli debatu. Nejlepsi na tom, je ze to ví i on, ale nic s tim nedela. Neresi to, vyhovuje mu, ze s penezma myslim za oba. Budu muset delat rezervu na mimoradny vydaje, ktere nepredpokladame ani jeden. Za odchod najemniku nemuze. A uvidime co bude dal. Jinak je to pracovity clovek na ktereho je spoleh, kdyz mu sverim sve dite a bonus k tomu, ze spolu vychazi a maj se za kratkou dobu docela i rádi. Spis vidím pozitiva, tenhle skraloup proste asi budu muset brat v potaz a byt pripravena na nejake jobovky. Kdo jsme dokonaly, ze. Pekny den preji a moc dekuji s pomoci utribenych myslenek.

no ano, mně se nelíbí na to hraní, kdo vydělává víc. Jeho přínos do domácnosti bude o 12000 vyšší jsi psala, jakmile nebudou dluhy. Nechtěla jsem to tady psát, aby zdejším pánům nepraskla cévka, raději nebudu přepočítávat na peníze péči, kterou vaší domácnosti a jemu mu věnuješ, abych nebyla nařčena, nicméně v partnerství, potažmo v manželství není moje tvoje, ale naše, v případě manželství bezpodílově. Navíc bydlíte v tvém bytě, který není zatížený hypotékou, platíte jen poplatky, takže měsíčně ušetříte za nájem, to je taktéž tvůj vklad do společného příjmu. Takže ti držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
10.2.16 09:07

Když jsem si pročetla diskusi, tak říkám jediné. Musíš víz finance, účty do svých rukou. Takto to dál nepůjde. Jak může mít takové dluhy a v klídku si dál utrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.2.16 16:52
@MiskaMra píše:
Nejde o dum, ale o byt, nedava mi 20, ale 17 a ma sve potreby, ktere se plati, ze splecneho, napriklad prokouri 2500 mesicne, ja kourit prestala. Protoze vydela dost, taky si dost doprava to mu neberu je to v poradku. Nema krome dluhu zadne povinnosti, vydelava tezce, beru, ze si to chce vynahradit a nekecam mu dotoho, ze kouri a jine libustky, ja mam dite na starost, taky to beru v potaz, ze on za me dite nenese financni odpovednost, naoplatku se nesnazim ho omezovat a byt semetrika. Resime konkretni situaci, ktera bude aktualni v nejblizsi dobe a on da prednost, kravine co nepotrebuje, ted hned.

prohulit 2 500 Kč :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.16 16:58
@Burj Chalifa píše:
prohulit 2 500 Kč :zed: :zed:

k tomu 3000 své kapesné a ejhle, jsme na 5500 měsíčně. Můj strejda k tomu ještě chlastal pivo, dal 8kousků denně, což byly další 2500 měsíčně. A taky vyřvával, že si nechává jen malé kapesné a teta nemá pochopení. A to on vydělal kolem 15000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.2.16 17:06
@MiskaMra píše:
Svatba, to bych musela zalozit nove tema. S necim nam pomuzou jeho rodice, stejnym dilem nasi, a nas podil budu hradit z vyuctovani za byt, nasetrim dost za rok ze zaloh a zvyplaty obouch postupne uz kupuju, alespon alkohol a chtela jsem mu koupit ted oblek usetrila jsem V lednu dva tisice, tak sem neco chtela jeste dat z unora a koupit mu jeho vlastni, myslim, ze by ho mit v satniku mel, jsou ruzne prilezitosti a muze se mu hodit. Pred rokem jsme bylo na pohrbu dedy a nic nemel :(
@MiskaMra píše:
Kdyz jsme mely vse uplne i ty penize dohromady z brigady takze komplet spolecna kasa, setril si penize na tajnacku a schoval si to u maminky. To byl podraz, vyresili jsme to tim, ze si bude nechavat penize z brigady, aby si nesyslil penize bokem na tajno, vse funguje uz rok, az do ted nez sem se zasekla, ze kdyz ho cekaj vydaje za byt a rozhodnuti, ze ho chce prodat, navrhovala jsem vic reseni. A asi uz se nerozseknu, v nedeli si udela objednavku za tri tis. a na vydaje za odhadce a dan z prodeje nemysli.Příspěvek upraven 09.02.16 v 21:37
@MiskaMra píše:
Kdyz jsme mely vse uplne i ty penize dohromady z brigady takze komplet spolecna kasa, setril si penize na tajnacku a schoval si to u maminky. To byl podraz, vyresili jsme to tim, ze si bude nechavat penize z brigady, aby si nesyslil penize bokem na tajno, vse funguje uz rok, az do ted nez sem se zasekla, ze kdyz ho cekaj vydaje za byt a rozhodnuti, ze ho chce prodat, navrhovala jsem vic reseni. A asi uz se nerozseknu, v nedeli si udela objednavku za tri tis. a na vydaje za odhadce a dan z prodeje nemysli.Příspěvek upraven 09.02.16 v 21:37

Jen jedno: přečti si to po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.2.16 17:07
@terinka4444 píše:
k tomu 3000 své kapesné a ejhle, jsme na 5500 měsíčně. Můj strejda k tomu ještě chlastal pivo, dal 8kousků denně, což byly další 2500 měsíčně. A taky vyřvával, že si nechává jen malé kapesné a teta nemá pochopení. A to on vydělal kolem 15000.

Když vidíte ty huliče třeba na ulici což je kapitola sama pro sebe, protože gentleman ani dáma na ulici nekouří, tak už často na první pohled poznáte sociální a příjmovou skupinu a to nikoli horních 10 tisíc. Pak ty sociály za chudobu a nízký výdělek litujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.16 17:11
@Burj Chalifa píše:
Když vidíte ty huliče třeba na ulici což je kapitola sama pro sebe, protože gentleman ani dáma na ulici nekouří, tak už často na první pohled poznáte sociální a příjmovou skupinu a to nikoli horních 10 tisíc. Pak ty sociály za chudobu a nízký výdělek litujte…

já to taky nesnáším, nejvíc ty, co jsou na hmotce, školka zadarmo, ale hulí oba dva ještě před školkou, tam to típnou, vyzvednou dítě a hned před školkou zase zapalují. To jsou tisíce měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.2.16 17:21
@terinka4444 píše:
já to taky nesnáším, nejvíc ty, co jsou na hmotce, školka zadarmo, ale hulí oba dva ještě před školkou, tam to típnou, vyzvednou dítě a hned před školkou zase zapalují. To jsou tisíce měsíčně.

tyhle socky značně nesnáším. Divíte se? Kdo má žváro u huby, nezasluhuje jakoukoli sociální podporu. A mnozí se tu těchto „chudáků“ na dávkách ještě zastávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
10.2.16 17:28

A on rybaří? Nějak aktivně nebo rekreačně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
10.2.16 21:27
@Inaris píše: … a nemá co řešit, viď.:-)
Těžko bych odpouštěla, že si partner přede mnou ulil prachy. :,(

No s tim mam problem dodnes, to zapomenout, ale uz to neudelal. Řekl, ze to byla chyba, ze by nechtel abych to delala ja jemu. Odpustila jsem, chyby delam i ja, taky mi odpousti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.2.16 04:47
@Inaris píše:
Nemyslela jsem to tak, že bys neměla odpustit, vím asi, jak Ti je. Já bych teda někdy i ty povedené maminky liskala dennodenně. Zasloužily by. Synáčky podporují v něčem, co by samy u svých manželů těžko skousávaly, opice. :cert:

Maminka ho pouze upozornila na to, ze bude pruser a presto to u sebe schovala, takze vpodstate schvalila jeho jednani. Byla jsem hodně nastvana, ze se proti me spikly. Pritom jinak s ni vychazim, je hodna. Ale kdyz se podivam na jeji pristup s penezma neni onic v tomto lepsi nez chlap. Koupi si drahou bundu cca 5000 a svymu partnerovi, rekne, ze stala tisicovku. Me je jedno za kolik si nakupuje, ma na to narok, uz jsou deti z baraku, ale takto mu pokazde kecat, no nevim. A neudelala to poprve. Muzskej to vidi nic nerekne, ja vim, ze je to jejich vec, ale pak se muzu divit, ze to doma dela taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.2.16 05:26

Ja jsem jen chtela, vedet jestli mu nekrivdim, ale asi ne. Nevim jak mu vysvetlit priority. Kdyz se na to podivam celkove je to chlap co me ma rad, kdyz mi ma dat darek, tak me neosidi, kdyz ho pozadam, aby neco udelal, udela to hned. Jde semnou nakoupit. Veme malou k doktorovi, kdyz nemuzu. Kdyz delam velky uklid prida se, zepta se co potrebuju pomoct. Na pivo chodi, ale velmi malo. Za zenskejma nechodi. Ma ty ryby a tomu se venuje, to mi ani nevadi, je dobre, ze ma konicek. Lepsi nez, aby to utracel za baby, jak tu nekdo psal. Ma klidnou povahu oproti me. Nevycita mi, kdyz si neco koupim, bere to jako fakt. Vsak v penezich se strasne lisime, v pristupu k nim. Nema problem hned utracet. Vyresit vse pujckou, ikdyz si je plati. V minulem vztahu mel k sobe partnerku co mela vidinu, ze se ted zrovna budou mit kralovsky, tak ho v tom spis podporila, nez aby rekla dost, vycurane vsak bylo vsechno napsane na nej. No a já jsem brzda zas v tomto. Takze jsme se stretli a nevim jak se rozmotat. Nejsem si jista zda toto je duvod k tomu, aby jsme se rozchazeli. Klape nam to, nehadame se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí