Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaMra ahoj, přečetla jsem celou diskuzi (i když to byla fuška
) Asi se na mě všichni sesypou a ukamenují mě, ale já osobně teda nevidím žádný problém. Teda nikde jsem se nedočetla, jestli vám peníze chybí měsíčně na jídlo atp., prostě jestli vycházíte nebo ne. Pokud vycházíte naprosto v pohodě a jde jen o peníze za odhadce, tak bych to neřešila (jsou na něj peníze v rozpočtu?) Jestli na to peníze nejsou, tak mu to řekni, že to musí zaplatit z brigád. A že si koupil něco pro svůj koníček? Vsadila bych se, že všichni chlapi pisatelek si kupují něco pro sebe.
Některé názory tady mě opravdu rozesmály…třeba že si to pěkně zařídil, když se k tobě nastěhoval (no po třech letech vztahu bydlet každý sám, no nevím nevím
) nebo ty názory, že by takového chlapa vyhodily. To je přeci jasný, protože ten, kdo si koupí na hypo byt a vezme si půjčku na zařízení nebo rekonstrukci, nemůže být přeci normální! V dnešní době má každý mladý na účtě pár mega a vše platí cash! A nebo za něj platí tatínek s maminkou, že. Občas mi tu ty „poradci“ přijdou jak scénáristi telenovel…všechno vyhrotit, chlapa vyhodit bídáka a najít si nového.
Jediné, co bych si možná zjistila je, jak je to s předmanželskou smlouvou, kdyby se byt nestihl prodat. A pokud takováto smlouva zajistí to, že co je před svatbou )tzn. i dluhy), zůstanou u toho dotyčného i po svatbě, tak by mi to stačilo.
Přeju hodně štěstí a pevný nervy nad některými příspěvky ![]()
Tak vychazime, to nerikam, usetrim sice ne zavratnou castku, ale nejsem v minusu. Problem je v tom, ze jsme se vydali uplne z penez, pred vanocema v listopadu za kotel a vyvlozkovani kominu do muzskyho bytu, 42 tisic z toho ta pulka moje, kotel se musel udelat. Plynar nam rekl, ze je tam kotel v havariijnim stavu. Pak vanoce, ikdyz jsme to nijak za darky neprehaneli i tak nás vysly na 5000 no a v lednu jsem stihla usetrit dvojku. Na zacatku unora nam podnajemnici rekli, ze se rozvadi a jdou pryc. Muzskej se rozhodl pro prodej, prodej takovej, ze jeste budem vydavat. Ja nic nasetreno, fakt jsem to nestihla behem listopadu. A kdyz chci pomoct at se ucastni, tak si koupil pro sebe. Jsem na to nastvana, stoji si zatim, ze jsou to jeho prasule uz dle domluvy a nechce ustoupit. Ja mu je neberu, kdyby bylo nasetreno, veme se to z toho, ale takle nemam, kde vzit a k tomu palicaka. To problem je. ![]()
@MiskaMra To už je problém, ale i tak bych si stála za svým, ať na prodej bytu vezme peníze svoje, nebo ať s prodejem počká, až se našetří, že se nebudeš vydávat z peněz na nulu. Že musí být rezerva. Držím palec.
Pořád chodí do práce, ne? Tak si to zaplatí z další výplaty.
Chodi, zaplati, ale ani z dalsi vyplaty se neda dohromady tolik, no stejne se to nejak bude muset udelat. Co zbyva, me nastval pristup, chtela jsem projev zodpovednosti, je fakt, ze jednal pouze tak, jak jsme dohodli. Takze co vlastně chci ![]()
Na prodeji trva, navrhovala jsem dalsi pronajem, nebo prodej lidem, kteri by byli ochotni uhradit i tu dan.
@MiskaMra To je mi jasný, naštvalo by mě to stejně, ať bychom se předtím dohodli na čemkoli. Ale když je potřeba vydat za něco víc peněz, měl by přemýšlet, za co utrácí a kdy.
@MiskaMra píše:
Chodi, zaplati, ale ani z dalsi vyplaty se neda dohromady tolik, no stejne se to nejak bude muset udelat. Co zbyva, me nastval pristup, chtela jsem projev zodpovednosti, je fakt, ze jednal pouze tak, jak jsme dohodli. Takze co vlastně chci
Na prodeji trva, navrhovala jsem dalsi pronajem, nebo prodej lidem, kteri by byli ochotni uhradit i tu dan.
@MiskaMra: Tak, ale to přeci není tvůj problém, že on nemá z čeho doplatit daň. Tys mu řešení navrhla, aby při koupi nedoplácel a že on tvé řešení neakceptoval je jeho boj. Prostě prachy musí sehnat jinde, když ty je nemáš a prostě si to zaplatí z jiných peněz, jinak po něm tvrdě půjde berňák.
Pokud je jinak schopný a ve všem ostatním si rozumíte tak to je moc fajn. Jen bych na tvém místě měl obavu z toho, že když neumí vůbec hospodařit s penězi jak jsi psala(kdyby jsi mu nechala peníze, tak v půlce měsíce nemáte co jíst), tak aby si nenabral půjčky za tvými za zády, to tihleti moc rádi dělají, pak bys je musela totiž splácet i ty, protože jste partneři. ![]()
@Chytrak: Ja doufam, ze se toto nestane. Budem si muset nastavit pravidla, nakonec tu reakci musim brat jako ponauceni, zkusim po dobrem nastavit pravidla. Kdyz jsme rozebirali situaci, tak nakonec chybu uznal. Sice dosahl sveho, ale i tak dan a odhadce odmitam uz resit, udelala jsem co jsem mohla a ted to necham na nem ![]()
Inaris: no jsem na pochybách, nevim jak to osetrit toto. Toho se bojim. Kdyz jsem zmínila, ze by jsme svatbu posunuli…No reakce teda nic moc, dvakrat me pry zadat o ruku nebude. Nekdy mam pocit, ze snad normalni muzsky neni a kazdej ma nejakou vadu. Jen kdyz se podivam po okoli
vse je dobry do doby, kdyz delas co potrebujou a ve chvili, kdy ti neco zacne vadit, tak se to borti a delaj naschvaly. Pritom je na nej v ostatnich vecech spoleh. Kdyz srovnam s byvalim(vim, ze bych nemela, ale nejde to). Tak je to nebe a dudy. Chodil do hospody, bala jsem se omalou, kdyz ji mel na starosti. Cokoliv jsem potrebovala udelat musela jsem pripominat a stejne se na to vykaslal. Malou bral jako neco co ho obtezuje od jeho zajmu(hospoda a pocitac, koukani na televizi). Nikdy se za me nepostavil, vsude jsem chodila sama, vse jsem obstarala sama. Proste bes, jen jediny bod nezadluzil me kdyz jsme sli od sebe. V praci jsem mezi samejma chlapama, a mam pocit, ze mam doma jeste zlaticko. ![]()
Tak jeste mam do cervna cas
tak vsak se nenecham, signaly, diky zkusenostem umim vnimat a nenecham nic zajit daleko. On vi, ze me jen tak neocura ![]()
@MiskaMra
No tak nemusíš se s ním rozcházet, ale taky si ho snad, s miliónovým dluhem a příšerným vztahem k penězům, nemusíš brát, ne???
Pokud se mermomocí chceš vdávat, tak se vdávej, až nebude mít ty dluhy, ne??? (když tvrdíš, že nejpozději do konce roku 2016 ten milión splatí).
Ale i tak, s takovýmhle chlapem bych do žádného finančního svazku (což je svatba), nešla. Ale chození to zatím nepřekáží, ne?
@terinka4444 píše:
když se oprostíte od toho svého nadutého chlapského myšlení, které ve vašem případě tady dosahuje obr rozměrů, tak mají peníze společné, budou manželé, v manželství se absolutně nehraje na to, kdo vydělává víc, ona hospodaí s penězi, takže ano, až doplatí dluhy, bude mít k dispozici na rodinné hospodaření nejen část, co má teď, ale i tu část, co se nebude muset dávat na dluhy. Už jste s tím oba dva trapní.
Jo, nehraje, dokonce je o tom skoro zakázené i mluvit.. pokud teda vydělává (výrazněji) víc chlap. Pokud vydělává (výrazněji) víc ženská, je chlap parazit a není možné si ho vážit. To známe…