Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A řekla si mu to? Nebo předpokládáš, že ho to napadne samotného?
Pokud bereš sex jako povinnost a práci, tak to v žádném případě nedělej. Navíc zadarmo!
Rekla sem mu to.Pry on zase pracuje. Porad se ohani praci. Pritom do prace by chodil, ikdyby jsme dite nemely.Ve volnu sedi v hospode a nebo spi. Rekla sem mu, jak se citim, ale nic si z toho nevzal.
@Anonymní píše:
Nemam potrebu spat s pritelem.Ja s tim nemam problem, ale pritel se me porad pta,proc.Vim proc. Uz to neni jako driv za bezdetna.To bylo vse jine.Byla sem vyspana, odpocata a tak bych mohla pokracovat.To sem mu taky rekla. Proste neni na to ta spravna atmosfera, nalada. Zjistuju, ze i bez sexu mam prace az nad hlavu.Driv jsme umyvaly nadobi na stridacku a ted je to na me, kdyz sem na rodicovske.Ja si pripadam jak sluzka a kucharka ne jako zadana zena. Takze sex beru jako neco, co se po me hned po nakoupeni, umyti nadobi, uspani ditete a uvarenem obedu.To si radsi lehnu k telce a cucim do neznama. Takze sex odmitam se slovy, ze musim jeste vyluxovat, utrit prach atd.Driv pomahal a ted skoro vubec.Stve me to, ale on taky neudela nic proto, abych mela naladu na dalsi,,povinnost".Da se tohle dlouhodobe vydrzet? Mate to nektera taky tak?
U me ta chut nebyla prvniho pul roku, pak kdyz uz byla, tak pritel hledal vymluvy. Pak sem zjistila, ze uz za doby tehotenstvi mel ruzne „kamaradky“. Ted vztah na bodu mrazu. Mit penize na samostatny bydleni uz s nim nejsem.
anoym 2
Musíte si o tom promluvit a najít nějaký kompromis. Taky to znám. Máme první dítě a pro mě je to vyčerpávající protože malej vůbec nespí. Takže nevyspana, přes den něco udělat aby jsme tady neshnili
a večer ještě přemýšlet nad nějakou aktivitou?
. vím čím si procházis ale nějaký kompromis být musí. Nevím jaký je tvuj přítel ale většina chlapů když to nějakou dobu mít nebudou tak to půjdou hledat někam jinam.
Mně manžel sice pomáhá, ale mám to úplně stejně, ze mě už vyprchaly i city, tak to bude asi tím, ale co s tím? máme šikovné děti, dům, máme se dobře…nechci ho opustit, ale lásku ze sebe už jaksi nevykřešu ![]()
Ja sem zklamana. Nasla jsem si chlapa, ktery pomahal a ted neudela doma nic.Jako chut na sex je, ale nez s nim, taj radsi nic.Kdyz ja mu nestojim za to, aby mi pomahal, tak on mi nestoji za nejake pohyby v luzku. Postel pak taky stelu ja.
Mam to jen podobne. U nas se to zhorsilo ani ne tak tou hromadou prace, ale tim, ze na mne partner po prvnim porodu tlacil a byl takovy hulvat, ze kdyz jsem si stezovala na bolest, tak me odpalkoval, ze sestinedeli mam za sebou. Navic se k tomu pridaly jine okolnosti (bydleni, co sliboval, ale neresil a dalsi) a logicky jsem take dosla do podobneho stavu, kdy sex je pro mne pomalu horsi, jak zehleni (vim, ze se najdou zenske, co zehli rady, ale ja tedy ne
). Chlapovi se mi podarilo vysvetlit pozde, proc nemam zajem a tak uz na mne netlaci, ale ta nechut uz tam je. Navic chlap doma take nic neudela (domacnost je preci zenska prace) a ja sice na to cas mam, ale za cenu toho, ze mala vriska, protoze ji zrovna nedrzim, nebo si s ni dokonce nehraji. Takze u nas je sex take uz jen takovy vymenny obchod. On ohlida deti, ja si udelam neco okolo domacnosti a pak mu tedy venuji nejaky cas. Cim mene deti ohlida, tim mene sexu ma. Nedelam to zamerne, ale proste jsem emocionalne vyprahla, tak proste na ten sex neni nalada. ![]()
@zoidberg píše:
Pokud bereš sex jako povinnost a práci, tak to v žádném případě nedělej. Navíc zadarmo!
Ono jde spis o to, ze kdyz muz udela neco vstricneho tak jsme na vas hned vic vyladeny a nateseny. Kdyz celej den kolem neceho pobihas chlap sedi u piva pak se zvedne a jeste chce svadet… To musi bejt na palici. Ja to tak nastesti nemam, alechapu to. Vzdyt nas znate zena se musi citit docenena a milovana ( nekdy staci jen zdani )at se deje co se deje a pak muze byt sex 3× denne.
@Anonymní píše:
Ja sem zklamana. Nasla jsem si chlapa, ktery pomahal a ted neudela doma nic.Jako chut na sex je, ale nez s nim, taj radsi nic.Kdyz ja mu nestojim za to, aby mi pomahal, tak on mi nestoji za nejake pohyby v luzku. Postel pak taky stelu ja.
Prej stlaní postele. To už je ta nejmenší drobnost, protože postel se ustlat nemusí.. Jen mě to zaujalo, neber to jako rýpání.
@zoidberg navic kdyz se o nejakou cinnost podelime mame pak vic casu udelat z hospodynky milenku a hlavne chut byt pro nej nekrasnejsi
@Šarlota4 píše:
Ono jde spis o to, ze kdyz muz udela neco vstricneho tak jsme na vas hned vic vyladeny a nateseny. Kdyz celej den kolem neceho pobihas chlap sedi u piva pak se zvedne a jeste chce svadet… To musi bejt na palici. Ja to tak nastesti nemam, alechapu to. Vzdyt nas znate zena se musi citit docenena a milovana ( nekdy staci jen zdani )at se deje co se deje a pak muze byt sex 3× denne.
Jo jo, to tu taky často bývá, chlap se chce změnit a začne pomáhat. Udělá všechno co se po něm chce. A partnerka v tom vidí jen touhu po sexu a připadá si jako hadr.
Ani omylem. Zakladatelko, pokud nezvládneš domácnost s (předpokládám) jedním dítetem, tak jsi líná a neměla jsi se párovat a množit.
@Anonymní píše:
Nemam potrebu spat s pritelem.Ja s tim nemam problem, ale pritel se me porad pta,proc.Vim proc. Uz to neni jako driv za bezdetna.To bylo vse jine.Byla sem vyspana, odpocata a tak bych mohla pokracovat.To sem mu taky rekla. Proste neni na to ta spravna atmosfera, nalada. Zjistuju, ze i bez sexu mam prace az nad hlavu.Driv jsme umyvaly nadobi na stridacku a ted je to na me, kdyz sem na rodicovske.Ja si pripadam jak sluzka a kucharka ne jako zadana zena. Takze sex beru jako neco, co se po me hned po nakoupeni, umyti nadobi, uspani ditete a uvarenem obedu.To si radsi lehnu k telce a cucim do neznama. Takze sex odmitam se slovy, ze musim jeste vyluxovat, utrit prach atd.Driv pomahal a ted skoro vubec.Stve me to, ale on taky neudela nic proto, abych mela naladu na dalsi,,povinnost".Da se tohle dlouhodobe vydrzet? Mate to nektera taky tak?
ne, dlouhodobě se to vydržet nedá, Ty to vydržíš, chlap ne. Jestliže dřív pomáhal, teď ne, tak ho o to prostě popros, třeba mu to samotnému nedocvakne.. Ale pokud budeš radši čučet na telku, je jen otázka času, kdy si najde na to jinou ![]()
Ja chlapovi jasne rekla, ze materska je pece o dite a pokud chce abych se starala i o domacnost a o nej, tak mi musi pomoct
Ikdyz se sexem bylo pro me nekdy jednodussi se premoci, nez aby bylo dusno. pro chlapy je sex hodne dulezitej.
Ale pokud by se sel poohlednout jinam, tak bych ho kopla do pr.. ![]()