Rodina vs partner

Llll
11.3.10 20:47

Rodina vs partner

Přesně se omlouvám za anonym..

Chci se zeptat - jistě jste se některá dostala do situace, kdy jste musela volit mezi partnerem a rodinou..
S manželem spolu nežijeme 3/4 roku, z toho půl roku neviděl naše dítě - že je mu strašně líto že s ním nemůže být a jak pláče..
Takže nevolal, nevídali se apod.
Nyní jsme měli soud o svěření do péče, předtím se manžel ozval, abychom se domluvili a u kávy se mě zeptal, zda bych mu dala ještě šanci (odstěhovala jsem se poté, co si nás nevšímal, nepomáhal mi a dítěti se nevěnoval..)

Nyní je to týden, co je s dítětem denně, to jej miluje.

Jenže moje máma se postavila proti tomu abych mu dala šanci (bydlím u ní) že on to udělá znova,že mám najít jiného tátu, že to chce dl hledat ja k půl roku apod.

Dle mého nejlepší táta bývá vlastní táta (samozřejmě ne vždy) a manžela mám ještě stále ráda.

Vidím to tak, že budu muset volit mezi rodinou a manželem, chci se zeptat jak jste to měly vy.
Jsem asi rozhodnutá, ale fakt mě dostává to, že byť má máma o mě asi strach, je proti tomu abych dala šanci vlastnímu manželovi 8-o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
11.3.10 21:10

Já vím, že život není černobílý, ale musím dát tvé mámě za pravdu 8-)
Nejdřív si vás nevšímal, pak půl roku neměl potřebu vás vidět a teď by se přetrh? Nějaké divné ne? :nevim:
Jak on to zdůvodňuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
11.3.10 21:13

No mámě se nediv, taky bys své dítko bránila a dobrovolně nesvolila, aby mu někdo ublížil znova :wink: Zkus se vžít i do její role … Pokud ti manžel za to stojí a myslíš si, že tentokrát ti neublíží a opravdu tě miluje, pak pravděpodobně rodinu neztratíš, pouze si jejich důvěru bude muset znovu získat i on :wink: Neporadím ti, jak se rozhodnout, ale tvé rozhodní ovlivní i toho malého prcka, tak přeji správnou volbu a mnoho štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
11.3.10 21:22

Nechci rozebírat vaše manželství a problémy v něm, jen chci říct, že ti do toho nikdo nemůže mluvit, ani tvoje máma. Jsi dospělá ženská, je to tvá rodina, tvůj manžel, tvé dítě. Ty si to musíš srovnat v hlavě - a ty to musíš žít, ať už se rozhodneš jakkoliv. Všichni ostatní, včetně tvé mámy, pouze mohou říct svůj názor, pohled na věc, ale to je vše, dál tě musejí respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Llll
11.3.10 21:47

Zdůvodňuje, že když jsme se potkali že mu to všechno došlo, obzvlíšť když jsem mu ukázala malého na videu, že ho prostě dostal, že chce být s ním a se mnou to dát do pořádku.
Navíc to vypadalo na rozvod u jeho rodičů, tak to asi viděl i z té druhé strany..

No tak to asi dáme dokupy i za cenu toho že přijdu o rodinu, já vždycky brala za svou hlavní rodinu jeho a dítě, chci aby to tak bylo i nadále.

Nevím, no jdnou jsem si ho vzala tak jsem čekala že mě máma podpoří, řeči typu určitě bys našla lepšího mě ale fakt dostaly..

• Citovat
  • Upravit
14721
11.3.10 21:55

No je fakt, že můj první příspěvek nebyl zrovna odpovědí na tvou otázku, promiň :oops:

Pokud jsi stopro rozhodnutá, tak samozřejmě partner. A stejně myslím, že máma se s tím časem srovná :wink: a budeš mít jak partnera, tak svou rodinu :palec:

My měli v rodině jeden problém, dotyčný se postavil za svou manželku, pár let s ním jeho zatvrzelý tatínek nemluvil (zbytek rodiny jen pár měsíců) a teď je vše OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.3.10 21:58

Ahoj, myslim si, že Tvé rozhodnutí by měla respektovat jak Tvá maminka tak i okolí, musíš dát na svou intuici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.3.10 22:05

Tak já přidám zase jednu svoji zkušenost.....přítel mojí sesry se měl rozhodnout mezi mojí sestrou a maminkou, jeho maminka nějak nemohla překousnout to, že se rozešli a zase se chtěli k sobě vrátit. Sestra byla již u něj nastěhovaná a její přítel viděl, že se s ním mamina pořád nebaví a tak dal přednost jí. Mojí sestře pouze SMSkou oznámil, že si má hledat bydlení a urychleně se vystěhovat. Jen podotýkám, že spolu dítě ještě neměli, moje sestra má dítě z předchozího vztahu.
K tomu se vyjádřím slovy:" rozbité možná slepíš, ale nikdy nevíš, jak to bude držet"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.10 01:28

Ahoj zakladatelko …

promiň že Ti zasahuji do diskuse, ale musím se zeptat …
Prožívám dlouhodobě s manželem ve vztahu krizi …asi z toho důvodu, co jsi psala jako důvod svého odchodu od manžela.
Ten můj si nás všímá jen když má čas, když se mu to hodí … mě to hrozně trápí, zvládám doma všechno, ale mi třeba vyčítá, že pomáhám s něčím mé rodině a že kvůli tomu není postaráno o děti a tak, ale spíš je to o tom, že by se musel zapojit on.
Když se mu chce je skvělý a pozorný manžel a otec, umeje nádobí, uvařím jdeme společně nakoupit, hraje si s dětma, pořád mě líbá a dotýká se mě, ale pak přijde období kdy se válí u televize, chodí do hospody nebo se zašije do dílny a je schopnej mě „volat“ - spíš řve, když vedle něj brečí naše miminko … kde zase jsem, že má hlad, se starším si nehraje a jen po něm řve, objeví se i sprosté nadávky na moji osobu (což teda neopomenu náležitě vrátit :oops: ) … bych ho nakopala.
Vím, že spoustu z mamin tady řekne, že by s ním žít nemohla, že by od něj odešly, ale já ho miluju, děti taky, teda aspoň ten starší, mladší z toho ještě nemá rozum :wink:
Taky vím, že u něj zafungovalo prostředí v kt. vyrůstal - otec alkoholik a rodiny si nevšímal, s mamkou nemá extra vztahy, moc času doma s rodinou netrávil. Proto ho nechci jen tak odepsat …
Přijde mi jak rozdvojená osobnost… a já nevím jak mám poznat tu hranici, dokdy to mám ještě snášet a do jaké míry … jsem vzdělaná samostatná žena a vím, že bych se o kluky dokázala sama postarat, někdy si říkám, že bych na to byla líp, kdybych neměla na krku ještě manžela, ale .........
Už dvakrát jsem mu řekla, že takhle žít nechci, ať se rozhodne jestli nás chce nebo si chce žít po svém a potom mi posílá smsky, že nás miluje a chce být s náma, že by bez nás nemohl žít …

Je to začarovaný kruh … jak to bylo u Vás, co byla ta poslední kapka, že jsi od něj odešla? Jak dlouho si tohle snášela …

JInak na Tvoji otázku, já na Tvém místě bych se k němu vrátila, naprosto Tě chápu, maminka Tě kvůli němu neopustí, chrání Tě.
Máme to doma stejné,mamka je na manžela hrozně naštvaná, jak se ke mě chová, ale neuvědomuje si , že mi tím ještě víc ubližuje, že reje do otevřených ran .....

Omlouvám se za ten výlev, ale potom co jsem si tady přečetla to muselo ven …

Lika

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.10 06:30

Llll, když se ti bude chtít, písni mi SZ, pokecáme. Mám hodně podobný problém, jako ty…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.10 06:32

Llll, když se ti bude chtít, písni mi SZ, pokecáme. Mám hodně podobný problém, jako ty… (Ten poslední - dnedobrovolný - anonym jsem byla já, nějak mi to blbne:(((

• Citovat
  • Upravit
2901
12.3.10 06:34

Šmankote, dneska po ránu mi to fakt nejde ..... tak ještě jednou: Llll, když se ti bude chtít, písni mi SZ, pokecáme. Mám hodně podobný problém, jako ty…

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
12.3.10 08:26

Ahojky mamku chápu určitě se o tebe bojí aby to nedopadlo jako předtím.
Zas je sice hezké že to manžel chce slepit ale proč půl roku dělal mrvého brouka?určitě bych na t šla pomalu ne nějaké hrr rozhodnutí.
Mamince byhc řekla že jí máš ráda a že víš že se o tebe bojí ale že ona musí pochopit že je to otec tvého dítka a že bys mu ráda dala ještě šanci ale že určitě nicneuspěcháš a budeš opatrná a že budeš moc ráda když ti bude dál oporou.
Chlapovi bych řekla že rozhodně nic nebude ze dne na den,že tě zklamal a syna taky a že to bdue chtít moc času abys mu zas aspon trochu důvěřovala,prostě byhc byla opatrná.Abys ho nevzala zpět a za dva měsíce nebyla zas s prckem sama že ho to omrzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LIII
12.3.10 08:35

Liko: trvalo to asi rok, vyvrcholilo to v listopadu2008 kdy si našel dobrou práci a řekl že si ty peníze chce užívat a cestovat.
Pak jsem to spolu táhli ještě do července kdy jsem se konečně sbalila a odešla.

Na druhou stranu kdybych neodešla, nikdy by si to neuvědomil.

Crystal: manžel říkal, že několikrát mi chtěl volat, nebo že jel po naší vesnici zda nás někde nepotká, ale nakonec to pak vzdal s tím, že bych ho poslala někam.
A že až naše setkání mu otevřelo oči :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12978
12.3.10 09:39

I když já za sebe mu moc nevěřím ( ale já ho neznám, že?), tak bych mu jednu šanci dala.. S tím, že bych mamince vysvětlila, že jednu šanci by měl dostat každý a ujistit jí, že pokud tě zklame, tak už to bude na pořád . Že si uvědomuješ jak to ona myslí a souhlasíš s ní, ale že kvůli dětem to prostě musíš udělat.
Pokud to mamince kulantně vysvětlíš, nemusíš ztrácet svou rodinu a při tom opravdu zkusit ještě jednou své štěstí s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí