Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky Maminky. Mám na Vás dotaz. Už jste si nechaly vytvořit vaši rodinou finanční analýzu? Jestliže ano, jaké máte zkušenosti? Jestliže ne, plánujete to? Děkuji
![]()
Ano jde.Je to super pomůcka v rodinných financích. Člověk si tak vše může pohlídat a vidí jak efektivně využívá své příjmy.
Tak to bych o tom uvažovala, určitě. Jiný pohled na věc je jiný a často otevře oči. Ale musel by to dělat někdo, kdo není finančně zainteresovaný na množství pojistek a na množství půjček, co se mi pokusí vnutit…
Musí Vám ho udělat finanční poradce, ale neee pojišťovák to je totiž velký rozdíl. Ten Vám totiž opravdu nastaví vše na míru a nic nenutí. Ale jistá doporučení jsou k danému klientovi nutná. To víme všichni.
@Abilka píše:
Tak to bych o tom uvažovala, určitě. Jiný pohled na věc je jiný a často otevře oči. Ale musel by to dělat někdo, kdo není finančně zainteresovaný na množství pojistek a na množství půjček, co se mi pokusí vnutit…
To je právě ten problém - dělají to finanční poradci, kteří jsou na provizích z prodaných produktů závislí.
Takže analýza nebude nikdy nezávislá, navíc většina těchto poradců jsou rychlokvašky, příp. předělaní pojišťováci a financím jako takovým příliš nerozumí.
Doporučení jo, ale tvrzení, že jedině od tohoto finančního ústavu… to nemám ráda.
@PetraRi píše:
Musí Vám ho udělat finanční poradce, ale neee pojišťovák to je totiž velký rozdíl. Ten Vám totiž opravdu nastaví vše na míru a nic nenutí. Ale jistá doporučení jsou k danému klientovi nutná. To víme všichni.
Ty si tady děláš reklamu?
@Meha Slyšela jsem, že jsou finanční poradci, které si platíš sama, tj. nemají provize, ale platíš si službu. Jenže nemá jistotu, že si sice zaplatí, ale zároveň si vezme od někoho i ty provize, že…
Finanční poradce musí být nezávislí a doporučit více variant od více ústavů. Aby si člověk mohl vybrat co mu sedí. Nesmí to být člověk, který dělá jen pod jedním ústavem. Pak bude chtít, aby jste si jako klient vzala to co má jeho společnost v nabídce, to je na nic.To je k ničemu, protože každý máme jiné představy o ceně, podmínkách atd.
@Abilka Tak nějak
. Ideální je mít někoho v rodině, ten by snad mohl opravdu být nezávislý a poradit nezištně.
@PetraRi píše:
Finanční poradce musí být nezávislí a doporučit více variant od více ústavů. Aby si člověk mohl vybrat co mu sedí. Nesmí to být člověk, který dělá jen pod jedním ústavem. Pak bude chtít, aby jste si jako klient vzala to co má jeho společnost v nabídce, to je na nic.To je k ničemu, protože každý máme jiné představy o ceně, podmínkách atd.
Každý finanční poradce je závislý - na provizích. A je jedno, jestli pracuje pro jednu instituci, či více.
@Meha píše:
Ty si tady děláš reklamu?
Nedělám, zajímá mě, jak to vidí ostatní.
Tak já osobně si myslím, že není rozdíl mezi tím mít provizi či výplatu a odvedenou práci.
@PetraRi píše:
To především ![]()