Rodinný finanční plán

23
19.9.14 21:58

Rodinný finanční plán

Ahojky Maminky. Mám na Vás dotaz. Už jste si nechaly vytvořit vaši rodinou finanční analýzu? Jestliže ano, jaké máte zkušenosti? Jestliže ne, plánujete to? Děkuji 8) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
19.9.14 22:00

To jde? Kdo to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.9.14 22:04

Ano jde.Je to super pomůcka v rodinných financích. Člověk si tak vše může pohlídat a vidí jak efektivně využívá své příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
19.9.14 22:08

Tak to bych o tom uvažovala, určitě. Jiný pohled na věc je jiný a často otevře oči. Ale musel by to dělat někdo, kdo není finančně zainteresovaný na množství pojistek a na množství půjček, co se mi pokusí vnutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.9.14 22:15

Musí Vám ho udělat finanční poradce, ale neee pojišťovák to je totiž velký rozdíl. Ten Vám totiž opravdu nastaví vše na míru a nic nenutí. Ale jistá doporučení jsou k danému klientovi nutná. To víme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
19.9.14 22:19
@Abilka píše:
Tak to bych o tom uvažovala, určitě. Jiný pohled na věc je jiný a často otevře oči. Ale musel by to dělat někdo, kdo není finančně zainteresovaný na množství pojistek a na množství půjček, co se mi pokusí vnutit…

To je právě ten problém - dělají to finanční poradci, kteří jsou na provizích z prodaných produktů závislí.
Takže analýza nebude nikdy nezávislá, navíc většina těchto poradců jsou rychlokvašky, příp. předělaní pojišťováci a financím jako takovým příliš nerozumí.

• Citovat
  • Upravit
1142
19.9.14 22:19

Doporučení jo, ale tvrzení, že jedině od tohoto finančního ústavu… to nemám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
19.9.14 22:20
@PetraRi píše:
Musí Vám ho udělat finanční poradce, ale neee pojišťovák to je totiž velký rozdíl. Ten Vám totiž opravdu nastaví vše na míru a nic nenutí. Ale jistá doporučení jsou k danému klientovi nutná. To víme všichni.

Ty si tady děláš reklamu?

• Citovat
  • Upravit
1142
19.9.14 22:21

@Meha Slyšela jsem, že jsou finanční poradci, které si platíš sama, tj. nemají provize, ale platíš si službu. Jenže nemá jistotu, že si sice zaplatí, ale zároveň si vezme od někoho i ty provize, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.9.14 22:24

Finanční poradce musí být nezávislí a doporučit více variant od více ústavů. Aby si člověk mohl vybrat co mu sedí. Nesmí to být člověk, který dělá jen pod jedním ústavem. Pak bude chtít, aby jste si jako klient vzala to co má jeho společnost v nabídce, to je na nic.To je k ničemu, protože každý máme jiné představy o ceně, podmínkách atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
19.9.14 22:24

@Abilka Tak nějak ;). Ideální je mít někoho v rodině, ten by snad mohl opravdu být nezávislý a poradit nezištně.

• Citovat
  • Upravit
Meha
19.9.14 22:25
@PetraRi píše:
Finanční poradce musí být nezávislí a doporučit více variant od více ústavů. Aby si člověk mohl vybrat co mu sedí. Nesmí to být člověk, který dělá jen pod jedním ústavem. Pak bude chtít, aby jste si jako klient vzala to co má jeho společnost v nabídce, to je na nic.To je k ničemu, protože každý máme jiné představy o ceně, podmínkách atd.

Každý finanční poradce je závislý - na provizích. A je jedno, jestli pracuje pro jednu instituci, či více.

• Citovat
  • Upravit
23
19.9.14 22:25
@Meha píše:
Ty si tady děláš reklamu?

Nedělám, zajímá mě, jak to vidí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.9.14 22:27

Tak já osobně si myslím, že není rozdíl mezi tím mít provizi či výplatu a odvedenou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.9.14 22:34
@PetraRi píše:
Finanční poradce musí být nezávislí a doporučit více variant od více ústavů. Aby si člověk mohl vybrat co mu sedí. Nesmí to být člověk, který dělá jen pod jedním ústavem. Pak bude chtít, aby jste si jako klient vzala to co má jeho společnost v nabídce, to je na nic.To je k ničemu, protože každý máme jiné představy o ceně, podmínkách atd.

To především :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel