Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, prdim na anonymitu..
Může mi někdo říct, jaký je oficiální seznam nezabavitelných věcí při exekuci? V domácnosti dva dospělí, dvě děti (4r a novorozenec).
@xsaleen píše:
Ahoj, prdim na anonymitu..
Může mi někdo říct, jaký je oficiální seznam nezabavitelných věcí při exekuci? V domácnosti dva dospělí, dvě děti (4r a novorozenec).
Oficiální seznam bohužel neexistuje, takže ti defakto můžou zabavit všechno-lednici, pračku, stůl, židle…možná tu postel ti nechají…pokud narazíš na Vránu, tak ti sebere i dětské hračky ![]()
Jo o tom už jsem něco slyšela.. já myslela, že něco je.. právě typu lednice, pračka, třeba díku postýlka atd
@xsaleen nic takového neexistuje. Musí nechat věci pro děti - postýlku, oblečení, běžné pomůcky pro péči o dítě. Dále postele, ledničku, vařič (sporák), věci nutné k práci (pokud je např osvč, živí ho pc, nářadí atd.. Jinak nic moc, můžou sebrat téměř vše vč takových věcí, jako je i pračka, myčka, mikrovlnka atd..
@xsaleen ještě dodatek, nezabavitelná je hotovost do 1000 kč, snubní prstýnky. To jsem zapoměla.
@martina.se píše:
@xsaleen nic takového neexistuje. Musí nechat věci pro děti - postýlku, oblečení, běžné pomůcky pro péči o dítě. Dále postele, ledničku, vařič (sporák), věci nutné k práci (pokud je např osvč, živí ho pc, nářadí atd.. Jinak nic moc, můžou sebrat téměř vše vč takových věcí, jako je i pračka, myčka, mikrovlnka atd..
Praxe je jiná, ledničku ti nevezme, jen pokud v ní máš životně důležité léky a klidně zabaví i nářadí co chlap potřebuje k výkonu povolání. Pak se můžeš bránit. Jo a o tom že ti seberou i mobil z ruky, odvezou ho a hned i ntb, aby ses mohla bránit co nejmín, nemluvím.
@Anonymní píše:
Praxe je jiná, ledničku ti nevezme, jen pokud v ní máš životně důležité léky a klidně zabaví i nářadí co chlap potřebuje k výkonu povolání. Pak se můžeš bránit. Jo a o tom že ti seberou i mobil z ruky, odvezou ho a hned i ntb, aby ses mohla bránit co nejmín, nemluvím.
ne, praxe jiná být nemůže. Prožila jsem to. Pc mi nesebrali, protože jsem věděla, co můžou a co ne. Já tohle zažila kvůli ex švagrovi, nám sebrali vše, ale věci ala lednička a pc museli nechat. Stačí vědět, že na to nemají právo. Mobil je něco jiného ale opět, pokud ho máš k výkonu povolání, sebrat ho nesmí.
@martina.se píše:
@xsaleen ještě dodatek, nezabavitelná je hotovost do 1000 kč, snubní prstýnky. To jsem zapoměla.
To asi bude větší částka. U nás byl v létě Vrána a v peněžence jsem měla 5000 a ty mi tam nechal, jen se ptali jestli jim je nemužu dát.
@Anonymní píše:
To asi bude větší částka. U nás byl v létě Vrána a v peněžence jsem měla 5000 a ty mi tam nechal, jen se ptali jestli jim je nemužu dát.
ne, je to jen 1000 kč. A o Vránovi mi ani nemluv, to je kretén na Ntou ![]()
@martina.se píše:že by zrovna oni nechali peníze, které bysi mohli vzít?? Kor když po nás chtěli do hodiny sehnat 10 000.
ne, je to jen 1000 kč. A o Vránovi mi ani nemluv, to je kretén na Ntou
@martina.se píše:
ne, praxe jiná být nemůže. Prožila jsem to. Pc mi nesebrali, protože jsem věděla, co můžou a co ne. Já tohle zažila kvůli ex švagrovi, nám sebrali vše, ale věci ala lednička a pc museli nechat. Stačí vědět, že na to nemají právo. Mobil je něco jiného ale opět, pokud ho máš k výkonu povolání, sebrat ho nesmí.
Ale může a můžeš jim klidně jmenovat zákony, volat polici…taková je moje zkušenost s panem Vránou a také vím co může a co ne
Možná jsi měla jen štěstí na dobré vykonavatele.My ho neměli a to s nima po telefonu mluvila i advokátka, že jednají protizákonně a jejich arogantní jednání i s ní bylo neskutečné.
@martina.se tak peníze nemám, snubák taky ne.. hlavně mi jde o ledničku, pračku, sporák a postele pro děti..jako snad k tomu nedojde, ale i tak chci bejt připravená
@xsaleen píše:
@martina.se tak peníze nemám, snubák taky ne.. hlavně mi jde o ledničku, pračku, sporák a postele pro děti..jako snad k tomu nedojde, ale i tak chci bejt připravená
A jedná se o velkou částku? Nezkoušeli jste si domluvit splátky?
@Anonymní píše:
A jedná se o velkou částku? Nezkoušeli jste si domluvit splátky?
nejde o velkou částku, ale každej by to chtěl po tisícovkách a to já prostě nemám..
@Anonymní píše:
Ale může a můžeš jim klidně jmenovat zákony, volat polici…taková je moje zkušenost s panem Vránou a také vím co může a co neMožná jsi měla jen štěstí na dobré vykonavatele.My ho neměli a to s nima po telefonu mluvila i advokátka, že jednají protizákonně a jejich arogantní jednání i s ní bylo neskutečné.
měla jsem štěstí právě na tohodle debílka.. ale nedala jsem se a pak jsem se s nim i soudila
protože věci zabavil neoprávněně..