Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne prijde nesmirne romanticka pohadka O princezne Jasnence a letajicim sevci, ta jejich laska je takova opravdova, na zaver jak k nemu Jasnenka bezi do veze tak to bych skoro obrecela ![]()
Já brečím při Městě andělů. Nicolas Cage se mi líbí a ten konec je smutný. Taky jsem obrečela tuším nedělní film na nově, jak se matka ocitla v těle své dcery. Na konci jsem řvala jak neurvalá. Ještě že přítel nebyl doma a malý už spal ![]()
je, ale teď koukám, že to nejsou pohádky ![]()
Já miluju Pyšnou princeznu. Král Mííííroslav, to byl kusanec
, takhle jsem si v dětství představovala ideálního hezouna. ![]()
Nevím, Gino, jestli jsi informovaná, ale při natáčení Pyšné princezny se Vladimíru Rážovi podařilo Alenu Vránovou alias Krasomilu doopravdy sbalit - a kvůli němu se rozešla (coby čerstvě vdaná) se svým tehdejším manželem. A tím nebyl nikdo menší než tehdy prominentní spisovatel Pavel Kohout…
To je potom ta pravá romantika…
A jinak „Sedmero krkavců“ je taky docela romantická pohádka… ![]()
Tak ja jsem klasik a vzdycky jsem milovala Tri orisky pro popelku
a pak ta stara cernobila Popelka s Hruskovou a Stepankem tusim ![]()
juro Onehdy tech „romantickych“ Sedmero krkavcu davali v televizi, deti byly na noc u babi (my nevlastnime TV) a nejstarsi se koukal, najednou plac z obyvaku, dojdem tam, Tadeas breci, televize vypnuta, pry ze ta zla kralovna nejen, ze vymenila to miminko za kote, ale jeste vzala na to miminko nuz - pak to vypnul a plakal - toz tak k te romantice
ale jinak to maji moc radi cteny ![]()
Zaverecna scena z Tri orisku pro Popelku kdy princ Travnicek odpovida na Popelciny Safranciny otazky tak ta mne dostava a jejich jizda na koni pri „Kdepak ty ptacku hnizdo mas“ no tak to mam fakt husi kuzi kdykoli to vidim ![]()
Juro, to jsem nevěděla, zas jsem chytřejší. Ale paní Vránové se vůbec nedivím ![]()
Mmch od Pavla Kohouta mám starou knížku komunistických pohádek O černém a bílém. Už jsem ji dlouho neotevřela, ale je tam pohádka O dvou chlapcích a soudruhu Gottwaldovi, o tom, jak se hloupý Honza dal k partizánům apod. Tak tohle je takový opak romantických pohádek. ![]()
Hlásím se jako černá ovce - romantiku nerada.. Možná tak ještě pohádky ( i kdy troškovy splácaniny nemohu ani cítit - hrozný kýč)..
Co se týká ostatních filmů - k smrti nenávidím kategorii" americká romantická komedie" - never more.
Jura007, teda Krkavci patří podle mě do kategorie pohádkových hororů a působí na mě dost depresivně, proto nemám ráda třeba ani Jezerní královnu nebo Malou mořskou vílu. Pohádka by podle mě měla pohladit na dušičce a ne ji drásat. Proto i ta Hrušková se Štědroněm se mi líbí pokaždé, když Popelku vidím, to je přece ta pravá pohádková nálada a romantika k tomu.
Lizbeth americké romantické komedie a také Rosamundu Pilcher opravdu nemusím, to vypínám okamžitě ![]()
Tak já romantiku ráda mám
ale z duše nesnáším Vámi zmiňované filmy typu Rosemunde Pilcher apod
.
Pro mě nádherný a romantický film (Španělský) je Hlas moře. Smutný, ale krásný.
Nejen romantická, ale i vtipná je pohádka Lotrando a Zubejda ![]()
Tak ja teda romantiku moc nemusim,protoze mi prijde takova nerealna,ale co me vzdy dostane jsou Tri orisky pro Popelku a z filmu Mesto andelu.
Jinak jak uz tu bylo uvedeno,nesnasim Rosemunde Pilcher.
Ježíš nepište o Rosemunde Pilcher dělají se mi osypky jen se oní někdo zmíní a jinak Tři oříšky pro popelku s Libuškou to pohladí na duši
Nedávno jsem někde četla, že by se neměly natáčet romantické filmy, že pak ženy od partnerů požadují nesplnitelné a jsou zklamané z reality.
a jak roztomile zpívá to mě dostává i po letech.
Jenže to by se potom nesměly natáčet ani pohádky.
Třeba tahle scéna z pohádky O štěstí a kráse se mi líbí už roky a moc. Karel Roden je tam táááák hezký
A myslím, že nejsem sama, které se tahle pohádková romantika líbí a ráda se u toho zasní
Co vy na to? Která romantická pohádková scéna se líbí vám?