Romantika v pohádkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
3.8.10 18:22

Jé, téma přesně pro mě… :jazyk: Já jsem teda na pohádkách vždycky ujížděla a ješt ujíždím. Třeba o Vánocích to je můj čas! :-) A jak jsem stará, tak běda, kdyby mě od pohádek v TV někdo vyrušoval. :mrgreen:

Ale je fakt, že naši ze mě byly vždycky neštěstní a pořád mi vtloukaly do hlavy, že to jsou jen pohádky, že v realitě je to jiné a ať hlavně nečekám na prince na bílém koni…

Troškovi pohádky taky moc nemusím, raději ty staré, klasické, Tři oříšky pro Popelku, Byl jednou jeden král, S čerty nejsou žerty, Princ a večernice, Třetí princ (Trávníček :srdce: ) apod. Já mám pocit, že dneska už takové pohádky nikdo ani neumí udělat. Mám ráda, když jsou ve scénáři vtipné dialogy (Tři oříšky..) a herci hrají (Byl jednou jeden král), nejen vyluzují skřeky/zvuky (Princezna ze mlejna) a přejdou z jedné strany scény na druhou (pohádkové inscenace)… :roll:

Taky mám ráda, když je po pohádce hezky na duši, ale třeba tu Malou mořskou vílu s Šafránkovou a Šafránkovou můžu, i když na konci řvu jak kráva… :oops: Ta je totiž krásná tím, že je o opravdové lásce. O takové, kdy chci, aby ten, koho miluji byl šťastný, i kdyby to nebylo se mnou, ale s jinou. Jaký to protiklad proti dnešní sobecké době, kdy chlap u výslechu řekne: Já ji tak miloval, že jsem bez ní nemohl žít, když mě opustila. A tak jsem ji zabil. :cert: A vůbec mu nedojde, že to není láska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
4.8.10 08:22

Jedna z novějších pohádek, co se mi líbila Kouzla králů

• Citovat
  • Upravit
2724
4.8.10 08:24

Nejromantičtější co snesu jsou Vzpomínky na Afriku (Meryl Streep a Robert Redford). Pohádky beru jako fikci, uřvanou princeznu Jasněnku a přeplácané Troškovy „jihočeské rurální romantické eposy“ považuju za mor (a moje holky teď zrovna týrají mně i manžela sborovým zpěvem hitu „Znám jednou oudolí…“.
Z hraných českých pohádek nás naposledy nadchl Anděl Páně a Čert ví proč, zcela neromantické a ještě Ať žijí rytíři a Kozí příběh.
Sedmero krkavců se nedá číst ani vidět (uslyším: „Zabili jste chléb, zkrkavčete!“ a nevím jestli se mám blbě usmívat nebo rovnou zvracet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
4.8.10 11:17

Taky je krásná pohádka S čerty nejsou žerty a jak někdo může koukat na Sedmero krkavců brrrr mám pocit že koukám na horor začala jsem na to koukat a za chvilku to vypla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.8.10 11:33
mamčababča píše:
Jedna z novějších pohádek, co se mi líbila Kouzla králů

Mi se Kouzla králů nelíbila vůbec. Resp ano, bylo to hezky natočené, ale nebavil mě příběh…
Mnohem víc se mi líbila pohádka Tři životy, ta běžela před 3mi týdny? Taky v pátek na ČT1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.8.10 12:11
BaraF píše: …Z hraných českých pohádek nás naposledy nadchl Anděl Páně…

Souhlasím, Anděl Páně je excelentní pohádka. Trojan je tam úžasnej… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
4.8.10 12:37

ahoj, tak k úvodu, to O štěstí a kráse mě taky dojímá, nejen mladý Roden, ale i Markéta Fišerová-Ebenová, když si člověk uvědomí, co se jí krátce nato stalo…
Pohádky mám taky ráda, Trošku taky nemusím, Sedmero krkavců mi taky přijde drsné, i když jsou tam „kusy“, na které se ráda podívám (Michal Dlouhý, mladí brněnští herci :lol: ).
Romantické filmy se jako všechny asi prostě musí umět. Rosamunde Pilcherová mě taky neláká (asi jsem nic neviděla, ale jen popis mě vždy odradí), ale jinak mám romantické filmy ráda. Např. naposled jsem viděla Přestupný rok a z toho jsem vpravdě urvaná, jakkoli zápletka jistě není hodna filozofa a děj „předvídatelný“, ale nechápu, proč by ta „předvídatelnost“ měla znamenat vždy chybu, sledovat sci-fi, kde nejsem schopna předvídat nic ani půlminuty dopředu - co to je za hodnotu. Nic mi to neříká, tak mě to nebaví, „romantická“ kategorie většinou znamená, že to není a) boj, historie, b) sci-fi, c) detektivka, krimi, thriller atd. Prostě je to „o životě“, byť se vše někdy jeví jednodušší a dopadá to lépe než běžně.
Není ale film od toho, abychom si i odpočali. Já sleduji ráda dramata, historické filmy, psychologické… Ale taky si ráda s kámoškama jen tak odpočinu u něčeho, kde vzdycháme, že ten Mathew Goode je prostě k sežrání a jak líbá :oops: (abych předeslala, ve filmu není jediná postelová scéna…).
A manžel se někdy podívá se mnou, někdy má svůj program a je rád, že já se zabavím. Podstatné je podle mě, že je třeba odlišovat realitu od filmu a já jsem v té své realitě a „romantice“ šťastná a stačí mi naprosto. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
4.8.10 12:40

Ještě dodatek - já s těmito „oddychovými“ filmy mám taky spojenou určitou náladu či atmosféru. Např. se těším, že si v září pustím někdy Lásku přes internet, protože ta podzimní atmosféra New Yorku mě vždy tak naladí. Pak mám zas kusy, které si pouštím k cukroví na Vánoce /Lásku nebeskou, Srdce k pronajmutí, Zasněženou romanci/ aj… :-)

• Citovat
  • Upravit
Ms.H
4.8.10 12:47

Do vánoční atmosféry u nás už několik let patří Grinch :mrgreen: ,ke kterému vypravěčskou roli čte Zdeněk Svěrák s jeho humorem, který mám ráda.

• Citovat
  • Upravit
1
1.10.17 23:23

Mně se zase líbí japonský romantický film pro děti šepot srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat