Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jahuhudka píše:
Konečně. se děti budou muset naučit, že někdy se prostě poslechnout musi
No, moje ADHD dítě si na tu roušku sahat bude a sundávat taky. A to je už školní. Tak holt nikam nepůjde. Stejně má chodit nakupovat jeden člen domácnosti. A na zahradě nebo v lese bude bez roušky.
Trenujte, ono se jim v tom blbe dycha. Nejdriv chvili doma a zapoj to do hry. My jsme pirati.
@Cuddy zkoušela jsem ansi moc ani neví co to pirát je nebo ji to nezajímá
@ludmilaadamkova píše:
Zkoušela jsem to 17 měsíční vysvětlit a nějak to bohužel nepobrala mám ji dát na zadek vždycky když si ji strhne? Nesmysl holt prostě nechodí na nákupy. Bohužel je v období kdy si bravorně cokoliv dokáže sundat čepici, rukavice šálu ale ještě nedokáže pochopit že něco musí.
Tak 17 mesicni bych dala do kocarku pod plastenku a jikdo ti nic nerekne.
Hlavně aby dospělí šli dětem příkladem Dnes při pohledu z okna ji dospěláci zase neměli
. Spíš nějakou radu, jak to udělat u dospělého, aby pochopil. Ale to bude asi rada nad zlato
Mám dvě děti - 3 a 6 let. Pomohlo ukazování fotek jiných dětí s rouškou a nosí jí bez problému. Dostali na vybranou - buď s rouškou ven a nebo budou doma sedět…
@smutná máma píše:
Hlavně aby dospělí šli dětem příkladem Dnes při pohledu z okna ji dospěláci zase neměli. Spíš nějakou radu, jak to udělat u dospělého, aby pochopil. Ale to bude asi rada nad zlato
Od půlnoci to už budou muset nosit všichni
Holky to jakoze pujdu s ditetem na vzduch do lesa a dvouletak bude muset mit na puse rousku??
@welovefashion píše:
No a nepochopil by už v tomto věku něco jako nebude rouška, tak nebudou ani bonbonky, sušenky?
To bohuzel nejak nefunguje
@lucenka píše:
Od půlnoci to už budou muset nosit všichni
To je dobre, protoze porad se tu najdou ti, kteri na rousky kaslou..
Protoze pokud se rekne, ze je to jenom doporučený, tak to pro ne nic neznamena ![]()
Dcera skoro 15m snese horko těžko čepici. Kdyz si dam šátek rve jako by ji někdo vraždil
Triletacka to vzala docela v pohodě, ale nikam nechodíme, max na zahradu u baráku… Kdyby ji nechtěla, tak bychom prostě nikam nešli. Obchod by obstaral manžel nebo někdo jiný z rodiny a hodil nám to za dveře… Děcka jsou nejhorší přenášeci, vše opatlaj, poprskaj… Jinak na ní plati, když ji seberu oblíbené hračky.
… Spíš řeším mimčo. Příští týden máme jít na preventivní a úplně bez ničeho brát nechci, ale roušku bych mu šila fakt titernou a aby se mi v ní neudusil je mu 8 týdnu.
![]()
@Pidulka1991 A myslíš, že na preventivní půjdeš? Já bych řekla, že ne…
Uplne male miminko bych ted nikde vubec nebrala max. na balkon nebo zahradu v kocaru, jestli je to nutne, tak bych zababulala a pouzila plastenku na kocar nebo plenku pripnout kolikem.
Ale rouskou bych netrapila. Mi se blbe dycha, takze si nedovedu predstavit miminko.
Rocni dite zname jsem videla, ze rousku zvlada.
Motivovat a jit prikladem. Vcera jsem darovala po detech hezke bavlnene povleceni, at pro deti usiji rousky, ktere budou lakave obrazky.
Zkoušela jsem to 17 měsíční vysvětlit a nějak to bohužel nepobrala mám ji dát na zadek vždycky když si ji strhne? Nesmysl holt prostě nechodí na nákupy. Bohužel je v období kdy si bravorně cokoliv dokáže sundat čepici, rukavice šálu ale ještě nedokáže pochopit že něco musí.