Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
**citace článku
**Děti předškolního věku úplně bez roušek
Obecná výjimka z povinnosti nosit roušku dosud platila jen pro děti do dvou let. Od úterý to platí pro všechny děti předškolního věku, oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ovšem opět s výjimkou Zlínského, Jihočeského a Libereckého kraje, kde je horší epidemická situace.
@Martanka92 píše:
**citace článku**Děti předškolního věku úplně bez roušek
Obecná výjimka z povinnosti nosit roušku dosud platila jen pro děti do dvou let. Od úterý to platí pro všechny děti předškolního věku, oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ovšem opět s výjimkou Zlínského, Jihočeského a Libereckého kraje, kde je horší epidemická situace.
Co je na tom nejasneho? Rousky az skolaci. Uz vidim, jak se u nekterych dohaduje, jestli uz chodi nebo nechodi do skoly
odkladovy muze mit klidně skoro osm.
@Martanka92 píše:
**citace článku**Děti předškolního věku úplně bez roušek
A co na tom nechápeš? Pokud nejsi ve zmiňovaném kraji, předškolní děti bez roušek.
No jasné mi to je. Jen mě zaráží, že třeba k doktorovi může bez roušky, když ještě včera se je museli mít všude krom školky. Jen jsem se chtěla utvrdit, že jsem to dobře pochopila, protože má dneska dcera rehabilitaci. Tak nerada bych měla problémy
@vokishka jasné mi to je, jen jsem se chtěla utvrdit. Taky už vidim jak se odhaduji, že dcera chodí ještě do školky, když oblečení nosí jako desetiletá
@Martanka92 píše:
No jasné mi to je. Jen mě zaráží, že třeba k doktorovi může bez roušky, když ještě včera se je museli mít všude krom školky. Jen jsem se chtěla utvrdit, že jsem to dobře pochopila, protože má dneska dcera rehabilitaci. Tak nerada bych měla problémy
Tak nektere veci, co vlada rozhodne, nechape nikdo. Rekla bych ale, ze jeste dnes budou ruzne hadky, protoze to dali vedet zase az vecer. Takze hodne lidi to nebude vedet. Doporucuju si rousku radeji strcit pro ni do tasky.
@vokishka jasný, stejně je mám v kabelce. Děkuji za odpověď a hezký den ![]()
Tak jsem zvědavá, zda to bude i v letadle..v pátek letíme, bylo by fajn, kdyby mladší nemusela mít roušku ![]()
Starší syn má tři roky a roušku jsem mu nedávala. Jednou jsme to trénovali do letadla, ale stejně to nebylo potřeba. U letecké společnosti, kterou jsme letěli, to měly děti povinné až od 6 let. Proto jsme s ní taky letěli
Já jsem četla, že se rouška pro děti do 5 let ani nedoporučuje. Tak nevím, proč to u nás bylo takhle povinné.
S dvouletým bych měla problém, že by mi s ní ani nevydržel a hned ji strhnul. Ve třech letech už to je v pohodě, že by ji toleroval. Ta hranice dva roky byla fakt nízká.
@Dobrej_tym V Nizozemsku jsou rousky povinne od 13 let napr. v MHD, obchodech apod.. Na zakladnich skolach /do 11, 12 let/ vubec. Nase chodi na stredni skolu /12 a 14 let/, rousky musi mit na chodbe a pri presunu do jine tridy. Ve tride ne, pouze vyjimecne, pokud se nedal dodrzet odstup od ucitele a dcera u jedne ucitelky, ktera byla v rizikove skupine. Venku jsme zde rousky nemeli nikdy. Myslim, ze to takhle stacilo.
Já čerpám odsud. Mělo by to být oficiální. https://covid.gov.cz/…ousky-uvnitr
Píše se tam, že děti do 2 let včetně (!!!) nemusí nosit roušku ani respirátor, dětem od 3 do 15 let stačí chirurgická rouška.
Dceři teď budou 2 roky a neumím si představit ji donutit roušku nosit (obzvlášť, když o tom nejsem vnitřně přesvědčená ani já!).