Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dejte spíš radu, jak to nasadit ročnímu dítěti
V zimě jezdila bez rukavic, díkybohu byla teplá zima ale teď začalo období i bez čepice, v roce do ní můžu hučet jak chci, ale bez výsledku, rozumí jen slovu ne
Je to vůbec povinné i pro mimina? Do obchodu s ní nechodím, ale obden chodíme alespoň na tu půl hoďku ven do parku.
@Monchichik nooo zatím nic neruší… V pátek budu volat a minimálně budu rušit očkování…
@zudina píše:
Holky to jakoze pujdu s ditetem na vzduch do lesa a dvouletak bude muset mit na puse rousku??
Od dnesniho vecera budou povinne vsude. Jestli mas na pokuty, tak rousku nedavej. Jinak motivovat, ze je to nutne. Nebo zustat doma. Kdyz bude v kocaru, tak bych to udelala, jak pisu, ze bych pouzila plastenku a plenku na kocar. Jinak nosit rousku.
@zudina píše:
To bohuzel nejak nefunguje
co si vyrobit roušku bez šití ze starého trička, to jsme dělali s nejstarší dcerou, at si vybere staré tričko, třeba s hezkým vzorem nebo obrázkem a můžete tvořit, stačí jen nůžky
https://www.televizeseznam.cz/…ova-64037481
poprípadě si tu klasickou pomalovat fixama…nebo muj syn si hraje na lupiče se šálou okolo pusy i nosu, tak to byste taky mohly dát, jít loupit do obchodu ![]()
@Pidulka1991 U tak maleho bych se taky bala, ze se udusi. Co mu prehodit plenu pres kocarek?
@malákráličice píše:
@Pidulka1991 U tak maleho bych se taky bala, ze se udusi. Co mu prehodit plenu pres kocarek?
Spíš jsem to myslela celkové v čekárně… Pojedu tam autem.. Před barákem naložím před ordinaci vylozim.
Řeším to taky, dítě 3,5. PAS, roušku na něj nedostanu, chytá hysak, i když jí mám já, tak nám asi konci procházky a já asi směřují do Bohnic..
Udělala jsem nám doma z povlaku roušky, partner chodí do práce a já s malou pouze odpo chvíli za baráky se projít a jinak jsme doma. Nakoupeno máme dost, tak tatínek jen dokupuje co případně dojde. Teď nám ušila kamarádka doma, dceři taky udělala malou. Předtím měla malá nákrčník a hrály jsme na bandity
U malých dětí bych roušku nebo cokoliv prostě dala, když už se musí jít někam. Dá se to pojmout formou hry ![]()
@Pidulka1991
U nás zítra taky preventivka. 8měsíční dceři jsem neúspěšně zkoušela vázat šátek a dokonce jsem jí ušila několik roušek, bohužel ihned to strhne a ocumlá ![]()
S doktorem jsem domluvená, že hned, jak přijdu, zavolám mu a vezme nás, ať nemusíme být v čekárně.
Horší je, že muž je teď v práci od rána do večera a já potřebuju na poštu. Holt asi budu muset na kočár hodit pláštěnku a zvládnout to, nemá mi kdo pohlídat.
@Kristynka22 píše:
Dejte spíš radu, jak to nasadit ročnímu dítětiV zimě jezdila bez rukavic, díkybohu byla teplá zima ale teď začalo období i bez čepice, v roce do ní můžu hučet jak chci, ale bez výsledku, rozumí jen slovu ne
Je to vůbec povinné i pro mimina? Do obchodu s ní nechodím, ale obden chodíme alespoň na tu půl hoďku ven do parku.
Na to rada není, to mu nevysvělíš. Dnes jsem zkoušela vše možné, dávat plyšákovi, aby viděla, formou hry i domluvy..Nic. Nesnese to a furt si to strhává, to prostě není reálné aby to tak malý děcka nosily. Doufám, že ta opatření budou mít nějakou úpravu pro menší děti-třeba jen ta plinka přes kočár.
@Badboda souhlas. Ta moje to taky hned sunda. Stejne jako nakrcnik. Pod plastenkou se vzteka.
@lachtanice86 píše:
@Badboda souhlas. Ta moje to taky hned sunda. Stejne jako nakrcnik. Pod plastenkou se vzteka.
tak vztekani nevadi, ne? Fakt si myslite, ze v Cine by toto take resili? Deti z narizeni nebyly vyjmute, tak bud si to dite necha nandat nebo bude rvouci pod plastenkou. Take to na me 21 mesicni dite zkousi, ale cim driv to pochopi, tim lepe. Mame pred sebou radu navstev doktoru, tak ma smulu.