Rovnátka, brýle - cena - otec

Anonymní
8.2.16 08:22

Rovnátka, brýle - cena - otec

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik jste platili za rovnátka? Dceru čekají na jaře, bude je mít určitě nahoře i dole. A brýle, ty bude mít dcera i syn.
Očekávám palbu v desítkách tisíc :?. Když požádám otce dětí o úhradu poloviny, je povinen to zaplatit? Když se mu do placení nebude chtít, uspěla bych s tím u soudu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
8.2.16 08:24

Tak to si nemyslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.2.16 08:27

Mě stály rovnátka se vším všudy (horní aparát, dolní, měnění drátů) cca 18 000 Kč a to jsem neměla žádnou výraznou vadu, nebylo potřeba nic navíc, byla jsem u průměrného ortodontisty. Pak vyndavací, ale ty už si nepamatuji, kolik stály. Dalo se vždy platit na splátky (bez úroku :mrgreen: )

Brýle se odvíjí od toho, jaké budete potřebovat a chtít, já mám lehoučké, s ne úplně obyčejnými skly (nevím, jakou mají úpravu) za 7 000 Kč.

Mám dojem, že by byla možnost s tímhle uspět, ale na to lépe odpoví jiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
8.2.16 08:34

Brýle zásadně kupuju přes internet ze zahraničí. Jsem tak na 15% ceny v ČR a slouží perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.2.16 08:37
@AlphaOmega píše:
Brýle zásadně kupuju přes internet ze zahraničí. Jsem tak na 15% ceny v ČR a slouží perfektně.

A jakou máš zkušenost s tím, aby seděly? Já musím vždy projít dvacet optik, než narazím na nějaké, které opravdu sednou, jak tvarem, tak velikostí, nemám žádné univerzální, také mě kolikrát napadlo objednat, ale raději jsem to vždy zavrhla :think: Myslím, že ani dítě v nich nechce vypadat strašně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
8.2.16 08:43

Na rovnátka ti může přispět i pojišťovna (např. VZP)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.2.16 08:48

@Saffiraa Ano, VZP 500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
8.2.16 08:48
@radkka píše:
A jakou máš zkušenost s tím, aby seděly? Já musím vždy projít dvacet optik, než narazím na nějaké, které opravdu sednou, jak tvarem, tak velikostí, nemám žádné univerzální, také mě kolikrát napadlo objednat, ale raději jsem to vždy zavrhla :think: Myslím, že ani dítě v nich nechce vypadat strašně.

Jednak prodejce dělá vizualizace, nahrajete fotku a vidíte, jak brýle na vás budou vypadat a jednak při objednávce se zadávají určité parametry brýli. Výrobce vám nezaručuje, že vám budou sedět, ale zaručuje, že vyrobí to co mu napíšete. Takže tyto fyziologické parametry jsme si změřili sami a výsledek mi seděl. Takže spokojenost.
Na druhou stranu je to samozřejmě nevýhoda, protože když něco naklikáte špatně, tak máte smůlu. Což se stalo ženě, která špatně naklikla zabarvení skel a dostala to co si objednala - růžové brýle.
Plus drobné úpravy si člověk udělá sám nebo v místní optice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.2.16 08:52
@AlphaOmega píše:
Při objednávce se zadávají určité parametry brýli. Výrobce vám nezaručuje, že vám budou sedět, ale zaručuje, že vyrobí to co mu napíšete. Takže tyto fyziologické parametry jsme si změřili sami a výsledek mi seděl. Takže spokojenost.
Na druhou stranu je to samozřejmě nevýhoda, protože když něco naklikáte špatně, tak máte smůlu. Což se stalo ženě, která špatně naklikla zabarvení skel a dostala to co si objednala - růžové brýle.
Plus drobné úpravy si člověk udělá sám nebo v místní optice.

Díky, asi to někdy zkusím, přijde mi, že mají lepší výběr a nemám ráda ty znechucené prodavačky, když si zkouším třicátý model a pořád se netvářím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
8.2.16 09:07
@Anonymní píše:
Když požádám otce dětí o úhradu poloviny, je povinen to zaplatit? Když se mu do placení nebude chtít, uspěla bych s tím u soudu?

otec má povinnost platit soudem stanovené alimenty, nic navíc. požádat ho o úhradu můžete, ale pokud nezaplatí dobrovolně, tak pak jedině jít k soudu s žádostí o zvýšení alimentů z důvodu zvýšených potřeb dítěte :nevim:

jinak cenu za rovnátka nevím, kluk měl v puse asi za tři tisíce jenom nějaký drátek, který už tedy má sundaný a rovnátka by měl být za nějaké dva-tři roky, podle toho, jak mu poroste čelist. co jsem se tak se zubařem bavila, tak v současných cenách by nás fixní rovnátka na jednu čelist pro něj orientačně vyšly na nějakých 20-25 tisíc, ale s tím, že se celá částka neplatí najednou, ale v průběhu asi dvou nebo tří let (už nevím přesně).

brýle jsem kupovala holce, ale jenom na čtení a sama si vybrala vlastně to nejlevnější, co bylo na prodejně, celkově nás to i s přípěvkem pojišťovny stálo asi patnáct stovek. předpokládám ale, že pokud by je měla nosit nastálo (ne jenom na čtení), asi by si vybrala jiné, minimálně bych jí dopřála lepší skla, takhle fakt chtěla jenom to nejobyčejnějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
8.2.16 09:08

@AlphaOmega A odkaz by byl, prosím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.2.16 09:09

@sagina To ale nebudou ta klasická nejobyčejnější rovnátka, ta totiž stojí pořád stejně, jako když jsem je nosila já a to osm až deset tisíc za čelist, i v Praze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.2.16 09:17
@Anonymní píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik jste platili za rovnátka? Dceru čekají na jaře, bude je mít určitě nahoře i dole. A brýle, ty bude mít dcera i syn.
Očekávám palbu v desítkách tisíc :?. Když požádám otce dětí o úhradu poloviny, je povinen to zaplatit? Když se mu do placení nebude chtít, uspěla bych s tím u soudu?

rovnátka 9500 kč na jednu čelist, kluk je musí mít i dole :think: otec nepřispěl, já ho ani nežádala, je v insolvenci, stejně by mi nic nedal, dluží mi mnohem víc. Soud ho nedonutí, to by se spíš plošně zvedly alimenty, ale jako že dojdeš na soud, chci zaplatit rovnátka, to fakt ne.. Brýle? pokud nechceš žádné vymoženosti a jsou to první, tak v klidu 500 kč se všim všudy - s čerpáním příspěvku od pojišťovny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.2.16 09:20

No brýle má mladší syn a ceny se pohybují různě, momentálně má doma troje - jedny stály 1500 (ale tam měli zrovna akci 50% sleva),druhé přes 3tis a třetí asi 2tis…

Rovnátka - starší syn dostane za měsíc, ale jen na horních šest zubů a za tohle cena 2300,–…já měla před šesti lety na horní i dolní čelist a se vším všudy mě to stálo 18000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.2.16 09:21

Jinak já mám brýle za 4000 tis, ale dítěti bych je nekoupila - znám svého, stejně by to rozflákal, takže obyč obroučky, obyč skla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.