Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, jdu si pro radu nebo spíš hledám někoho, kdo se s tím třeba setkal a čím to je… Dneska jsem byla u zubaře a opravoval mi mezizubní kaz. Dala jsem si lepší amalgám s víc množstvím stříbra, je to taková světlejší šedá plomba. Nicméně jakmile to přišlo k sobě jsem začala cítit v puse takovou divnou kovovou chuť, nebo spíš takovou tu chuť jako když jsme jako malí lízali baterky, takový to kovový pálení. Cítím to na tváři a zubu u té plomby
Je to strašně nepříjemné. Na protilehlém zubu dole mám taky plombu, tak mě napadlo, že spolu nějak reagují a „probíjí“… Chci se zeptat, měl jste to taky někdo tak? Přešlo to? Nebo si budu muset nechat udělat bílou plombu?
Mívám to občas u klasické amalganové blomby, většinou když vypiju moc horké kafe, asi to budou nějaké ty sra.ky co do toho dávají (rtuť atd).
Mam to za sebou minulý týden, bylo to nepříjemně kovové asi čtyři dny.Ted už se to „ojedlo“ a dobrý ![]()
Byla jsem z toho na nervy.
@Anonymní píše:
Mívám to občas u klasické amalganové blomby, většinou když vypiju moc horké kafe, asi to budou nějaké ty sra.ky co do toho dávají (rtuť atd).
Já mám pusu „plnou“ amalgámu a tohle se mi ještě nikdy nestalo…
@pralinka2727 ufff
Díky za zkušenost, tak snad to bude i můj případ
Jediný chvíle, kdy to necítím, je právě při jídle. Tak snad se to „ojí“ brzo ![]()