Kovová chuť plomby

559
4.2.16 20:41

kovová chuť plomby

Ahoj maminky, jdu si pro radu nebo spíš hledám někoho, kdo se s tím třeba setkal a čím to je… Dneska jsem byla u zubaře a opravoval mi mezizubní kaz. Dala jsem si lepší amalgám s víc množstvím stříbra, je to taková světlejší šedá plomba. Nicméně jakmile to přišlo k sobě jsem začala cítit v puse takovou divnou kovovou chuť, nebo spíš takovou tu chuť jako když jsme jako malí lízali baterky, takový to kovový pálení. Cítím to na tváři a zubu u té plomby :-( Je to strašně nepříjemné. Na protilehlém zubu dole mám taky plombu, tak mě napadlo, že spolu nějak reagují a „probíjí“… Chci se zeptat, měl jste to taky někdo tak? Přešlo to? Nebo si budu muset nechat udělat bílou plombu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.16 21:15

Mívám to občas u klasické amalganové blomby, většinou když vypiju moc horké kafe, asi to budou nějaké ty sra.ky co do toho dávají (rtuť atd).

• Citovat
  • Upravit
3337
4.2.16 21:33

Mam to za sebou minulý týden, bylo to nepříjemně kovové asi čtyři dny.Ted už se to „ojedlo“ a dobrý :mavam:
Byla jsem z toho na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.2.16 21:42
@Anonymní píše:
Mívám to občas u klasické amalganové blomby, většinou když vypiju moc horké kafe, asi to budou nějaké ty sra.ky co do toho dávají (rtuť atd).

Já mám pusu „plnou“ amalgámu a tohle se mi ještě nikdy nestalo…

@pralinka2727 ufff :) Díky za zkušenost, tak snad to bude i můj případ :) Jediný chvíle, kdy to necítím, je právě při jídle. Tak snad se to „ojí“ brzo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
4.2.16 22:18

Mně reaguje amalgám na uvařený bílek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie