Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dcera má dva kazy, tak jsme objednaní.
Zubařka nám nabídla možnost „oblbnutí/utlumení“ jakýmsi stříknutím do nosu. Že bude dítě v limbu a nebude o vrtání vědět.
Tak jsem na to samozřejmě kývla, nechci dceru zbytečně stresovat. Jsou jí dva roky.
Máte s tím zkušenost, nějaké postřehy?
Děkuji ![]()
@Caitlyn mi takhle ukecali a já pak celý den trnula hrůzou, aby se mi neudusil.. pokud zvládneš dítě, které o sobě neví, chová se jak těžce opilé, tak ano. Za mě? nikdy víc, jeden zážitek bohatě stačil
![]()
@martina.se A víš co to bylo zač? Já taky potřebuju oblbnou dítko, jinak nebude mít spravený zub, uvažuju o analgosedaci…
@martina.se píše:
@Caitlyn mi takhle ukecali a já pak celý den trnula hrůzou, aby se mi neudusil.. pokud zvládneš dítě, které o sobě neví, chová se jak těžce opilé, tak ano. Za mě? nikdy víc, jeden zážitek bohatě stačil![]()
Říkala, že si mám vzít kočárek, resp. že budu potřebovat odvoz. Že možná bude spát, možná ne. Že každé dítě reaguje jinak.
Btw. proč by se mělo dítě udusit?
![]()
Budu mít s sebou golfky a pojedeme MHD.
Našim dětem zubařka vždy spravovala naživo bez oblbováků, a to měl jeden synek komplet celý zub zkažený, vrtala opravdu hodně, a naprosto v pohodě. Seděli, drželi. A to jsou to jinak čerti, nikdy bych nevěřila, že to takto zvládnou.
@j.a.n.i1 to už bohužel netuším, je to pár let zpět. Zubař mi tehdy řekl, že to kluka jakože oblbne a on mi během chvíle naprosto zvadl, hystericky se smál, obracel oči v sloup a pod.. a v takovém stavu mu píchali injekci a rvali zub.. strašný.. já ho pak sama vezla autem, měla jsem strach, protože až poté mi dr řekl, ať hlídám, jak mi dýchá, než to odezní.. no šílený
já nakonec našla zubařku, co kluka udyndala - od té doby vrtání, trhání a vše bez jediného utlumovacího prostředku, max jakýs gel, co mu namaže na dáseń..
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se A víš co to bylo zač? Já taky potřebuju oblbnou dítko, jinak nebude mít spravený zub, uvažuju o analgosedaci…
Přesný název nevím, ale říkala že to používá její kolegyně ze Slovenska.
A že jak je oblbnutý, tak to dítě nebolí, ale může se stát, že bude u toho vrtání plakat.
Ale že ho to nebolí a že si nebude nic pamatovat.
A že je to lepší, než ho stresovat a traumatizovat.
Mám k téhle zubařce důvěru, sama k ní chodím už dlouho.
Je to taky máma, má cca tříleté dítě.
Je moc hodná.
@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd..
![]()
@Klementyna píše:
Našim dětem zubařka vždy spravovala naživo bez oblbováků, a to měl jeden synek komplet celý zub zkažený, vrtala opravdu hodně, a naprosto v pohodě. Seděli, drželi. A to jsou to jinak čerti, nikdy bych nevěřila, že to takto zvládnou.
My byly u zubařky dnes, seděla mi na klíně.
Ale jak jí zubařka ten zub jen ošplíchala vodou, tak už začala dost plakat.
Tak jsme to utnuli a domluvily se na jiný termín s tím stříknutím do nosu.
Potom když jsem s dcerou pak mluvila, tak říkala, že jí to ošplíchání nebolelo.
Ona má prostě strach ![]()
Je ještě maličká, já věřím, že jak bude starší tak to zvládne i bez toho spreje.
@Caitlyn Odkud jsi? Jinak kluk má vyvrtaný zub a pak se sekl nebylo možno mu udělat plombu.
@Klementyna píše:
taky jsem takovou našla, ale jejich zoufale malá, bohužel.. u mého - neošetřitelný pacient, pak už nereagoval ani na toto - prý jak byl ve stresu, tak to na něj neúčinkovalo, vzala jsem ho ke své zubařce a ta mu během týdne spravila vše bez jediného sajrajtu.. prostě ho udyndala.. ![]()
@martina.se píše:
@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd..![]()
My pojedeme MHD, budu ji mít v kočárku, budu ji hlídat. Budu pořád s ní.
Doma klidový režim.
Snad to nebude takové drama ![]()
Ty kazy se spravit musí, neumím si představit, že by jí to vrtali při vědomí.
Mám obavy aby neměla ze zubařů strach už napořád.
Radši takto, a postupem času, jak bude starší a statečnější tak se dopracujeme i bez toho utlumení.
Toto bude její úplně první vrtání.
Předtím byla u zubařky se mnou jen na čumendu a na zvykání.
@Caitlyn Tak u nás první vrtání OK, druhé problém - už věděl do čeho jde, na 3. pokus se nechal ukecat a vyvrtalo se to, ale skončili jsme na tom vzduchu, jak se to musí vysušit, aby plomba držela ![]()
Příspěvek upraven 02.02.16 v 13:21
@martina.se píše:
@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd..![]()
A nedali mu tenkrát příliš vysokou dávku? ![]()
A jak se to vlastně jmenuje? Že bych to zkusila vygůglit.
@j.a.n.i1 píše:
@Caitlyn Odkud jsi? Jinak kluk má vyvrtaný zub a pak se sekl nebylo možno mu udělat plombu.
Z Brna. Jak to myslíš, tím leknutím, jako už během toho utlumení?