Dětská zubařka - oblbující sprej do nosu

6160
2.2.16 12:54

dětská zubařka - oblbující sprej do nosu

Dcera má dva kazy, tak jsme objednaní.
Zubařka nám nabídla možnost „oblbnutí/utlumení“ jakýmsi stříknutím do nosu. Že bude dítě v limbu a nebude o vrtání vědět.

Tak jsem na to samozřejmě kývla, nechci dceru zbytečně stresovat. Jsou jí dva roky.

Máte s tím zkušenost, nějaké postřehy?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
2.2.16 12:59

@Caitlyn mi takhle ukecali a já pak celý den trnula hrůzou, aby se mi neudusil.. pokud zvládneš dítě, které o sobě neví, chová se jak těžce opilé, tak ano. Za mě? nikdy víc, jeden zážitek bohatě stačil :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
2.2.16 13:01

@martina.se A víš co to bylo zač? Já taky potřebuju oblbnou dítko, jinak nebude mít spravený zub, uvažuju o analgosedaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:06
@martina.se píše:
@Caitlyn mi takhle ukecali a já pak celý den trnula hrůzou, aby se mi neudusil.. pokud zvládneš dítě, které o sobě neví, chová se jak těžce opilé, tak ano. Za mě? nikdy víc, jeden zážitek bohatě stačil :cert: :zed:

Říkala, že si mám vzít kočárek, resp. že budu potřebovat odvoz. Že možná bude spát, možná ne. Že každé dítě reaguje jinak.

Btw. proč by se mělo dítě udusit? :nevim: :think:

Budu mít s sebou golfky a pojedeme MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.2.16 13:07

Našim dětem zubařka vždy spravovala naživo bez oblbováků, a to měl jeden synek komplet celý zub zkažený, vrtala opravdu hodně, a naprosto v pohodě. Seděli, drželi. A to jsou to jinak čerti, nikdy bych nevěřila, že to takto zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 13:10

@j.a.n.i1 to už bohužel netuším, je to pár let zpět. Zubař mi tehdy řekl, že to kluka jakože oblbne a on mi během chvíle naprosto zvadl, hystericky se smál, obracel oči v sloup a pod.. a v takovém stavu mu píchali injekci a rvali zub.. strašný.. já ho pak sama vezla autem, měla jsem strach, protože až poté mi dr řekl, ať hlídám, jak mi dýchá, než to odezní.. no šílený :zed: já nakonec našla zubařku, co kluka udyndala - od té doby vrtání, trhání a vše bez jediného utlumovacího prostředku, max jakýs gel, co mu namaže na dáseń..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:10
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se A víš co to bylo zač? Já taky potřebuju oblbnou dítko, jinak nebude mít spravený zub, uvažuju o analgosedaci…

Přesný název nevím, ale říkala že to používá její kolegyně ze Slovenska.
A že jak je oblbnutý, tak to dítě nebolí, ale může se stát, že bude u toho vrtání plakat.
Ale že ho to nebolí a že si nebude nic pamatovat.
A že je to lepší, než ho stresovat a traumatizovat.

Mám k téhle zubařce důvěru, sama k ní chodím už dlouho.
Je to taky máma, má cca tříleté dítě.
Je moc hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 13:13

@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:14
@Klementyna píše:
Našim dětem zubařka vždy spravovala naživo bez oblbováků, a to měl jeden synek komplet celý zub zkažený, vrtala opravdu hodně, a naprosto v pohodě. Seděli, drželi. A to jsou to jinak čerti, nikdy bych nevěřila, že to takto zvládnou.

My byly u zubařky dnes, seděla mi na klíně.
Ale jak jí zubařka ten zub jen ošplíchala vodou, tak už začala dost plakat.
Tak jsme to utnuli a domluvily se na jiný termín s tím stříknutím do nosu.

Potom když jsem s dcerou pak mluvila, tak říkala, že jí to ošplíchání nebolelo.
Ona má prostě strach :nevim:

Je ještě maličká, já věřím, že jak bude starší tak to zvládne i bez toho spreje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
2.2.16 13:15

@Caitlyn Odkud jsi? Jinak kluk má vyvrtaný zub a pak se sekl nebylo možno mu udělat plombu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.16 13:15
@Klementyna píše:

taky jsem takovou našla, ale jejich zoufale malá, bohužel.. u mého - neošetřitelný pacient, pak už nereagoval ani na toto - prý jak byl ve stresu, tak to na něj neúčinkovalo, vzala jsem ho ke své zubařce a ta mu během týdne spravila vše bez jediného sajrajtu.. prostě ho udyndala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:19
@martina.se píše:
@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd.. :think: :think:

My pojedeme MHD, budu ji mít v kočárku, budu ji hlídat. Budu pořád s ní.
Doma klidový režim.

Snad to nebude takové drama :nevim:

Ty kazy se spravit musí, neumím si představit, že by jí to vrtali při vědomí.
Mám obavy aby neměla ze zubařů strach už napořád.

Radši takto, a postupem času, jak bude starší a statečnější tak se dopracujeme i bez toho utlumení.

Toto bude její úplně první vrtání.
Předtím byla u zubařky se mnou jen na čumendu a na zvykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
2.2.16 13:21

@Caitlyn Tak u nás první vrtání OK, druhé problém - už věděl do čeho jde, na 3. pokus se nechal ukecat a vyvrtalo se to, ale skončili jsme na tom vzduchu, jak se to musí vysušit, aby plomba držela :-(

Příspěvek upraven 02.02.16 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:21
@martina.se píše:
@Caitlyn u nás to bylo tak, že byl fakt mimo, jak těžce opilej, špatně polykal sliny atd.. :think: :think:

A nedali mu tenkrát příliš vysokou dávku? :nevim:

A jak se to vlastně jmenuje? Že bych to zkusila vygůglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
2.2.16 13:22
@j.a.n.i1 píše:
@Caitlyn Odkud jsi? Jinak kluk má vyvrtaný zub a pak se sekl nebylo možno mu udělat plombu.

Z Brna. Jak to myslíš, tím leknutím, jako už během toho utlumení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.