Rovnátka pouze na noc

Anonymní
14.2.19 22:29

Rovnátka na noc

Zdravím asi se nevyhnu rovnátkám tak když už musí být tak hledám nějaké které by byli jen na noc a nejlíp aby jsem s nimi nezačla šišlat.
Horní zuby mám v pohodě, dolní mám trošku nakřivo ( přes sebe ). Zubařka mě posíla na ortodoncii ( nevnucuje mi to ) ptala se mě jestli jsem nad tím nepřemyšlela. ( upřímně zvykla jsem si že mám zuby jaké mám fakt to není nic hrozného ) ale doporučuje to i logopedka, prý to může pomoc s výslovnosti, která není špatná a tedy by teoreticky stačilo jen vyrovnat zuby. Takže představa že budu nosit rovnátka a šišlat tak že ty co mě neznají si budou myslet že neumím mluvit, ty co mě znají poznají že mám rovnátka. mě děsí.
Takže hledám sundavácí, na noc, aniž bych začla šišlat a pište prosím příp. i za kolik jste je měli :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
14.2.19 22:34

Nandavací rovnátka se dávají většinou jen na jemné srovnání zubů a hlavně po sundání fixních rovnátek, aby se zuby znovu nerozjely. Na ortodoncii ti řeknou všechny možnosti, sama to fakt rozhodnout nemůžeš. A sundavací rovnátka na spodní zuby vůbec nedávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
14.2.19 22:36

Já teda nosila oboje a paradoxně byly daleko lepší fixní. Zvykla jsem si hned, žádná změna v mluvení, nechala jsem si udělat ty průhledný, takže pak je vidět jen ten drátek a spousta lidí si všimla, že je mám, až když byli těsně u mě.
Sundavaci na noc byly pro mě peklo. Slinila jsem jak pavlovuv pes, spala s bavlnenou plenou pod hlavou, no děs.

Čili já doporučuju fixní. Stály mně tehdy 10.000 jedna čelist a nelituju. Zuby se mi srovnaly hodně rychle, bolesti jsem vůbec neměla. Paráda.

Tak uvidíš, jaký jsou zkušenosti.ostatních… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.2.19 22:39

Já bych do nich šla znova. Měla jasem jak pevná na obě patra tak sundavací na obě patra. Ze skušenosti můžu říct, že pevná byla lepší a nicko si nevšiml že je mám ani jsem nešišlala. pokud bys měla pevná určitě si nechej dát perleťové gumičky. Ty nejsou tolik vidět a nežloutnou jako bílé. Lidi se musel hodně zadívat aby zjistili, že mám rovnátka a byli dost překvapený. Taky záleží na tom jestli jaké budou zámky jestli železné nebo umělé. Rovnátky nejsou uplně pohodlná věc. Hlavně když přitahují drátky a jíst se musí dost opatrně protože to tahá. Jedla jsem všechno co bylo opravdu měkké. ano byla jsem srab a dávala si na hubu pozor. Memusíš se jich ale bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.2.19 22:40
@Aduš8 píše:
Nandavací rovnátka se dávají většinou jen na jemné srovnání zubů a hlavně po sundání fixních rovnátek, aby se zuby znovu nerozjely. Na ortodoncii ti řeknou všechny možnosti, sama to fakt rozhodnout nemůžeš. A sundavací rovnátka na spodní zuby vůbec nedávají

fixace na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.2.19 22:43
@alilauter píše:
Já teda nosila oboje a paradoxně byly daleko lepší fixní. Zvykla jsem si hned, žádná změna v mluvení, nechala jsem si udělat ty průhledný, takže pak je vidět jen ten drátek a spousta lidí si všimla, že je mám, až když byli těsně u mě.
Sundavaci na noc byly pro mě peklo. Slinila jsem jak pavlovuv pes, spala s bavlnenou plenou pod hlavou, no děs.

Čili já doporučuju fixní. Stály mně tehdy 10.000 jedna čelist a nelituju. Zuby se mi srovnaly hodně rychle, bolesti jsem vůbec neměla. Paráda.

Tak uvidíš, jaký jsou zkušenosti.ostatních… :mavam:

nosi sundavací na noc na dolní i horní bylo fakt dobrý. Pře mámou jsem nesměla mluvit pač padala do záchvatu smích ze šišlání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
14.2.19 22:46

To hlavně nerozhoduješ ty, ale lékař podle typu vady a možností srovnávání. Za mě mnohem lepší fixní než ty hnusný plastový na noc, jsou i na spodní zuby, ale šišláš s něma teda šíleně (i když nevím proč to na noc řešit, však na párty s něma chodit nebudeš) a s fixníma mluvíš úplně normálně, drátky vedou po zubech, na patře je max. 1 drát. I když zvolíš kovové (asi levnější) než skleněné, sice jdou vidět, ale není to zas taková tragédie, máš je maximálně na dva roky, co je to oproti celému životu s křivými zuby.? Navíc ty sundavací jsou prostě méně účinné, budeš se radši otravovat deset let se sundavacími nebo přežiješ rok-dva s fixními? Ale hlavně to musí posoudit ten ortodontista…tak hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.2.19 22:58

@Atisia já je měla už před dvanácti lety a tehdy jsem dostala po sundání fixních jen sundavací na noc a na spodní zuby mi nalepily zezadu drátek, aby se nerozjely. :nevim: tenkrát mi doktor říkal, že sundavací se na spodní zuby nedávají, proto jsme to výš psala :nevim: asi se za tu dobu hooodně změnilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.2.19 23:00
@Aduš8 píše:
@Atisia já je měla už před dvanácti lety a tehdy jsem dostala po sundání fixních jen sundavací na noc a na spodní zuby mi nalepily zezadu drátek, aby se nerozjely. :nevim: tenkrát mi doktor říkal, že sundavací se na spodní zuby nedávají, proto jsme to výš psala :nevim: asi se za tu dobu hooodně změnilo :mrgreen:

tak u mě je to 10 let koukám, že dva roky dělaj hodně:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.2.19 23:03

@Atisia to fakt nedokážu posoudit, teď jsem to hledala i na netu a moc jsem toho nenašla,jen, že se používají. Možná jak která ortodoncie, jestli mají svoje postupy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.2.19 23:07
@Aduš8 píše:
@Atisia to fakt nedokážu posoudit, teď jsem to hledala i na netu a moc jsem toho nenašla,jen, že se používají. Možná jak která ortodoncie, jestli mají svoje p ostupy :nevim:

Tak každý lékař léčí jinak a má svoje metody. Možná ji do věci kecaj i pojištovny. Mě je musel před 18tinama sundat právě kvůli pojištovně. Co s ní měl jsem nikdy neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21413
15.2.19 00:18

Mela jsem fixni, ted uz mam sundavaci na noc. Jako dite jsem mela sundavaci, musela jsem je nosit i pres den a byly na nic. Srovnaji mozna mensi vady, ale kdyz jsem je prestala nosit, zuby se zas rozjely. Uvidis, co ti rekne dokror na konzultaci. Ta me stala 200. Sundavaci rovnatka na noc 2500. Fixni cca 22000. Mela jsem pruhledne. Dalsi naklady na ortodoncii nebyly. Jen jsem si kupovala vosk na rovnatka, aby netlacily, a mela jsem velkou spotrebu kartacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
15.2.19 17:39

sundávací ronvnátka v dospělém věku jsou k ničemu a snad by je Vám ani ortodont neměl nabídnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.