Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Jako chápu, že tě to mrzí, ale už moc nechápu ty obavy z manžela. Co by dělal, kdyby se to dozvěděl? Vždyť to se může stát každému.
To se manžela až tak bojíš?
Vždyť se to stává, přece si nemusíš kupovat nový za 20 tis.
@ivašot. píše: Více
Prostě se stydím. Nedokážu to lépe vyjádřit. Asi ano, mám strach z reakce. Nevím.
Polohu teda s mužem nesdílíme, ale kdyby mě to tak žralo, on by byl první, komu bych to vyklopila už ve dveřích - já jsem tak pitomá, podívej, co se mi stalo! Ale teda vzhledem k dětem i svému povolání už dlouhé roky kupuji jenom outdoorové mobily.
A funguje? Jestli jo používala bych ho. Ale teda nebala bych se to říct manželovi.
Prosím tě klid, to se už stalo téměř každému. A pokud bude manžel prudit, řekla bych mu, že mu určitě už něco někdy vypadlo z ruky. Holt si koupíš nový a basta. Možna vzhledem k tomu, že máš malé děti, bych investovala do nějakého více nerozbitného.
@Anonymní píše: Více
Zkus se nad to povznést, stanou se horší věci, já si cca před 3 lety rozbila mobil, koupila nový asi za2 litry a do měsíce byl rozbitý i ten nový, povedlo se mi ho rozbít i přes kryt a tvrzené sklo, upadl mi fakt nešťastně na beton…No chlap mě označil za jelito, ale nenadával, jemu už se povedlo rozbít obrazovku několikrát
a sklo u hodinek asi 2×
Tohle se prostě stává…je to hloupý, ale nevyčítej si to moc dlouho ![]()
Trochu stíha doma co? A dítě když něco rozlije, tak se taky strachy počŭrává
tyhle domacnosti fakt nechápu, bat se vlastního manžela ![]()
Prosím tě, stane se. Mě několikrát. Kup si novej a nespekuluj. Stejně teď už s tím nic neuděláš.
Vždyť to jsou jen krámy. Mně kdysi kouslo dítě do telefonu, nemela jsem ochranu skla a displej v háji. Naštěstí se z telefonu nic nevysypalo. Jo, neměla jsem ho nechat ležet v dosahu, ale ze bych mela pocit neschopnosti
Manžel si predloni taky flaknul novym telefonem, byl na sebe nastvanej, to jo. No a protože jsem nepoucitelna, mladší dite mi predevcirem kouslo do telefonu. Už to mel s životností trochu nahnuty, ale tohle mu dobře neudelalo a holt jsem objednala nový, s výběrem mi manžel pomohl.
Zase se toho tolik nestalo. Má tehda rozbila mobil když mi vypadl na dlaždičky. Nedávno jsem zase rozsekala tablet ale úplně. To mi zase při manipulaci vypadl z ruky když jsem ho sundavala z docela vysoké skříňky. Prostě jsem koupila nový za málo. 3000. Stejně tamten byl tři roky stsry.Na čtení a písničky mi stačí. Manžel na to nic. Ten tvůj to stejně vidí ne? Tam není co tajit. Hlavně že se nestalo nic tobe. Já jsem teď na dovolené odrela auto. Vypadá to spíš jako spinave. Taky mě to mrzelo ale za chvíli to přešlo. Jsou horší věci. Prostě den blbec.
Holky, ten strach bude nejspíš zakotvený vzorce z dětství od našich. Podpořený tím, že manžel je opravdu pečlivý a dává si na věci pozor a jemu telefon asi fakt ještě nespadl. Na druhou stranu on ráno vstane, položí si ho v pracovně na stůl, tam ho má většinu dne. Neběhá s ním po baráku, po hřištích, neháže do kabelky a nefotí děti. A co je fakt, měla jsem si vybrat odolnější telefon. Teď mám iPhone a přijde mi opravdu křehký. Ale normálně funguje, jen má prasklé zadní sklo. Asi se nejprve zeptám v opravně, na kolik přesně by ta výměna vyšla. Ta minulá oprava vyšla na 4 tisíce. ![]()
Tak to máš ještě OK, já loni v Chorvatsku úplně nový mobil za desítku nechala před obchodem na zídce
při lízání zmrzky.. po pár minutách už tam nebyl.. v něm peprné fotky spousta údajů, banka
to bylo fakt horší… víš, kolik jsem ztratila v životě deštníků a jiných věcí… hele, stane se.. taky se vždy biju do hlavy, ale věšet se nebudem, ne..
stávají se mnohem, ale fakt mnohem horší věci ![]()
PS : pokud není problém ve financích, koupila bych si nový, cenově nepřestřelený… včetně ochrany toho skla
jsou to jen věci… ![]()
Ahoj, jak název napovídá, rozbila jsem si telefon. Strašně se za to stydím a popravdě mi to je fakt líto. Není to poprvé, poprvé jsem si ho neuhlídala a hodilo mi s ním dítě o zem a nyní vypadl z ruky mě. Jsem z toho smutná, je to hodně dané tím, že jak jsem na rodičáku s dětmi, jsem neorganizovaná a dávám si na věci mnohem méně pozor. Nebývala jsem, ale kombinace neustálého lítání za dětmi a stěhování mi sebrala režim a řád, který jsem měla a teď, jak jsem si rozbila ten mobil, tak to na mě dolehlo a mám výčitky, že jsem neschopná. No, k věci. Co s tím? Dát opravit? Koupit nový? Oprava stojí zhruba polovinu hodnoty nového. Snažit se co nejdéle fungovat s tím rozbitým? Velká chyba byla, že jsem neměla zadní ochranné sklo, jen pouzdro. Strašně nechci, aby se to dozvěděl manžel. Stydím se. Peníze máme, ale tohle jsou fakt blbě vyhozené peníze. Když bych koupila nový, tak se to asi dozví přes sdílenou polohu. Sdílíme. To bych musela starý telefon vymazat a dát spárovat nový. To si všimne. Fakt mi je z toho smutno.