Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, prosím o radu, kdo má nějaké zkušenosti s tabletem. Mám Lenovo A8-50. Včera na něm syn hrál nějakou hru, pak mu najednou přestal jít. Přesně z něj nedostanu, jak se to stalo, je mu 5 let. Myslela jsem, že je jen vybitý, tak jsem ho nabila a nic. Když zmáčknu tlačítko zapnout, jen mi jako trochu matně šedě zablikne displej, a nic. Taky přemýšlím, na co je to širší tlačítko vedlo toho užšího zapínacího. Nemáte s tím některá zkušenost?
Tak to širší tlačítko bývá na ovládání hlasitosti..jinak proč tablet nejde se da těžko takhle od stolu posoudit
jak ho mate dlouho? je v zaruce?
Me se table občas zasekne a pomůže dlouho držet tlačítko na zapínání. Ale třeba půl minuty. A to druhé bývá hlasitost jak už tu je psáno
@Mamina87 Necelý rok, takže v záruce je. Zkusila jsem dlouho držet, ozval se zvuk jak při zapínání, ale displej nenaběhl.
Asi máš rozbitý displej…tablet mohl spadnout, šla bych reklamovat a dělala ze sebe vola, že se to stalo samo od sebe. ![]()
@kve-tinka Určitě jo, dcera mi říkala, že mu spadnul, ale bylo to na koberec, tak jsem myslela, že se nic nestalo, mě už taky spadnul a nic. Obávám se, že raklamaci neuznají.
Jestli je v záruce a na displeji není vidět žádná trhlina, tak ho prostě vemte k reklamaci.
@kotyk Nic tam vidět není, zkusím reklamovat, nic jiného mi nezbývá, ach jo ![]()
Taky bych to zkusila reklamovat, my tu máme pár rozbitých tabletů po pádu a u všech je rozbité sklo, ale displej jede, takže bych to možná opravdu tipla na nějakou jinou závadu.
Zkusit reklamovat to můžeš, za to nic nedáš. a jak šedě problikne? nám nejmenší jeden tablet strhnul na zem, a okem viditelnou prasklinu nemá, sklo neprasklo, ale při pokusu o zapnutí tma problikne taková jakoby bílo-šedo-černá „mapa“, praskl jen ten vnitřní displej.
@slavuska1 Jen sedisplej trochu zbarví do šedé barvy, v rozích je ta šedá tmavší a asi v jedné třetině vede tmavší šedá čára.
Tak to bude tak jak tu psali. zřejmě se pádem rozbila obrazovka. určo vem reklamovat že ti to takhle začlo blbnout samo a uvidíš
@teri.teri.x Můžeš se v něm začít rejpat sama
Ale jestli je v záruce, testla bych nejdřív reklamaci, za to nic nedáš.
Může to být vysunutý kabel, nebo prasklý spoj. Dej to na reklamaci a uvidíš. Btw. co to je za dobu, kdy už i 5leté děcka ujíždí na tabletech?
![]()