Rozchod a cestování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mývalova žena
8.10.19 16:52
@Anonymní píše:
Právě, že je to důležitá součást vztahu. Někdy se ale přeceňuje.

Není to alfa omega. Důležité je, aby byl tolerantní a cesty ti přál a dopřával. Precenuje se to tedy často. Lidé si mnohdy neuvědomují, co je pro vztah opravdu důležité.

• Citovat
  • Upravit
21111
8.10.19 16:54
@Anonymní píše:
Rozešla jsem se s přítelem. Jezdili jsme na dvě zahraniční dovolené ročně a spoustu výletů. Teď aby to nevyznělo, dovolenou jsem si platila sama. Bojim se, že nepotkám muže, se kterým bych taky tak cestovala. Říkám si, že můžu i sama, ne?
Prosím anonym.

Můžeš, já ti to dovolím i takhle na dálku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
8.10.19 17:43
@Dája999 píše:
Zakladatelko, já ti nevím - možná jsem tvé příspěvky jen nepochopila, ale už na začátku píšeš, že jste cestovali s ex a bojíš se, že nenajdeš muže, se kterým bys jezdila v budoucnu.
Pak zmiňuješ Portugalsko, ALE! let je s přestupem.
Moc se nedomluvíš.
Tady zase zmínka o ex jeho smyslu života ty to tak NEMÁŠ.
Třešinka na dortu tvé cestovatelské vášně jsou teda zmínky o cool fotkách na „instáči“.Celé to zní poněkud nekonzistentně a dost naivně.
Fakt bych se na tvém místě dala do hledání nějaké cestovatelské skupiny, budeš sama za sebe, ale v partě zkušených.
Ať ti to vyjde :kytka:

Taky mi to přijde nějaké švihlé.

• Citovat
  • Upravit
8.10.19 17:56
@Anonymní píše:
Ale jo, je v pohodě. :) A co si myslíš Ty o cestování? Pro mého ex to byla priorita. Znám ale plno lidí, kteří necestují. Dneska jak necestuješ, nedáváš své fotky na instagram, tak nejsi cool.

A to ti nakukal kdo? 8o 8o Nemám facebook ani instagram ani jinou sociální síť. A cestuju ráda a nemusím si tahat triko, kde všude jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
8.10.19 18:07
@salamio píše:
Taky mi to přijde nějaké švihlé.

:mrgreen: :mrgreen: tak já se tady, kruci, patlám s výrazy " nekonzistentní, naivní " a ty se s tím nepářeš. :pankac:
Takhle - třeba ji fakt baví cestovat, ale na sólo výlety po světě to prostě nevypadá, takže kdyby našla fajn partu, bude v pohodě.

Nakoukla jsem na FlightMemory, netušila jsem, že něco takového existuje.
Nad Atlantikem jsme se proletěli pár dnů po tobě, taky západní pobřeží kontinentu, jen o něco „vejš“. :palec:
Klobouk dolů, jestli tohle absolvuješ pravidelně, já mám na dlouho splněno - paradoxně ani ne let samotný, ale jet lag jsem si užila se všemi příznaky jak z příručky o cestování :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
8.10.19 18:10
@Dája999 píše: :mrgreen: :mrgreen: tak já se tady, kruci, patlám s výrazy " nekonzistentní, naivní " a ty se s tím nepářeš. :pankac:
Takhle - třeba ji fakt baví cestovat, ale na sólo výlety po světě to prostě nevypadá, takže kdyby našla fajn partu, bude v pohodě.Nakoukla jsem na FlightMemory, netušila jsem, že něco takového existuje.
Nad Atlantikem jsme se proletěli pár dnů po tobě, taky západní pobřeží kontinentu, jen o něco „vejš“. :palec:
Klobouk dolů, jestli tohle absolvuješ pravidelně, já mám na dlouho splněno - paradoxně ani ne let samotný, ale jet lag jsem si užila se všemi příznaky jak z příručky o cestování :pankac:

Jetlag je často loterie, někdy úplně v pohodě a někdy mě to sejme. Ale při dodržování pár pravidel se to dá zvládat.

• Citovat
  • Upravit
4705
8.10.19 18:36
@salamio píše:
Jetlag je často loterie, někdy úplně v pohodě a někdy mě to sejme. Ale při dodržování pár pravidel se to dá zvládat.

No, moje hubatá spolucestující suše utrousila, že „to bude věkem“ :mrgreen:
Mně fungovalo přesně i pravidlo, že z východu na západ je to většinou v pohodě, opačným směrem hůř.
Po příletu tam a bezproblémovém naskočení do místního času, jsem usoudila, že jsem z těch šťastnějších, komu to problém nedělá a návrat mi předvedl, že příště nemám dělat předčasné závěry - poučená ;)

Zakladatelko, pardon za OT :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
8.10.19 18:44

No jasne ze muzes i sama a urcite to bude mit sve vyhody treba exotiku kterou muzes zazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 18:51
@salamio píše:

Můžeš mi popsat ta pravidla? Čeká mě cesta za oceán a s posunem o několik hodin nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
8.10.19 20:04
@Bellatrix Lestrange píše:
Můžeš mi popsat ta pravidla? Čeká mě cesta za oceán a s posunem o několik hodin nemám zkušenost.

Je toho všude na webu plno. Mně konkrétně pomáhá:

• Při letech na západ během letu nespat, jinak tam člověk dorazí odpoledne místního času vyspaný a večer už neusne. Je lepší to překonat, a jít spát až večer.
  • Při letech na východ se naopak snažit usnout co nejdříve a vynechat jídlo (doma se taky nenajíš půl hodinu před usnutím). Většinou zahlásím letušce, že nebudu chtít servis, a hned po vystoupání do hladiny si ustelu a snažím se spát.
  • Nepít alkohol ani kafe.
  • Pít hodně vody.
  • Lehčí jídlo.
  • Když člověk letí na delší dobu, pomáhá brát pár dní melatonin na začátku noci cílové časové zóny. Ale když třeba letím do Atlanty na tři dny, nemá to smysl.

Každému ale pomáhá něco jiného, člověk musí zkoušet.

• Citovat
  • Upravit
8.10.19 20:08

@salamio Děkuji. Bojím se létat, takže nějaký panák asi bude. S tím ostatním žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
8.10.19 20:09
@Bellatrix Lestrange píše:
@salamio Děkuji. Bojím se létat, takže nějaký panák asi bude. S tím ostatním žádný problém.

Bát se nemusíš, ještě nebyla taková nehoda, aby se letadlo nevrátilo zpátky na zem.

• Citovat
  • Upravit
122406
8.10.19 21:56

Můžeš cestovat sama a nebo se mnou a mou malou dcerkou. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
8.10.19 22:10
@mrav píše:
Můžeš cestovat sama a nebo se mnou a mou malou dcerkou. :mrgreen: :mavam: