Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Rozešla jsem se s přítelem. Jezdili jsme na dvě zahraniční dovolené ročně a spoustu výletů. Teď aby to nevyznělo, dovolenou jsem si platila sama. Bojim se, že nepotkám muže, se kterým bych taky tak cestovala. Říkám si, že můžu i sama, ne?
Prosím anonym.
Můžeš, já ti to dovolím i takhle na dálku ![]()
@Dája999 píše:
Zakladatelko, já ti nevím - možná jsem tvé příspěvky jen nepochopila, ale už na začátku píšeš, že jste cestovali s ex a bojíš se, že nenajdeš muže, se kterým bys jezdila v budoucnu.
Pak zmiňuješ Portugalsko, ALE! let je s přestupem.
Moc se nedomluvíš.
Tady zase zmínka o ex jeho smyslu života ty to tak NEMÁŠ.
Třešinka na dortu tvé cestovatelské vášně jsou teda zmínky o cool fotkách na „instáči“.Celé to zní poněkud nekonzistentně a dost naivně.
Fakt bych se na tvém místě dala do hledání nějaké cestovatelské skupiny, budeš sama za sebe, ale v partě zkušených.
Ať ti to vyjde
Taky mi to přijde nějaké švihlé.
@Anonymní píše:
Ale jo, je v pohodě.A co si myslíš Ty o cestování? Pro mého ex to byla priorita. Znám ale plno lidí, kteří necestují. Dneska jak necestuješ, nedáváš své fotky na instagram, tak nejsi cool.
A to ti nakukal kdo?
Nemám facebook ani instagram ani jinou sociální síť. A cestuju ráda a nemusím si tahat triko, kde všude jsem byla.
@salamio píše:
Taky mi to přijde nějaké švihlé.
tak já se tady, kruci, patlám s výrazy " nekonzistentní, naivní " a ty se s tím nepářeš. ![]()
Takhle - třeba ji fakt baví cestovat, ale na sólo výlety po světě to prostě nevypadá, takže kdyby našla fajn partu, bude v pohodě.
Nakoukla jsem na FlightMemory, netušila jsem, že něco takového existuje.
Nad Atlantikem jsme se proletěli pár dnů po tobě, taky západní pobřeží kontinentu, jen o něco „vejš“. ![]()
Klobouk dolů, jestli tohle absolvuješ pravidelně, já mám na dlouho splněno - paradoxně ani ne let samotný, ale jet lag jsem si užila se všemi příznaky jak z příručky o cestování ![]()
@Dája999 píše:![]()
tak já se tady, kruci, patlám s výrazy " nekonzistentní, naivní " a ty se s tím nepářeš.
Takhle - třeba ji fakt baví cestovat, ale na sólo výlety po světě to prostě nevypadá, takže kdyby našla fajn partu, bude v pohodě.Nakoukla jsem na FlightMemory, netušila jsem, že něco takového existuje.
Nad Atlantikem jsme se proletěli pár dnů po tobě, taky západní pobřeží kontinentu, jen o něco „vejš“.
Klobouk dolů, jestli tohle absolvuješ pravidelně, já mám na dlouho splněno - paradoxně ani ne let samotný, ale jet lag jsem si užila se všemi příznaky jak z příručky o cestování
Jetlag je často loterie, někdy úplně v pohodě a někdy mě to sejme. Ale při dodržování pár pravidel se to dá zvládat.
@salamio píše:
Jetlag je často loterie, někdy úplně v pohodě a někdy mě to sejme. Ale při dodržování pár pravidel se to dá zvládat.
No, moje hubatá spolucestující suše utrousila, že „to bude věkem“ ![]()
Mně fungovalo přesně i pravidlo, že z východu na západ je to většinou v pohodě, opačným směrem hůř.
Po příletu tam a bezproblémovém naskočení do místního času, jsem usoudila, že jsem z těch šťastnějších, komu to problém nedělá a návrat mi předvedl, že příště nemám dělat předčasné závěry - poučená ![]()
Zakladatelko, pardon za OT ![]()
No jasne ze muzes i sama a urcite to bude mit sve vyhody treba exotiku kterou muzes zazit
@salamio píše:
Můžeš mi popsat ta pravidla? Čeká mě cesta za oceán a s posunem o několik hodin nemám zkušenost.
@Bellatrix Lestrange píše:
Můžeš mi popsat ta pravidla? Čeká mě cesta za oceán a s posunem o několik hodin nemám zkušenost.
Je toho všude na webu plno. Mně konkrétně pomáhá:
Každému ale pomáhá něco jiného, člověk musí zkoušet.
@salamio Děkuji. Bojím se létat, takže nějaký panák asi bude. S tím ostatním žádný problém.
@Bellatrix Lestrange píše:
@salamio Děkuji. Bojím se létat, takže nějaký panák asi bude. S tím ostatním žádný problém.
Bát se nemusíš, ještě nebyla taková nehoda, aby se letadlo nevrátilo zpátky na zem.
@mrav píše:
Můžeš cestovat sama a nebo se mnou a mou malou dcerkou.![]()
Nemáš náhodou přítelkyni?
@salamio píše:
Nemáš náhodou přítelkyni?
Právě proto ten smajlík.
![]()
Není to alfa omega. Důležité je, aby byl tolerantní a cesty ti přál a dopřával. Precenuje se to tedy často. Lidé si mnohdy neuvědomují, co je pro vztah opravdu důležité.