Rozdělení peněz, domácnost

Anonymní
18.4.14 14:45

Rozdělení peněz, domácnost.

Dobrý den, předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem přítel. Žijem spolu 5 let. Máme dítě 3 roky. Žijem v rodinném domě… v jedné pulce tchýně, tchán… druhá pulka je naše…Celou dobu co se týkalo peněz super…Až do včerejška…14tého.. jsem dostala rodičák.. jelo se nakkupovat… samozřejmě že jsem už neměla ani korunu. Což nevadilo, protože včera dostal chlap peníze,, jenže. Říkám mu že potřebuju zaplatit ještě 850kč. S paní jsem se domluvila že to budu poslílat poštou… Jenže problém…chlap mi řekl že to mám poslat přez učet… jenže když jsem mu řekla že bohužel musím přez poštu… tak po mě hodil peněženku, stím že se mám těma prachama udusit. Koukala jsem na něj. Říkám mu ale vždyt máš dva tisíce. A on říkal no sežer si je.Dost se mě to dotklo.Jako nikdy tohle nedělal. Peníze jsem si od něj nevzala. Před pul hodinou došel domu. Říkám mu.. musíme zajet do obchodu..Nemám prací prášek.. toaletní papír a jar…No nekupovala jsem to z mích peněz, protože říkal že až mu dojdou peníze tak se to dokoupí…Potřebuju savo, okenu, a podobně…Říkám mu,,super. tak pojedem teda to nakoupit.. jo..On se na mě podíval a říká,,, a nevíš tak za co.. nemám… koukala jsem na něho… však jsi měl dva tisíce… na to mi nedokázal odpovědět… hodil na stul 300kč a říká na.Ani jsem se těch peněz nedotkla.. říkám mu.. nevadí,,, já je nepotřebuju nechcej si,, je a on na mě… že má na učtě jen 12 tisíc… a že kartu do bankomatu má jeho matka…jela do nemocnice.. načím autem, a kartu nechal v autě… že zapoměl… takže budem 14 dní bez peněz. Tak mu říkám no tak jako neoperu ti, neuvařím… nemám z čeho…Sebral ty peníze a říká sprominutím naser si.To už je na mě jako moc.Tak jsem se sebrala stím že odejdu z pokoje…Otočila jsem se a říkám mu.. no… tak to jako budem mít každý své peníze nebo jak… on se na mě anni nekoukl.. a mlčel… jen jsem při odchodu zaslechla jak říká… těch tvech 3800kč…Omlouvám se za chyby a že je to zmatené… ale jsem na něho naštvaná.. rozrušná…A ani nevím co od vás čekám za reakce… jen jsem to musela dostat ven.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
18.4.14 14:48

Proto máme společný účet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 14:52
@geilens píše:

Tak to jsem taky zkoušela… říkal že to tak nechce.. a vtu dobu mě to neštvalo.

• Citovat
  • Upravit
4620
18.4.14 14:54
@Anonymní píše:
Tak to jsem taky zkoušela… říkal že to tak nechce.. a vtu dobu mě to neštvalo.

A to se takhle k tobě chová běžně? Promiň ale z něj to pohrdání tebou úplně čiší :nevim: Jiný problém nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
18.4.14 14:55

A do teď to bylo s penězi vždy v pohodě? Když už je máte rozdělené, měli jste je rozdělené „spravedlivě“? Pokud ano, spíš mi to přijde, jako že má teď on s penězi nějaký problém (a nechce ti o něm říct), aspoň tak jsem to z toho popisu pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.4.14 14:56

Nj pozde bycha honit kdyz uz je to nejak nastavene. Ja bych ho ted nechala vycukat, zadny pijedeme nakupovat. Max bych si koupila chleba rohliky proste abych mela co dat diteti a pockala az bude schopen rozumne rozmluvy. Blby ze mate tchany hned vedle hadam ze se kdyztak naji tam a pripadne mu i vyperou ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323

Tak třeba je nervozní z toho, že nemáte moc peněz a úspora na účtě se ztenčuje. To jeho chování je strašný, ale píšeš, že jsi 14. dostala rodičák a už ho nemáš? To ho dáš za jeden nákup? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714

Já jsem teda nepochopila, jaký je tu skutečný systém v hospodaření penězi a jaký očekáváš problém.
POchopila jsem pouze, že jste se jednou pohádali kvůli penězům, a vlastně jste to dosud v klidu ještě neprobrali.
Počkat, vychladnout a s klidnou hlavou to nějak pořešit - on vybuchnul možná zcela zbytečně, tvé řešení situace v hádce - každý za své taky není dvakrát moudré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
18.4.14 14:57
@geilens píše:

I my.
Teoreticky mohu utratit 40 000 za měsíc, manžel ani kartu k účtu nemá, nechtěl ji, vyberu mu vždy po výplatě 5000 a s tím si hospodaří, když potřenuje, tak mu ještě vyberu. Mockrát jsem mu říkala, aby si pořídil druhou kartu, nechce.
Zakladatelko, je mi tě líto, bohužel nevím co poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
18.4.14 15:00

A to se takhle začal chovat najednou ze dne na den? Jestli jo, tak bych se spíš než, jestli jako budete mít oddělené peníze, ptala, co se děje, se k tobě chová takhle. Napadá mě, že buď má bokovku nebo ho vyhodili z práce a on se to bojí přiznat.
A tu kartu v autě nějak nechápu. To je takový problém si tam pro ni dojít nebo dojet, abyste nebyli 14 dní bez peněz? Nebo přeposlat peníze na tvůj účet, abys mohla vybrat ty? Vždyť to jsou výmuvy jak z blbého filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.4.14 15:02

Také bych nedala peníze někomu, kdo za tři dny rozfofruje celý rodičák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
18.4.14 15:02
@geilens píše:
A to se takhle k tobě chová běžně? Promiň ale z něj to pohrdání tebou úplně čiší :nevim: Jiný problém nemáte?

Kdo nechce společný účet, tak pohrdá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
18.4.14 15:03
@Pomka píše:
Tak třeba je nervozní z toho, že nemáte moc peněz a úspora na účtě se ztenčuje. To jeho chování je strašný, ale píšeš, že jsi 14. dostala rodičák a už ho nemáš? To ho dáš za jeden nákup? 8o

Jestli má rodičák 3800 nebo kolik je ten automatický čtyřletý, tak proč ne? My běžně děláme velké nákupy za 4 litry, když je v tom nějaká dražší drogerie nebo spotřební zboží, tak i víc. Je to pohodlnější než se obden trmácet do obchodu pro pár drobností za tři stovky, ktré by se za ten měsíc nasčítaly na stejnou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.4.14 15:04

Ano ano jinak než v klidu si sednou a promluvit si, nepújde… neboj bude to dobrý, jen to chce si udělat v penězích pořádek. Taky u nás byli trochu boje, ale co je společný účet je vše ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.4.14 15:05

@Kassy Mně to přijde za jeden nákup strašně moc. Pokud ano, tak to musí být nákup základních věcí, ale ty ona nekoupila, protože píše, že pak potřebovala prací prášek a ostatní drogerku. Takže dát rodičák jen za jídlo mi přijde fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí