Rozdělení peněz, domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
18.4.14 15:05

@Fjodorka Já to moc nechtěla psát. :oops:
Ale zřejmě neznáme celá fakta, ačkoli zběžně to vypadá prostě tak, že je to hospodaření trochu chaotické.
Pár dní po rodičáku a utracení celé částky nemít ani prášek na praní nebo jar, či z čeho uvařit, je přinejmenším zvláštní.
A velký nákupy znám, nás je doma jednou tolik co u zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 15:06

Stěch 3800 jsem zaplatila malé motýlka to 560kč za měsíc… mě pojstku…Takže tak. Né nemá žádný problém… jenže včera mluvil s tchýní… zda ho ona naočkovala nevím…Vždy jak mu došel plat, tak se jelo nakoupit,,, nikdy stím neměl problém.. nájem neplatíme.. jen elektřinu. Ano poslední dobou se takhle ke mě chová.. normálně mě pošle i do pí..e. Před chvilkou jsem šla dolu.. pro čaj.. a slyšela jsem ho jak říká.. zase sežrala celej chleba…Přitom ty dva poslední krajíce zbaštila malá… Tak jsem mu řekla máš semnou problém… a mlčel… říkám mu proč se ke mě tak chováš… proč mi tak nadáváš…jediné co řekl je,,, že nechce říct něco na mou osobu.. že mě nechce urazit.

• Citovat
  • Upravit
5453
18.4.14 15:07

Tak u nas to name tak, mam rodicak 7600+od chlapa 5000 na jidlo a drogerku.Veci na sebe+boty pro deti taky kzpuje chlap. Nemame spolecny ucet, pac ja neudrzim korunu :oops:.On dokaze setrit ja nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.4.14 15:07

Zakladatelko, tady asi nepujde o peníze, něco ho trápí, není přetažený? Má maminku v nemocnici, nemá o ní třeba strach? Není hezké jak se k tobě zachoval, ale zkus za ním jít ty a zeptat se ho jestli něco nepotřebuje on. Hlavně komunikujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.4.14 15:08

Tak jestli platíš z rodičáku nějaký pojistky atd., tak to potom jo. Ale takhle jste museli být domluvený, ne? Jestli je to tak, jak říkáš, tak nebude problém v penězích, ale někde jinde. Možná má problém ve vztahu, možná má problémy s prací, což ho neomlouvá a měl by to s tebou normálně probrat a ne takhle s tebou mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
18.4.14 15:09

A je jedno, jestli já utratím čtyři, nebo někdo jiný osm, nebo jak.
Divit se tu můžeme - jsem zvědavá, jestli bude i nějaké osvětlení situace.

Faktem zůstává, že i zakladatelka má doma určitý objem peněz, se kterým prostě musí oni oba vyjít. A je potřeba vědět, s kolika vyjít, a co si za kolik můžu koupit. A pokud dělám systém velkého nákupu měsíčně, základní věci jsou prostě nutností.
Já vlastně i chápu toho muže, který byl před třemi dny na obřím nákupu, kde se uvalil celý rodičák a dnes je nucen jet opět na nákup, protože nejsou základní věci, a navrch je mu vyčteno, že teda se mu nevypere a neuvaří - no to prostě jednomu bouchnou saze.
Třeba tu je ale i jiný společný problém, který nevidíme, anebo paní je hodná, spořivá, a chlapovi ruplo v bedně, protože cítí ten tlak, co je na něj vyvíjený.
Kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.4.14 15:10
@Anonymní píše:
Stěch 3800 jsem zaplatila malé motýlka to 560kč za měsíc… mě pojstku…Takže tak. Né nemá žádný problém… jenže včera mluvil s tchýní… zda ho ona naočkovala nevím…Vždy jak mu došel plat, tak se jelo nakoupit,,, nikdy stím neměl problém.. nájem neplatíme.. jen elektřinu. Ano poslední dobou se takhle ke mě chová.. normálně mě pošle i do pí..e. Před chvilkou jsem šla dolu.. pro čaj.. a slyšela jsem ho jak říká.. zase sežrala celej chleba…Přitom ty dva poslední krajíce zbaštila malá… Tak jsem mu řekla máš semnou problém… a mlčel… říkám mu proč se ke mě tak chováš… proč mi tak nadáváš…jediné co řekl je,,, že nechce říct něco na mou osobu.. že mě nechce urazit.

A jak víš, že nemá problém? Zeptala jsi se ho? Oni to muži moc najevo nedávají. Tohle chovaní není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
18.4.14 15:11

Na tom se mi něco nezdá…
pokud jste za tři roky neměli podobné dohady ohledně peněz ani ničeho jiného, tak v tom bude něco víc…jestli mu nesnížili plat, nevyhrožují vyhazovem nebo něco podobného, jestli na něj někde nevyjuknul nějaký starý dluh a pod.
Protože za prvé se mito zdá jako scénka o ničem, a za druhé ohánět se tím, že nechal kartu v autě a proto budete 14 dní bez peněz je nějaká blbina…

Pokud např. zbytečně a ve velkém nerozhazuješ, tak je podle mě takováhle reakce přemrštěná… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 15:13

Jeho matka jela na plánovanou oparci s prsama… ano já ho chápu že má strach… on ví moc dobře že semnou muže mluvit o všem…Práci má…z mojich peněz se platí pojstky… elektrika… za doktory… za léky.. já dokážu šetřit. ale nejsem kouzelník. Ano řešila jsem nedávno že asi někoho má.. tvrdí že né…

• Citovat
  • Upravit
4062
18.4.14 15:15
@Pomka píše:
@Kassy Mně to přijde za jeden nákup strašně moc. Pokud ano, tak to musí být nákup základních věcí, ale ty ona nekoupila, protože píše, že pak potřebovala prací prášek a ostatní drogerku. Takže dát rodičák jen za jídlo mi přijde fakt hodně.

4000 za nákup na měsíc mi teda nepřijdou moc. Taky záleží, co kupuješ, pokud jsou v tom třeba plíny nebo UM, tak to leze nahoru rychle. Ale je fakt, že pak by asi zakladatelka měla z čeho uvařit :think:
Nicméně o rozdělení jejich financí nic nevíme, třeba platí nějakou pojistku, půjčku, z jejího účtu odchází zálohy na energie nebo něco takového. Já mám taky z rodičáku hned druhý den jen půlku, protože hned odchází penzijní připojištění a spoření a další pravidelné platby.
Ale my máme účtů každý několik, peníze si přeposíláme podle potřeby a když jeden vybírá hotovost, vezme vždycky víc a dá to doma do obálky k dispozici i tomu druhému. Muset se manžela doprošovat o pár stovek by mi připadalo strašně ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.4.14 15:15
@Kassy píše:
Jestli má rodičák 3800 nebo kolik je ten automatický čtyřletý, tak proč ne? My běžně děláme velké nákupy za 4 litry, když je v tom nějaká dražší drogerie nebo spotřební zboží, tak i víc. Je to pohodlnější než se obden trmácet do obchodu pro pár drobností za tři stovky, ktré by se za ten měsíc nasčítaly na stejnou částku.

Tak pokud udělala za ty čtyři litry nákup, tak proč fňuká, že nemají ani hajzlpapír a že 14 dní nebudou mít co jíst, že nemá z čeho vařit? Co tedy nakupovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.4.14 15:16

Pardon - nečetla jsem to celé, ale na mě to působí tak, že vybuchl, protože byl nas-aný, že zapomněl tu kartu u matky v autě a teď nemá jak vybírat. Chlapi jak nemají peníze, tak jsou protivní jak vřed. Anebo pokud nééé, tak má možná jiný problém s financemi, který ti nechce říct anebo je v tom opravdu někdo jiný, což se k financím opět vrací - milenka je drahá sranda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.4.14 15:19

No zrovna dneska na nákupech jsem rozfofrovala za nejrůznější věci tolik, že :oops: :oops: :oops:… takže roztočit rodičák za týden, jde to, ne že ne. Otázka ale zní, zda na účtu něco zbylo a zejména zda to bylo v souladu s rozpočtem… a to musí vědět zakladatelka sama. Že se nedá utrácet z důvodu, že něco potřebuje, ale zda na to má. Popř. mají - a to je prostě věc jich dvou a do toho my jim tady asi máme málo co kecat. Leda tak říct, jak je tomu u nás doma. (Společný účet. Páč za své „kapesné“ bych fakt udělala akorát tak jeden dva velké nákupy.)

Ale já mám dojem, že to byla náhodná hádka, nic déletrvajícího. Pak bych spíš tipla za nervy tvého manžela - třeba zrovna jak jsi psala, že mamina je ve špitále. Stres pod pokličkou, a pak bouchne z úplně jiného důvodu.

Každopádně až oba vychladnete, dobrá záminka si udělat ten rozpočet a ujasnit si priority - každý je můžete mít jinde. (My doma jo a přestože to víme, ty případné diskuze okolo nejsou taky nic příjemného… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
18.4.14 15:20

Me to prijde divny, kam dal teda penize? Kolik mel mit vyplatu a kde je zbytek???
Vcera mel 2000kc a dnes nema :nevim:
hledala bych kam se penize ztraci :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.4.14 15:20

@Kassy @Fjodorka už psala, že platila ještě nějaké pojištění… Tak potom ten zbytek se utratit za nákup asi dá… Já nemůžu zas tak soudit, takovéhle nákupy nedělám. Myslím, že má chlap nějakej problém a nechce se mu s ním svěřit a vybijí si to na manželce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí