Rozdělení peněz, domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
18.4.14 16:15
@geilens píše:
@WontTell „Tak si ty prachy sežer?“ „Na“ a hodí po ní peníze… to ti nepříjde jako pohrdání?
A ještě teda „zase sežrala celej chleba…“

To první je pohrdání, to druhé doufám ne, občas něco podobného prohlasím i o mém milém. A to ho miluji a NIKDY si nenadáváme a ani se nehádáme ;) Ale tady jde o tón, no.

Jinak souhlasím, je to hulvát, něco ho asi dost žere. Nejlepší by bylo zjistit, co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.4.14 16:15
@agnesold píše:
Noooo…jako na to, aby ji posílal do pi-e, mluvil o ní, že ZEŽRALA chleba, hodil po ní peněženkou, že si ji má sežrat apod. mi to nepřijde nic chvilkovýho. :think: Jako kde to jsme, aby se s ní bavil takhle??? 8o

Na tohle ti dovedu odpovědět. Jsme tam, kde ona dovolí, aby se s ní takhle bavil.

Je to reakce burana, s tím souhlasím. Jenže to, že ho tady společně zlynčujeme, možná pomůžeme citově ulevit zakladatelce. Že to fakt má blbý. :hug: Nevím, zda by ráda i to, že to má hodně blbý a nebo že má nejhoršího blbce na světě. :nevim: Ale to nevyřeší stav.

Já se naučila, že brečením si fakt pomůžu jen k tomu, že se na mě chlap bude dívat ještě hůř. O slovníku ani nemluvě. Prostě bude se mnou jednat tak, jak mu to dovolím.

A holt je tu ještě jedna věc. Chlapi většinou na stresovou situaci reagují jinak než ženský. Slova jsou stejný, ale význam jiný. Ne, netvrdím, že jí vyznával lásku. Je plně zodpovědný za to, co mu z tý jeho drž… nevymáchaný vylezlo. Znáte nějakýho chlapa, který za vámi přijde, hele, mám problém a jsem zt oho dost v pr*** a nevím si rady, fakt nevím, co s tím? Já teda ne a ani jsem o nikom takovým neslyšela. naopak v jedné moudré knize jsem se dozvěděla, že pokud si chlap nevyřeší sám své problémy, chápe to jako prohru. A i nejlepší kámoš a milovaná manželka se dostanou do střelby, pokud mu ještě navíc dají najevo, že tento lehký úkol vyřeší každej blbec, jen on ne. A nemusí to být doslova těmito slovy.

Mohu jen hádat, že manžel zakladatelky řeší jistou složitou finanční situaci a žena mu dává najevo, že ji nemá dost pod kontrolou (pochopitelně ne úmyslně, nic takového neřekla!!!). Bouchl. Protože neobstál. Neomlouvám ho!!!

Vždyť přeci víme, jak jsou chlapi ješitní… a současně tak nějak… jednodušší. Vždyť to melou furt okolo nás.

Takže zpět. Pokud zakladatelka nechce, aby se k ní takhle příště manžel choval - tak mu to prostě nesmí dovolit. Přímo, třeba v šílené hádce, a nebo se strategií, kdy se bude snažit přijít na kloub tomu, co ho žere. To, že nedokáže zajistit rodinu? Nebo že se mu vymyká z rukou nějaký „koníček“? Netvrdím, aby se z ní stala stíhačka. Stačí pomalu pomalinku udělat rozpočet, režim, mluvit spolu znovu o tom, co kdo a jak to chce… což chápu, že v určité krizi je to strašně těžký. Zvlášť, když podrážděný chlap nehodlá spolupracovat. Ale pokud nechce spolupracovat vůbec, dlouhodobě, tam pak fakt o jednu hádku a její obsah nejde vůbec.

Příspěvek upraven 18.04.14 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
18.4.14 16:17
@Fjodorka píše:
To první je pohrdání, to druhé doufám ne, občas něco podobného prohlasím i o mém milém. A to ho miluji a NIKDY si nenadáváme a ani se nehádáme ;) Ale tady jde o tón, no.Jinak souhlasím, je to hulvát, něco ho asi dost žere. Nejlepší by bylo zjistit, co.

No jasně :-D ale mě chlap říct tak si je sežer tak mu letí zpátky na hlavu i s hrnkem a s přednáškou at si uvědomí s kým se baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.4.14 16:31
@geilens píše:
No jasně :-D ale mě chlap říct tak si je sežer tak mu letí zpátky na hlavu i s hrnkem a s přednáškou at si uvědomí s kým se baví :mrgreen:

Asi tak nějak. Sklopit oči a odejít, to už nějaký ten pátek také není můj styl. V minulém vztahu mi bylo dost pošlapávané sebevědomí, takže v tomhle jsem tvrdá od začátku. Vražedný pohled i za nevědomé „vole“ a za zvýšený hlas sankce. Kupodivu to funguje, na hádky nedochází a nenadáváme si. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.4.14 17:35

Doufám, že se pletu, ale z toho všeho co jsem četla, se domnívám, že pán někoho má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 19:22

Ach jo… pročetla jsem to celé až sem.. ano je to celé zmatené, a dost se za to omlouvám. Takže muj rodičák 3800kč… elektřina… motýlek, moje pojskta… suma sumárum jsem na nákup měla 1850kč…Stím že nakoupíme pouze jen to co potřebujem, a že za jeho peníze uděláme velkej nákup, který děláme jednou za tři měsíce, to znamená tak cca 8tisíc.. tím myslím mouky, cukry, prášky na praní a tak celkově.. zakád..Běžně jezdíme na nákup.. každý měsíc.. a dokupujem to co došlo. Dohoda zněla.. muj rodíčák bude na zaplacení všeho.. a jeho plat bude na obživu..Takže tak. Celou dobu to tak fungovalo…Nejde sím řešit problém.. on není člověk který dokáže mluvit… poáčím zněho uplné blbosti…takže když je problém řeším to já. Jeho plat je cca 14-16tisíc. včera si vybral pouze dva tisíce… ovšem dnes bohužel už měl pouze 300kč. Volala jsem tchýni a ta říkala že karta je u ní že tchán tam za ní zítra jede a kartu mi dá.. nevím co za tím stojí. Nebrečím že peníze nemáme… Už jsem nedávno jeho udajnou NEvěru řešila… tvrdil že nikdy nic…

• Citovat
  • Upravit
134
18.4.14 20:31
@Anonymní píše:
Ach jo… pročetla jsem to celé až sem.. ano je to celé zmatené, a dost se za to omlouvám. Takže muj rodičák 3800kč… elektřina… motýlek, moje pojskta… suma sumárum jsem na nákup měla 1850kč…Stím že nakoupíme pouze jen to co potřebujem, a že za jeho peníze uděláme velkej nákup, který děláme jednou za tři měsíce, to znamená tak cca 8tisíc.. tím myslím mouky, cukry, prášky na praní a tak celkově.. zakád..Běžně jezdíme na nákup.. každý měsíc.. a dokupujem to co došlo. Dohoda zněla.. muj rodíčák bude na zaplacení všeho.. a jeho plat bude na obživu..Takže tak. Celou dobu to tak fungovalo…Nejde sím řešit problém.. on není člověk který dokáže mluvit… poáčím zněho uplné blbosti…takže když je problém řeším to já. Jeho plat je cca 14-16tisíc. včera si vybral pouze dva tisíce… ovšem dnes bohužel už měl pouze 300kč. Volala jsem tchýni a ta říkala že karta je u ní že tchán tam za ní zítra jede a kartu mi dá.. nevím co za tím stojí. Nebrečím že peníze nemáme… Už jsem nedávno jeho udajnou NEvěru řešila… tvrdil že nikdy nic…

Když včera vybral 2000 a dnes má jenom 300, víš kam ty jeho peníze během jednoho dne zmizely? Kupoval něco do domácnosti? Mě to nasvědčuje, že někoho má, to že on tvrdí, že ne, není směrodatné, málokterý podvádějící muž se ti přizná. Nepečuje o sebe v poslední době více, nebere si třeba mobil i na záchod atd (to jsou takové očividné znaky, že se něco změnilo a je v tom jiná žena).
Jinak mě snad napadá, pokud je takhle na tebe zlý a vyjíždí po tobě a uráží tě a hlavně se to teda týká peněz, tak nezačal třeba hrát automaty, kam ty peníze třeba mohou mizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.4.14 20:44

Já bych rozhodně chtěla vysvětlení, kde ty peníze jsou. Pak budeš moudřejší, domněnky jsou to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
18.4.14 21:15

Vy se opravdu svých chlapů ptáte za co všechno utrácí? :think: Jako neumím si představit, že bych se svého chlapa pokaždé ptala co si kde koupil, za co utratil nějakou částu atd.. 8o Přeci jen vydělává peníze, tak nevidím důvod, proč by si nemohl občas něco koupit, aniž by mi to musel vysvětlovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9338
18.4.14 21:27

@Drambee tak když nemají ani dvacet tisíc dohromady, tak je docela normální, že navzájem vědí o každém svém kaufu, ne? Navíc tady to u zakladatelky zavání, nejdřív to nebyl problém a teď tají, kam ty peníze mizej. Taky bych to viděla na to, že se do něčeho zamotal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
18.4.14 21:32

@Drambee
Tak pokud by nam jako rodině peníze chyběly tak ano ptala bych se a hlídala za co utrácí popr.za koho :nevim:
Az bude mit plat x krat vyšší at si nakupuje co chce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
18.4.14 21:37

:think: Zdá se mi to celý zmatený..Měla na nákup 1850,–..jsem asi natvrdlá, ale za takový peníze, se podle mě dá dobře nakoupit na 14 dní..hlavně když psala, že to měla jen na jídlo atd..že zbytek se dokoupí z manželova..a pak napíše že nebudou mít co jíst, než budou mít z5 kartu..no nevím nevím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 21:41

Nevím…Je pravda že poslední dobou.. se v zrcadle prohlíží.. kouká a říká jak má udělané tělo a podobně…cca 3měsíce…jo koupil malé ovoce.. a nákou tu mlsku.. prej zaplatil obědy v práci.. to je prej 350kč týdně.. jenže jsem se dneska koukala na jeho pásku a tam je napsáno že mu strhl 450kč za obědy.. na to jsem se ho zeptala.. říkám ty říkáš že si každý pátek platíš obědy… ale na páscce máš nasáno že ti to strhávají rovnou z platu.. a on říkal že tomu sám nerozumí… a dál se semnou o tom nebavil… sím se nedá mluvit.. o žádném problému… když sím něco řeším.. tak se kouká na telku a vubec mě neposlouchá… když telku zhasnu tak řve proč že se na to kouká.

• Citovat
  • Upravit
36504
18.4.14 21:44
@Anonymní píše:
Nevím…Je pravda že poslední dobou.. se v zrcadle prohlíží.. kouká a říká jak má udělané tělo a podobně…cca 3měsíce…jo koupil malé ovoce.. a nákou tu mlsku.. prej zaplatil obědy v práci.. to je prej 350kč týdně.. jenže jsem se dneska koukala na jeho pásku a tam je napsáno že mu strhl 450kč za obědy.. na to jsem se ho zeptala.. říkám ty říkáš že si každý pátek platíš obědy… ale na páscce máš nasáno že ti to strhávají rovnou z platu.. a on říkal že tomu sám nerozumí… a dál se semnou o tom nebavil… sím se nedá mluvit.. o žádném problému… když sím něco řeším.. tak se kouká na telku a vubec mě neposlouchá… když telku zhasnu tak řve proč že se na to kouká.

V něčem jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
18.4.14 21:46
@Anonymní píše:
Nevím…Je pravda že poslední dobou.. se v zrcadle prohlíží.. kouká a říká jak má udělané tělo a podobně…cca 3měsíce…jo koupil malé ovoce.. a nákou tu mlsku.. prej zaplatil obědy v práci.. to je prej 350kč týdně.. jenže jsem se dneska koukala na jeho pásku a tam je napsáno že mu strhl 450kč za obědy.. na to jsem se ho zeptala.. říkám ty říkáš že si každý pátek platíš obědy… ale na páscce máš nasáno že ti to strhávají rovnou z platu.. a on říkal že tomu sám nerozumí… a dál se semnou o tom nebavil… sím se nedá mluvit.. o žádném problému… když sím něco řeším.. tak se kouká na telku a vubec mě neposlouchá… když telku zhasnu tak řve proč že se na to kouká.

Promiň mam pocit ze ti lze tak radši řekne ze nevi a udělá blbce ze sebe a od tebe ma klid nebo někoho ma a nebo ma jiné problémy

@Drambee
A proc by mela zakladatelka platit vse ze svého a on dělat ofuky a ještě k tomu ty ubohe řeči a nadávky at si to sežere :nevim: přišlo by mi divné proc se cuka když jindy to nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí