Rozdělili nám kamarádky v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13784
1.9.16 10:41

U nás tedy naštěstí třídy zůstávají stejné, se stejnými učitelkami a ve stejné třídě, jen se teď jako předškoláci už přestěhovali nahoru, aby dole zas mohly být nové děti. Jinak ale zůstává všechno stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.16 10:46

@lecijasek dcerka je teď ve třídě nejstarší. Podle učitelek je to super, protože bude pomáhat mladším dětem. Ale mně to tak super nepřijde. Jedním dechem nás nutí na logopedii a druhým nás nechají ve třídě, kam přišly sotva 3 leté děti. Prostě kapacita třídy je 24 dětí a my jsme (podle věku) 25.
A není zájem třídu navýšit. To nás raději nechají s mrňaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
1.9.16 10:54

Myslim, ze zaklad je hodit se do klidu hlavne u sebe, jestli jste se takto rozcilovali pred ditetem, je jasny, ze zaujme stejny nevrazivy postoj.

Mne se letos stalo to stejny, s tim, ze mi rozdelili obe deti, ktere jsou od sebe o rok, to jsem teda vedela dopredu, ale meli jsme slibeno, ze k dceri daji kamarada- souseda, no a v patek koukam na rozpis, ktery uz nejde menit a kazdy je v uplne jine tride. Probehlo zklamani, ale pojali jsme to pozitivne, snazili se najit to dobry, deti to vzaly. Dulezity je, aby to v sobe vstrebal rodic. I kdyz jsi ted nastvana, o nic nejde, deti se v ramci skolky budou setkavat často a kontakty za par dni taky pochytaji ;)

• Citovat
  • Upravit
44208
1.9.16 11:02

Pokud je výrazně starsi nez ostatní děti, napsala bych dopis zrizovateli a taky na odbor skolstvi. Pojala bych to v duchu, ze školka je vzdělávací zařízení a ona ma právo se vzdělávat. Ne pecovat o mrnata. Musim rict, ze kdybychom se dostali do takové situace, taky bych to řešila. Zvlášť, kdyby mi učitelka rekla, jak je super, ze bude pomáhat mladším :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.16 11:15

@jeřáb hodně s dcerkou mluvím a snažím se jí hodně vysvětlovat. Zkus se podívat na nevychova.cz nám to hodně pomohlo. Protože je dcera hodně paličatá;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
1.9.16 12:25
@Lucianina001 píše:
@lecijasek dcerka je teď ve třídě nejstarší. Podle učitelek je to super, protože bude pomáhat mladším dětem. Ale mně to tak super nepřijde. Jedním dechem nás nutí na logopedii a druhým nás nechají ve třídě, kam přišly sotva 3 leté děti. Prostě kapacita třídy je 24 dětí a my jsme (podle věku) 25.
A není zájem třídu navýšit. To nás raději nechají s mrňaty.

hm, tak to bych se bránila. Pokud je tam jediná v tomto věku, tak to pro ní není úplně ok. Však se nemusí hned navyšovat kapacita. Pokud to vychází takhle nešikovně, tak mohla ředitelka třídy prostě namixovat. Jako jasně, dcera si zvykne. Ale je otázka, jestli to pro ní bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15193
1.9.16 12:30

Tak jestli je jsou tvé holčičce ani ne 4 roky a ve třídě jsou tříleté děti tak jsou věkově téměř nastejno. kolik je té kamarádce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.16 12:59

Kamarádce byly 4 v červnu. Nám bohužel v září: (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
1.9.16 13:09
@Lucianina001 píše:
řed. to asi brala podle toho, že dcerka půjde později do školy, tak ji nechala v malé třídě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
1.9.16 13:25
@Lucianina001 píše:

Počkej, to jsem myslela, že je starší. To tam určitě nepřijdou k ní rovnou ani ne tříleté děti, ale budou tam děti od necelý 3 do 4 let. Tudíž tam vrstevníky mít bude. Nebo ne? A nakonec s kamarádkou by se nejspíš musely odloučit tak jako tak, až půjde do školy. To bych zase nehrotila. Mladší mi taky zůstala v první třídě a většina kamarádů jí odešla. Bude teď jedna z nejstarších, ale neřeším to, protože tam bude mít vrstevníky. Já to pochopila, že tam bude opravdu rok věkový rozdíl. Ber to tak, že pokud by teď šla se staršími, tak by jí oni odešli do školy a ona by zůstala ve školce. A budeš v ještě horší situaci, protože u předškoláků už jsou ty vazby pevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.9.16 13:45
@Lucianina001 píše:

nj, pak je to ale podle legislativy - v prvním ročníku MŠ se vzdělávají děti, které v daném školním roce dovrší nejvýše 4 roky. ve druhém ročníku se pak vzdělávají děti, které v daném školním roce dovrší 5 let, což by tvá dcera nebyla.

je sice pravda, že v jedné třídě se mohou vzdělávat děti z různých ročníků, ale pokud má školka třídy dělené dle věku, tak zřejmě proto, že se ředitelce nebo učitelkám nechce v jedné třídě mít víc ročníků :nevim: a teoreticky je tedy všechno v pořádku, tvoje dcera zůstala tam, kde podle vyhlášky má být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí