Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,prosim vas mate zkusenost s UM,ktere by bylo lepsi na stolici.Pouzivam Nutrilon i kojim,predtim jen pri kojeni kakal nekolikrat denne,ted jen teplomerem.Mate nekdo zkusenosti pri prejiti na jinou znacku se zlepsenim stolice?Jinak mu chuitna.Caje pijem a nic.U kluku je to pry horsi,jsou to citlivky.
Ahojky Culíkatá,
existuje spousta druhů UM které mají v sobě probiotikum,např Hipp, ten si maminky hodně pochvalují ale myslím že i ten Nutrilon,se prodává s Probiotiky,zkus juknou na jejích stránky nebo se poptat v lékárně.Jen to chce vybrat něco s tim probiotikem,pak se určitě kakání zlepší ![]()
Tak jsem se jukla na jejich stránky a abyste nemuseli přecházet k jiné značce UM tak Nutrilon nabízí toto http://www.nutrilon.cz/…vici-obtize/ tak se jukni ![]()
culikata, slyšela jsem už vícekrát o zácpě po nutrilonu, kamarádka používala nějakej lepší, nutrilon confort, ten klasicky dělal zácpu.
jinak UM je celá řada… jsou normální, HA apod.
já nedám dopustit na Hami, ale my přešli až v 10M. je to stejný výrobce, nutricia… nutrilon mi vojta stejně nejí.. ![]()
sunar taky není špatný, obsahuje snad největší množství fluoru - děti nemuselji dostavat fluoridove tablety..
určitě se poraď s dr, nepíšeš, jak je malý starý…
Ahoj culikata,
já jsem částčně kojila a používala Nutrilon Comfort (proti kolikám), potom jsem přešla na klasický Nutrilon (a ve finále na Hami - v roce), jen chci říct, že Adam měl taky hustější stoličku po Nutrilonu a kakal tak jednou za dva dny (což mu zůstalo)… jak často musíš malému pomáhat s kakáním?
Já bych zkusila dřív než teploměr cvičení s nožičkama směrem k bříšku (jako na kyčličky), to Adámkovi příjemně rozhíbalo střívka ![]()
ahoj mamky,maly ma tri mesice,cvicime,pokladame na brisko,bereme probiotika od 1,mesice,po porodu mel antibiotika,tak jestli to nejak nesouvisi,ale pomem mleku to bylo v poho,teplomerem kakame denne,trochu jsem mu nutrilon vic naredila,tak nemel takove krece,ale stejne druhy den ano a nevykakal se,krouti se hodinu a stena,to se fakt neda vydrzet.Nevim jestli zkusit ten comfort,ci hipp,ci hami,jinak jsem spokojena jedem jak hodinky,prestavky pres den 3h,v noci spi 8h,procuranych 8plen,chutna mu azaz,mame 6apul kilo z puvodnich 3300.Dr.mi poradila caj,nezabralo.
Je to hodně individuální, každé miminko reaguje jinak. Mám taky chlapečka a naše zkušenosti:
Sunar1 - malému nesedl, měl po něm šílenou zácpu - jako měsíční miminko kakal tuhé bobečky
Nutrilon Comfort - hodně se to zlepšilo, ale až zhruba po týdnu pití, po nějaké době jsme ho vyměnili za normální Nutrilon 1 a ten pil až do půl roka, stolici měl při něm normální, potíže ze zácpou žádné.
Hami2 - dáváme od půl roka a kaká krásně. Tady teda na tom nemá vliv jen mléko, jí pěkně ovoce i jogurty
Culikata, ahoj,
já jsem dávala ten Comfort kvůli kolikám, trpěl na ně cca do třetího měsíce (přestaly v od době, kdy jsem ho i přestala kojit, částečně kojení-dokrm UM)… Zkus se poradit se svojým pediatrem, ale já bych zkusila přejít z Nutrilon 1 na ten Comfort a uvidíte, jak bude prďolka kakat ![]()
Ahoj všem, moje Vicky je na Nutrilonu a já už několikrát přemýšlela o tom, jestli je Nutrilon opravdu jeden z nejkvalitnějších UM a nebo je to přesně jen o větším marketingu…Jaké máte zkušenosti?Nebo takhle…nezkoumala jste třeba některá nějak více složení ostatních značek?Hami, Beba, Sunar…a co ta UM z drogerií DM a Rossmann…ne, že bych zrovna tuto UM chtěla dávat, nevím, možná je OK, ale nějak kvůli té ceně nemám úplně 100% důvěru…
Ahoj,máme už skoro 4.měsíční holčičku.Od 14dne po porodu nám začla strašně plakat a mít problémy s kakáním a prdíky.(Kolika)Používali jsme Nutrilon obyč-zelený.Dr.mi doporučila Bebu sensitive na koliky,malá se po ní nemohla vykakat a chutově byla i pro mě hnusná.V lékarně jsem tedy koupila Nutrilon Comfort na koliky a dáváme Probio kapky a mylsím si že je to lepší.Kakáme 1-2×deně.V plíně to je řídší a pomalinku začínáme s rýžovo-mrkvovou kašičkou od nestlé-Je nemléčná,s prebiotiky takže nemuže nijak ublížit.Malá se tak zklidnila a víc se směje.
ja jsem rozjela jeste MM
,jednou denne davam UM,Nutrilon comfort je pro nas moc drahy,davam Hipp-zatim dobry,ale taky pridavam probiotika a malej zacal sam kakat
,mrknu na tu kasicku od nestle,i kdyz myslim,ze mrkev i ryze stavi,ja jeste pockam tak mesic,mozna az do toho pul roku,zatim pribira krasne,tak to nemusim hrotit.Ale ta Beba sensitive,to jsem myslela ze zabere vic,nez Nutrilon ![]()
Ahoj culikata,na netu jsem někde četla že rýže ani mrkev nestaví,proto by se měli kupovat nejdřív rýžové kaše a pak pomalu začínat s těmi obilnými. Ale ruku bych do ohně za to nedala,zkus se zeptat své doktorky. Ale my kakáme bez problému 2×deně a dřív to bylo s problémy 1×.Jinak já nemám posledních 14dní skoro žádné mlíko,takže jedeme už skoro na 100% v UM.papa
jo a bereme nutrilon v Polsku,dá se koupit i na internetu a stojí 180Kč u nás 240.Je úplně stejný a jmenuje se BEBILON.Takže nás ve finále výjde na stejné peníze jako u nás kupovaný Nutrilon obyč.
ja doufam,ze v pul roce uz mu to boleni konecne prejde,jinak netusim,co budu davat za prikrm,holt zkouset. ![]()