Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@unuděná píše:
Ano, pokud to takhle chce mít rodina nastavené, tak to má platit pro všechny. Ale já mám dojem, že věčné spory o prkýnko nejsou o deklu, ale právě o tom prkýnku. A to mi právě hlava nebere. U nás se splachuje s odklopeným deklem, nijak mě to nepohoršujeA nevadilo by mi ani sklopit si prkýnko po synovi, abych si mohla sednout. Ale manžel ho vycepoval, že to holky nemají rády (kdepak na to přišel když ne ode mě?), tak ho dává dolů
Nerozumím.
My máme oddělené WC, tak dekl moc nezavírám. A u nás je to 2 na jednu, tak se holt já přizpůsobuju jim.
@Russet píše:
My máme oddělené WC, tak dekl moc nezavírám. A u nás je to 2 na jednu, tak se holt já přizpůsobuju jim.
Jenže to právě nechápu, proč přizpůsobuješ? Oni se přizpůsobují tobě tím, že po příchodu na WC zvednou prkýnko, aby se mohli vyčůrat ![]()
No to jsem zvědavá, co zábavnýho se tu ukáže.
Můj chlap má taky pár libůstek, ze kterých mi jde hlava kolem ![]()
Naprostá klasika je teda věšení prádla - já sem hrozně ráda, když doma něco chlap dělá, takže jen tiše skřípu zubama (a když občas nevydržím a jdu to po něm převěsit, tak na mě číhá za rohem - jakože fakt nakukuje z vedlejšího pokoje, když to jdu zkontrolovat, a naoko se škorpíme „tyyyy, už to po mě zase opravuješ?“
)
Takže asi máme výrazný rozdíl, jak si představujeme pověšené prádlo (ale on je fakt schopnej ho tam hodit jedno přes druhý, zmuchlaný, no hrozný
)
A taky mi přijde hrozně vtipný, jak si děláme obložený chleby/snídaně/svačiny. Já si s tím celkem hraju, aby bylo rovnoměrně rozloženo, aby to z toho nepadalo atd. zatímco on je schopnej si ukrojit chleba úplně našišato, nějak to tam naflákat (asi jako to prádlo na ten věšák
), máslo namazat klidně jen na polovinu krajíce. Mému synovi dělá svačiny do školy i snídaně vlastně jen on už dva roky (
), takže to není ani tak o praxi, jako holt v tom nemá to estetický cítění
Hlavně když je žaludek plnej.
@unuděná píše:
Jenže to právě nechápu, proč přizpůsobuješ? Oni se přizpůsobují tobě tím, že po příchodu na WC zvednou prkýnko, aby se mohli vyčůrat
Protože to pro mě není priorita. Spíš zuřím, když junior někam ukápne a hlásí, že malinko něco je jinde.
@Mar__tanka1983 píše:
No to jsem zvědavá, co zábavnýho se tu ukáže.
Můj chlap má taky pár libůstek, ze kterých mi jde hlava kolem![]()
Naprostá klasika je teda věšení prádla - já sem hrozně ráda, když doma něco chlap dělá, takže jen tiše skřípu zubama (a když občas nevydržím a jdu to po něm převěsit, tak na mě číhá za rohem - jakože fakt nakukuje z vedlejšího pokoje, když to jdu zkontrolovat, a naoko se škorpíme „tyyyy, už to po mě zase opravuješ?“
A taky mi přijde hrozně vtipný, jak si děláme obložený chleby/snídaně/svačiny. Já si s tím celkem hraju, aby bylo rovnoměrně rozloženo, aby to z toho nepadalo atd. zatímco on je schopnej si ukrojit chleba úplně našišato, nějak to tam naflákat (asi jako to prádlo na ten věšák)
Takže asi máme výrazný rozdíl, jak si představujeme pověšené prádlo (ale on je fakt schopnej ho tam hodit jedno přes druhý, zmuchlaný, no hrozný![]()
![]()
)
), máslo namazat klidně jen na polovinu krajíce. Mému synovi dělá svačiny do školy i snídaně vlastně jen on už dva roky (
), takže to není ani tak o praxi, jako holt v tom nemá to estetický cítění
Hlavně když je žaludek plnej.
Věšení prádla jsem mu zakázala
Je schopný jednu pračku rozvěsit po celém balkonu. A kam já asi tak pověsím zbytek ![]()
@Russet píše:
Protože to pro mě není priorita. Spíš zuřím, když junior někam ukápne a hlásí, že malinko něco je jinde.
Ne, nechápu slovo „přizpůsobit“. Pokud oni nechávají prkýnko nahoře a ty dole, tak se vzájemně přizpůsobujete 50:50 - ty si ho sundáš před potřebou, oni zvednou.
@unuděná píše:Častěji je nahoře prostě. Nevím, jak to jinak napsat. Nechci po nich, aby dávali po vyčůrání prkýnko zase dolů, aby to víc vyhovovalo mně
Ne, nechápu slovo „přizpůsobit“. Pokud oni nechávají prkýnko nahoře a ty dole, tak se vzájemně přizpůsobujete 50:50 - ty si ho sundáš před potřebou, oni zvednou.
@Russet píše: Častěji je nahoře prostě. Nevím, jak to jinak napsat. Nechci po nich, aby dávali po vyčůrání prkýnko zase dolů, aby to víc vyhovovalo mně
A co tedy po nich chceš? Jasně, že je častěji nahoře, když jsou dva na jednu holku. Ale ty častěji na WC nechodíš, takže prostě pokaždé, když jdeš, dáš si ho dolů. Ten kdo jde po tobě, ho zase musí dát nahoru ![]()
@unuděná píše:
A co tedy po nich chceš? Jasně, že je častěji nahoře, když jsou dva na jednu holku. Ale ty častěji na WC nechodíš, takže prostě pokaždé, když jdeš, dáš si ho dolů. Ten kdo jde po tobě, ho zase musí dát nahoru
To je na mě moc složitý
Je mi vedro. Tak se teda asi nepřizpůsobuju, no.
Jo a ještě, ale to už je fakt funny,
Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu se jen minimálně utírá po sprše, tak jako šupšup, aby z něj necrčela voda, pak přeletí byt (no ty tři metry) a nahatej vletí do peřin, s tím, že mu je zima a vlastně se utře do cejch
![]()
Nechápu, nepřepínám, ale jestli tohle bude náš největší rodinný problém, tak to asi přežiju
![]()
@Russet Se omlouvám za OT, ale mě to ještě nikdo nedokázal vysvětlit, proč by to ti chlapi měli dávat dolů
Stejně tak by se přece oni mohli rozčilovat, že prkýnko patří nahoru a ať jim to my dáváme nahoru po použití WC ![]()
@unuděná píše:
@Russet Se omlouvám za OT, ale mě to ještě nikdo nedokázal vysvětlit, proč by to ti chlapi měli dávat dolůStejně tak by se přece oni mohli rozčilovat, že prkýnko patří nahoru a ať jim to my dáváme nahoru po použití WC
Já taky ne. Ale je fajn řešit jen takové „problémy“.
@unuděná píše:
@Russet Se omlouvám za OT, ale mě to ještě nikdo nedokázal vysvětlit, proč by to ti chlapi měli dávat dolůStejně tak by se přece oni mohli rozčilovat, že prkýnko patří nahoru a ať jim to my dáváme nahoru po použití WC
Mne prijde normalni nechat zachod po sobe zavreny. Stejne to ma i manzel. Okamzite se u nas pozna navsteva, protoze nechaji nahore bud dekl nebo i prkynko, vadi mi oboji.
@unuděná píše:
tady bude zcela zásadní právě ta teze, jak je správně prkýnko. Pak se dá začít uvažovat o tom, zda je normální ho pořád zvedat, případně zda je normální ho pořád dávat dolů.
Na starém baráku mi prkýnko padalo dolů, čímž bylo vyřešeno. Jen chlapi, když si nedávali pozor, mohli dostat v polovině potřeby klepec nejen přes prsty
![]()