Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@divine womanAno, bohužel bydlíme a já nevím, kam bych vlastně šla…
To bydlíš u něj? On spoléhá na to, že nemáš kam jít, tak si dovoluje. Všechno se dá vyřešit. I kdybys měla jít na ubytovnu, tak pořád lepší, než s takovým hulvátem. Nebo spolubydlení, jestli neutáhneš byt sama? K rodině?
@Anonymní píše:
Uff, rozejdi se s ním, si mladá, najdeš lepšího. Oba jste mladí, máte si užívat svobodného života a ne aby tě takhle trápil. Představ si jaké by to bylo si s takovým psychoušem pořídit rodinu. Najdi si podnájem nebo on tě živí? Osamostni se, pracuj na tom a pryč od něj.
@Anonymní píše:
Co rodiče?
@Anonymní píše:
No tak si nech kvůli tomu ubližovat no.
vždycky je kam jít
@Anonymní píše:
Co třeba k rodičům? Ke kámošce?
Holka nestastna, zdrhej, dokud je cas. Takhle se milujici partner nechova. Ne neni to tvoje vina, on te manipuluje a v podstate psychicky tyra (a facka uz je za rohem). Zacni resit bydleni, klidne docasne. Sbal se az bude v praci a klic mu hod do schranky. Kdyz jsi teda takova p*ca, co ho furt vytaci, tak mu bude lip bez tebe, ne?
Ver mi, ze tobe se obrovsky ulevi. Hlavne to s nim neres driv, nez budes mit kam odejit a bude to proste hotova vec, nic k diskusi. Doufam taky, ze mas poresenou antikoncepci, protoze otehotnet s takovym *** fakt nechces. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych se poradit..
Nacházím se v těžké životní situaci a nedokážu si sama poradit.Prvně začnu u sebe. Je mi 23 let, ještě studuji a přes rok trpím depresemi a sociální úzkostí.
Vím, že je chyba ve mně. Nevím, jak si poradit a jestli z toho vztahu odejít, protože když to chci udělat, tak on se chová opět normálně..
Mám přítele, kterému je 24 let. Letos spolu budeme 3 roky. Bohužel poslední rok je to v našem vztahu příšerné. Vím, že si asi teď říkáte, proč jsme se nerozešli.. My jsme několikrát chtěli, ale nakonec když jsme se přestali hádat, ani jeden z nás to nechtěl udělat..
Teď už se to ale pomalu nedá vydržet a já se cítím velice špatně vůči sobě.
Ráno je mezi námi vše v pořádku a večer se neskutečně pohádáme. Hádku začne vždycky přítel. Pokaždé se z ničeho nic urazí, odstrkuje mě a nebaví se se mnou. Včera mi i nadával, jaká jsem pí.. a to kvůli tomu, že jsem mu řekla, že půjdu s kamarádkáma dneska ven a on žádné kamarády nemá. Druhý den se uklidní a dělá jakoby nic, ale já na to rozhodně zapomenout nedokážu.
Přítel mi jednou říkal, že mě miluje, ale dokáže se přepnout tak, že mě doslova nenávidí..
Pohádáme se kvůli všemu. Když není uklizeno, když se na zemi něco válí, když se moc směju nahlas, když nechci sex.. Vždycky pak se mnou nemluví, strká do mě a včera mi i nadával, jak jsem psala… Hrozně jsem brečela a on pak někam odešel a dneska se vrátil..
Kopni ho s rozběhem do…
Chyba je v něm. Je to de.bil. A ty ses hodna holka. Čeká na tebe určitě něco lepšího. Mas život před sebou, nekaz si ho lidmi, kteří za to nestojí.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych se poradit..
Nacházím se v těžké životní situaci a nedokážu si sama poradit.Prvně začnu u sebe. Je mi 23 let, ještě studuji a přes rok trpím depresemi a sociální úzkostí.
Vím, že je chyba ve mně.Nevím, jak si poradit a jestli z toho vztahu odejít, protože když to chci udělat, tak on se chová opět normálně..
Mám přítele, kterému je 24 let. Letos spolu budeme 3 roky. Bohužel poslední rok je to v našem vztahu příšerné. Vím, že si asi teď říkáte, proč jsme se nerozešli.. My jsme několikrát chtěli, ale nakonec když jsme se přestali hádat, ani jeden z nás to nechtěl udělat..
Teď už se to ale pomalu nedá vydržet a já se cítím velice špatně vůči sobě.
Ráno je mezi námi vše v pořádku a večer se neskutečně pohádáme. Hádku začne vždycky přítel. Pokaždé se z ničeho nic urazí, odstrkuje mě a nebaví se se mnou. Včera mi i nadával, jaká jsem pí.. a to kvůli tomu, že jsem mu řekla, že půjdu s kamarádkáma dneska ven a on žádné kamarády nemá. Druhý den se uklidní a dělá jakoby nic, ale já na to rozhodně zapomenout nedokážu.
Přítel mi jednou říkal, že mě miluje, ale dokáže se přepnout tak, že mě doslova nenávidí..
Pohádáme se kvůli všemu. Když není uklizeno, když se na zemi něco válí, když se moc směju nahlas, když nechci sex.. Vždycky pak se mnou nemluví, strká do mě a včera mi i nadával, jak jsem psala… Hrozně jsem brečela a on pak někam odešel a dneska se vrátil..
Tak u tohodle bych začala. NE - chyba není v tobě. Jediná chyba je, že se necháš titulovat pí… a ještě se za to div neomluvíš. Utíkej od něj. Seber se! Kde je nějaká tvoje hrdost? On se uráží, nadává ti a chyba je v tobě? Používej mozek. Ten ti řekne, že chyba není rozhodně v tobě.
No oba jste zjevně psychicky křehcí a on si na tobě zvyšuje svoje vlastní sebevědomí.
To by mi sakra vadilo - je schopný to přiznat a je ochotný s tám něco dělat? Tedy vstoupit do terapie, nejspíše i skupinové, aby se naučil základní fungování mezilidských vztahů? Pokud ne, pokud všechny problémy svádí na tebe, že ty jsi ta špatná, tak bych utíkala jak jen to jde.
Gaslighting, tedy znevažování tvých pocitů a kompetence je fakt hnusná verze manipulace a nikdo nemá právo to dělat těm druhým, Natož si vynucovat sex.
https://www.heroine.cz/…le-se-branit
https://www.heroine.cz/…olhanym-ocim
https://www.idnes.cz/…_domaci_kuce
Jinak ty jsi v psychoterapii? Bereš léky?
Jinak co se týče bydlení, tak nejjednodušší je prostě najít někde nějaké spolubydlení. nebo kolej/intr. Teď už budou volné pokoje.
Nebo alespoň můžeš vypadnout na léto makat někem do nějakého hotelu či penzionu, teď je potřeba je začít obvolávat - nabídnout ti ubytování a vyděláš si na zálohu na nájem na podzim.
Chyba je v tom, že jsi ještě pořád s takovým idiotem a dávno jsi ho nekopla do zádele.
@Anonymní píše:
Ano, bohužel bydlíme a já nevím, kam bych vlastně šla…
Normálně si najdi bydlení, spolubydlení, kolej, vrať se k rodičům a odstehuj se. Jemu žádné vysvětlení nedluzis, prostě se sbal, až tam nebude, a vypadni.
Nemas nikoho z rodiny nebo pratel, ke komu bys aspon docasne mohla jit? Klidne i studentske spolubydleni bude lepsi nez si nechat ublizovat zakomplexovanym psychopatem.