Rozhodnutie

Anonymní
28.9.20 11:24

Rozhodnutie

Ahojte, ide o to, že sme s priateľom dostali ponuku odísť žiť do Anglicka k jeho rodine, s tým, že kým sa postavíme na vlastné nohy, môžme u nich bývať zadarmo. Samozrejme sme si vedomí toho, aká je teraz situácia s covid a teraz aktuálne čakáme, ako sa to bude ďalej vyvíjať, pretože v anglicku plánujú druhý lockdown a mohol by tým pádom byť problém nájsť si prácu. Ak by sme to ale stihli do 31.12.2020, ešte môžme požiadať o settled status, čo znamená, že ešte nebudeme musieť kvôli Brexitu žiadať o pracovné víza. Túto možnosť požiadať o settled status možno predĺžia kvôli vírusu do 31.12.2021. Ale to ešte nie je isté. Jediné, čo ma tu drží je, že som v 3. ročníku externého štúdia, takže ma čakajú ešte 2 roky. Nechať školu mi bude síce ľúto, ale naozaj rozmýšľam, že si štúdium preruším, aby sme mohli odísť. Ak budem čakať, kým školu dokončím, už bude treba žiadať o víza a dostať sa do Anglicka už nebude také ľahké. Študujem aplikovanú informatiku, po skončení školy by zo mňa mal byť programátor, ale túto prácu by som mohla robiť aj bez titulu, pretože tam hlavne záleží na tom, ako veľmi je človek šikovný a koľko toho vie. Prípadne by som mohla ísť študovať v Anglicku, som ochotná začať odznova. Vždy som túžila po tom, odísť tam žiť, ale okolnosti v živote neboli veľmi priaznivé, tak som nabrala odvahu až teraz. Ako by ste sa rozhodli vy? Odísť do Anglicka, alebo dokončiť štúdium?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
28.9.20 11:27

Nikdy v životě. Pomohlo ti to v rozhodování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
28.9.20 11:30

Já bych tam šla. Ale nejsem ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
28.9.20 11:39

Ja bych nejdrive dokoncila studium, hlavne pokud ti uz tolik nezbyva. Pokud budes sikovna, tak si praci v Anglii najdes i po Brexitu a zamestnavatel ti treba i pomuze (kdyz o tebe bude skutecne stat). Pokud vim, tak vysoke skoly v GB nejsou zadarmo. Najit si tam praci nejspis neni ani ted uprostred COVID krize. Rodina pritele ted mozna slibuje, ale kdo vi, jak moc vam bude ochotna pomahat, az tam skutecne budete. Podle mne neni kam spechat, dva roky neni zadna doba a vyhled na ziskani prace v GB muze byt (hlavne vzhledem ke COVIDU) lepsi za par let. Nevidim zadne vyhody toho, ze odejdete ted, spis nevyhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.9.20 11:43

Dodelat skolu.

• Citovat
  • Upravit
22566
28.9.20 11:47

Nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
28.9.20 11:47

Tak záleží, jakou specializaci máš a jak umíš jazyk. Pokud chceš dostudovat v Anglii, což není zadarmo, a umíš „tak nějak“ anglicky, že se domluvíš, tak budeš soupeřit s absolventy té samé školy, kteří jsou rodilí mluvčí, budeš automaticky v nevýhodě.
Pokud máš prospekt, že i když vystuduješ MSc. tak stejně budeš doplňovat zboží v Lidlu, tak bych nad tím vůbec neuvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
28.9.20 11:48

Však ty už si v příspěvku vlastně odpovídáš. Píšeš důvody, že je všechno ok když se odstehujete = obor můžeš dělat i bez titulu, si ochotná školu začít dělat úplně znova v anglii, vždycky si tam toužila jit… :roll:

Co přesně čekáš, že se tu dozvíš? Vždyť tobě může být úplně jedno jestli by tu cizí lidi odjeli nebo ne. Záleží co chceš ty. A myslíš, že když ti x cizích lidi napíše, že by tam nejezdilo tak se podle toho zařídíš? (Popř. opačně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 12:00

@PeBa12
Máš pravdu, chcem odísť. Ale som človek, ktorý sa rozhoduje dosť emocionálne a inštinktívne, tak nechcem urobiť nejakú blbosť. Mám aj strach z toho, čo budem robiť, ak to nevyjde, ak sa budem musieť vrátiť. Lebo doma na Slovensku nemám žiadnu rodinu.

• Citovat
  • Upravit
22566
28.9.20 12:11
@Anonymní píše:
@PeBa12
Máš pravdu, chcem odísť. Ale som človek, ktorý sa rozhoduje dosť emocionálne a inštinktívne, tak nechcem urobiť nejakú blbosť. Mám aj strach z toho, čo budem robiť, ak to nevyjde, ak sa budem musieť vrátiť. Lebo doma na Slovensku nemám žiadnu rodinu.

V téhle koronadivnodobě je ten odchod totální blbost. Ač si o koroně myslím své, oravda je, že nás to tu může ovlivnit na dlouhé roky. Bohužel to může omezit i cestování a zaměstnanost. Za mě by to byl velký risk, do kterého bych teď nešla. Ale jsem v jiné situaci, mám rodinu a riskovat nic nehodlám.
Ale nikdy bych nejela nikam, když nevím, jak to bude s prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
28.9.20 12:18
@Anonymní píše:
@PeBa12

Pokud tě na Slovensku nic nedrží, tak jed. Život máš jen jeden. A nějaké co bude když, prostě teď neřeš. Užívej život, poznávej dokud můžeš a máš možnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
28.9.20 12:20
@Kockazvysocan píše:
V téhle koronadivnodobě je ten odchod totální blbost. Ač si o koroně myslím své, oravda je, že nás to tu může ovlivnit na dlouhé roky. Bohužel to může omezit i cestování a zaměstnanost. Za mě by to byl velký risk, do kterého bych teď nešla. Ale jsem v jiné situaci, mám rodinu a riskovat nic nehodlám.
Ale nikdy bych nejela nikam, když nevím, jak to bude s prací.

Kdo nic neriskuje nic nezíská. Zakladatelka je evidentně bez děti, mladá a žádnou jinou rodinu nemá, tak proč to nezkusit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
28.9.20 15:17

Odjela bych. Škola se opravdu dá dodělat později. A jak říkáte, nejspíš ani nebude třeba ji dokončovat. V tomto oboru opravdu jde o zkušenosti, o to, aby za vámi byla vidět práce, která klienta přesvědčí, ne o papír s razítkem školy :)

Nerozmýšlela bych se ani chvíli, když by to léta byl můj sen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.9.20 18:39

Settled status jen pro lidi, co v UK ziji pět let. Teď to taky řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
28.9.20 18:59

Rozhodně ne. Byt závislá na rodině svého přítele, ze kterého se za nedlouho může vyklubat nepřítel, v naprosto cizí zemi bez přátel a známých… V současné době je to skoro bych řekla hazard. Britské zdravotnictví není nijak extra vstřícné ani luxusní, spoustu zákroků a vyšetření je třeba hradit hotově, teď bych to ani omylem neriskovala. Jak dlouho tam ta rodina žije, jaký tam má status a jaké zázemí a obživu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky